Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορές σχεδίων άδειας και σύστασης


Recommended Posts

Στην κάτοψη ισογείου 6ορόφου οικοδομής της οικοδομικής άδειας έτους 1972 εμφανίζονται δυο συνεχόμενα κατστήματα ορθ. σχήματος 70 τ.μ. έκαστο. Στην κάτοψη (άλλου μηχανικου) που είναι συνημμένη στη σύσταση οριζ. ιδιοκτ. του ιδίου έτους το ένα κατάστημα είναι 60τ.μ. και το άλλο 80 τ.μ. κάνοντας μια εσοχή στο όμορό του. Αυτή είναι και η πραγματική κατάσταση κατόπιν αποτύπωσης. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί για να δοθεί από την Πολεοδομία βεβαίωση κυρίας χρήσης καταστήματος υγιειονομικού ενδιαφέροντος στο κατάστημα των 80 τ.μ., που μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως κατάστημα ρούχων ;

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομία, για να σου δώσει βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης, θα προστρέξει στην εγκεκριμένη κάτοψη Ισογείου, απο τον φάκελο του αρχείου της !!!

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ συνάδελφε και πώς θα λυθεί το θέμα της διαφοράς των τετραγωνικών και του σχήματος / περιγράμματος ;

Link to comment
Share on other sites

Διαφορά τετραγωνικών δεν υπάρχει, με την ένοια της υπέρβασης του συντελεστή δόμησης. Εάν δεν έχεις πρόβλημα με την κάλυψη (προσεξέ το αυτό !!!), εκτιμώ ότι μπορείς να το νομιμοποιήσεις με ότι συνεπάγεται αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Αφού θα κάνεις αλλαγή χρήσης βάλλε μαζί και νομιμοποίηση με άρθρο 22 ή 1512 αφού κάνεις μια κουβέντα με τη πολεοδομία για το ύψος των προστίμων.

Link to comment
Share on other sites

Σε παρόμοια περίπτωση δε μου έδωσαν τη βεβαίωση κύριας χρήσης. Απαιτείτει νομιμοποίηση ή ίσως και μια έγκριση μικρής κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις (με επιφύλαξη το τελευταίο για το αν ισχύει αναδρομικά)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.