Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης από χώρο στάθμευσης σε αποθήκη καταστήματος


nza

Recommended Posts

Πολεοδομία στην Αττική σήμερα δεν δέχθηκε αίτηση διατήρησης αλλαγής χρήσης από χώρο στάθμευσης σε αποθήκη καταστήματος, με το αιτιολογικό οτι ο σχετικός νόμος επιτρέπει τη διατήρηση χρήσης, μόνο χώρων στους οποίους έγινε αλλαγή σε κύρια χρήση.

 

Διαβάζοντας το νόμο και τις σχετικές εγκυκλίους, όντως επισημαίνεται οτι οι χώροι πρέπει να έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης ( κείμενο αρχικού νόμου + σχετική εγκύκλιος 8/2010, α.1 ).

 

Έχετε σχετικά παραδείγματα ή κάποια σχόλια;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.

 

Αυτό που με απασχόλησε είναι οτι η ρύθμιση του χώρου αυτού ( παρ΄ όλον αποθήκες ) με το χαρακτηρισμό από τον ιδιοκτήτη ως "χώρο καταστήματος", προφανώς λύνει τα της ρυθμίσεως, αλλά θα συμπαρασύρει αλλαγές στο Ε9 του ιδιοκτήτη.

 

Δηλαδή, ο ρυθμιζόμενος χώρος, δεν θα αναφέρεται πλέον στο Ε9 ως αποθήκη ( οτι δηλαδή δηλωνόταν εώς τώρα ) αλλά ως "ρυθμισμένος με τον . . . νόμο" χώρος, το οποίο σημαίνει αντικειμενική αξία κυρίου χώρου, αλλά ταυτόχρονα έλλειψη βεβαίωσης χώρου κυρίας χρήσης.

 

Οπότε, εγώ ενημερώνω τον ιδιοκτήτη και αυτός αποφασίζει, αν θέλει να ρυθμίσει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει αύξηση ΦΑΠ κλπ κλπ.

 

Σωστά ( αν και κατά τη γνώμη μου είναι βλακώδες να το κάνει );

 

Χμμ. Το ερώτημα μου είναι μάλλον ηθικής φύσεως. Αν έχει ενημερωθεί για πιθανές επιπλοκές.

Link to comment
Share on other sites

nza, έτσι είναι. Ενημερώνεις και αποφοσίζει ο πελάτης. Αλλα δε μπορούμε να τα έχουμε όλα...

 

Ρητορικό: Σε χώρο ρυθμισμένο με Ν.3843/10 μπορεί να βγει στη συνέχεια άδεια αλλαγής χρήσης; (αντίστοιχα άδεια αλλαγής διαρρύθμισης κλπ κλπ; )

Μπορείς πχ να το ρυθμίσεις τώρα δηλώνοντας το ως κατάστημα και μετά να βγάλεις άδεια αλλαγής χρήσης από κατάστημα σε αποθήκη;;;

 

Θα σου έλεγα να περιμένεις λίγους μήνες ακόμα (αφού τα έχεις όλα έτοιμα) μήπως βγει καμια ακόμα εγκύκλιος ή αλλάξει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Αν έβγαζες μια νέα οικοδομική άδεια, αυτός ο χώρος τι θα ήταν στον προϋπολογισμό? Δεν θα ήταν κατάστημα?

Προφανώς είναι η αποθήκη του καταστήματος, και δεν είναι κάποια άλλη αποθήκη, εμπορική ας πούμε.

Άρα μάλλον κακώς το έβαζε στο Ε9 ως αποθήκη ή η φορολογική νομοθεσία δεν έχει σχέση με την πολεοδομική, οπότε ορθώς το έβαζε.

 

Αν σε κατοικία υπάρχει μη υπόγειος αποθηκευτικός χώρος, έστω και αυτοτελής, θα μπει στην κατηγορία του 0,65? Προφανώς και όχι και θα μπει στην κατοικία. Έτσι και με το κατάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.