Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι ισχύει για δόμηση σε εξ΄ αδιαιρέτου οικόπεδο


Recommended Posts

Γεια σας,ονομαζομαι Ευα και θα ηθελα να μου απαντησετε αν μπορειτε στο εξης:

εχω ενα οικοπεδο εξ' αδιαιρέτου,το συνολικο εμβαδόν του οικοπέδου ειναι 597 τ.μ.(και μου ανηκουν τα 298,50τ.μ.),ειναι χωρισμενο με κάθετη ιδιοκτησία και το καθενα εχει δικη του εισοδο διοτι το οικόπεδο ειναι διαμπερές θα ηθελα να ρωτησω αν:

 

Α) εγω δικαιουμαι να δωσω το δικο μου για πωληση ή υπαρχει καποιο κολλημα?

 

Β) το οικοπεδο βρισκεται στο Χαλανδρι,το εμβαδον οπως ανεφερα ειναι 298,50τ.μ. Με προσοψη 15m. , καλυψη 40% και Σ.Δ. 0,9. Συμφερει καποιον κατασκευαστη να αναγειρει?μου εχουν πει οτι δικαιουται να χτισει 270τ.μ. συν 120τ.μ. υπόγεια garage.

 

Σας ευχαριστω εκ των προτερων !

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και δικαιούσαι να πουλήσεις το μερίδιό σου.

Με 0.9 συντελεστή χτίζει για την ακρίβεια 268.65τμ.

Τώρα, το αν συμφέρει έναν κατασκευαστή να χτίσει έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες όπως την περιοχή, τους όρους δόμησης, τη θέση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οικοπέδου, τη ζήτηση, τις τιμές πώλησης ακινήτων στην περιοχή και ένα σωρό άλλα και φυσικά την τιμή πώλησης του οικοπέδου.

Πάντως, κατά την προσωπική μου γνώμη, τα εξ αδιαιρέτου αποφεύγονται από τους κατασκευαστές. Προσωπικά δε θα έμπλεκα με συνιδιοκτήτες κλπ αλλά πάλι...όλα είναι και θέμα τιμής. Ίσως όμως σας συμφέρει καλύτερα να το πουλήσετε όλο μαζί.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Εύα, θα συμφωνήσω με την anka, σε όλα. Πρόσφατα ανέλαβα την διαχείριση της αγοράς του 1/3 ενός οικοπέδου εδώ στην Θεσσαλονίκη. Στην εξ'αδιαιρέτου ιδιοκτησία ορίζονται κάθετες

ιδιοκτησίες. Τα προβλήματα που αντιμετώπισα κυρίως ήταν η ασάφειες του κειμένου του συμβολαίου με το επισυναπτόμενο τοπογραφικό διάγραμμα. Θα πρέπει να προσεχθεί από την αρχή για να μη υπάρχουν αργότερα προβλήματα.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι ότι στην περίπτωση ανέγερσης θα πρέπει να κατεθούν στην πολεοδομία όλες οι άδειες των κτηρίων που έχουν ανεγερθεί (ουσιάστικά το ενδεχόμενο πρόβλημα προκύπτει άν χτίσεις δεύτερος και ο άλλος έχει χτίσει εν αγνοία σου), και η συνολική δόμηση θα πρέπει να αντιστοιχεί σε αυτή του οικοπέδου. Στην δική μου περίπτωση η εν λόγω κατοικία ήταν στην μέση του οικοπέδου και οι συνιδιοκτήτες αριστερά και δεξιά είχαν κτίσει παραπάνω από όσο τους επιτρεπόταν. Ακόμα να εξετάσεις τις επιτρεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των κτηρίων (απο ΓΟΚ, δ κλπ) ώστε με την τοποθέτηση των κτηριών να μπορείς να κτίσεις χωρίς μειονεκτήματα.

Link to comment
Share on other sites

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!

Θα ήθελα επίσης άν γνωρίζετε να μου λύσετε την εξής απορία:

Άν εγώ πουλήσω το μερίδιό μου ή το δώσω τελικά σε κάποιον κατασκευαστή,θα πρέπει να πάρω την συγκατάθεση-υπογραφή των υπολοίπων ιδιοκτητών διότι υπάρχει κάποια διένεξη μεταξύ μας(όχι λόγω του οικοπέδου)?

Να σας ενημερώσω οτι ήδη στις δύο κάθετες ιδιοκτησίες υπάρχουν κτίσματα στο δικό μου 48τ.μ. του 1960 κατασκευή και στους άλλους 80τ.μ. κατασκευής 1970.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αν στη συσταση δεν υπαρχει καποιος ειδικος ορος που να σε υποχρεωνει να παρεις την συγκαταθεση των υπολοιπων ή να τους ενημερωσεις ,τοτε δεν εισαι υποχρεωμενη να ρωτησεις κανενα και προχωρας μονη σου.

Θα προσεξεις μονο (αφου εχετε διενεξεις) να εισαι πολυ τυπικη σε αυτο που θα φτιαξεις γιατι μπορει να στην εχουνε στημενη για καταγγελια στη Πολεοδομια.

Link to comment
Share on other sites

...

Θα προσεξεις μονο (αφου εχετε διενεξεις) να εισαι πολυ τυπικη σε αυτο που θα φτιαξεις

...

 

Και διένεξη να μην έχεις με τους συνιδιοκτήτες

 

όταν αρχίζεις τη διαδικασία ανοικοδόμησης αποκτάς

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.