Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σοβάτισμα ταβανιού (κόστος)


axinak

Recommended Posts

Καλημέρα !

Υπάρχει ένα σπίτι ενός θείου μου το οποίο το έχει παρατήσει (είναι δεκαετίας )στο οποίο θέλω να πάω να μείνω λόγο οικονομικής δυσκοιλιότητας !! :)

Αυτό το σπίτι όμως έχει ένα πρόβλημα... από κακιά κλίση στην ταράτσα κάποια στιγμή είχε κρατήσει νερά...περάσαν μέσα ...φούσκωσαν οι σοβάδες στα ταβάνια .. τώρα θέλουν ξήλωμα και ξανά από την αρχή ... γενικά μπορώ να κάνω αρκετές δουλειές αλλά με το σοβάτισμα..και σε ταβάνι δεν το έχω ούτε για πλάκα!! έχει κανείς ιδέα τι παίζει από τιμές για κάτι τέτοιο?? Το ξήλωμα των παλιών σοβάδων μπορώ να το κάνω και εγώ

Link to comment
Share on other sites

axinak πρέπει να σκεφτείς και τα εξής:

 

1. Εάν το ταβάνι έσκασε από την υγρασία, πρέπει να αντιμετωπίσεις και το πρόβλημα της υγρασίας...αλλιώς θα ξανασκάσει.

 

2. Οι τιμές για μερεμέτια σπάνια πάνε με το μέτρο. Για παράδειγμα, μια τιμή που θα δώσει ένας σοφατζής για να σοφατίσει ένα νεόδμητο δεν ισχύει για επισκευή ενός παλιού. Τέτοιες δουλειές πάνε γενικά με τα μεροκάματα, τη δυσκολία, τις ιδιαιτερότητες κτλ. Το κοστολόγιο βγαίνει προφανώς παραπάνω από την τιμή για νεόδμητο.

 

3. Μια καλή τιμή (για το σοφατζή) για νεόδμητο είναι ας πούμε 7 ευρώ/Μ2 με τα υλικά. Από την άλλη, για εκτεταμένες επισκευές έχω ακούσει και 21 ευρώ/Μ2...Οπότε για σιγουριά πρέπει να μιλήσεις με σοφατζή απ' ευθείας.

 

4. Στα παραπάνω προστίθεται ΙΚΑ.

 

5. Αν αποφασίσεις να συννενοηθείς μόνος σου με το σοφατζή, να σιγουρευτείς ότι θα συμφωνήσετε στα πάντα...μην αφήσεις τίποτα έτσι...ένα συμφωνητικό δεν είναι άσχημη ιδέα. Ξέρω περίπτωση που ο σοφατζής ζήταγε από τον ιδιοκτήτη να του πληρώσει τη μεταφορά των εργαλείων...

 

6. Πολλές φορές η τιμή είναι δευτερεύον...σκέψου και την ποιότητα της δουλειάς...

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω 100% με το θεμα της ταρατσας.. Αν κραταει νερα το πρωτο που πρεπει να γινει ειναι να διορθωθει αυτο και μαλιστα τωρα που ειναι καλοκαιρι, πριν πιασουν οι βροχες.. Για τα υπολοιπα επισης συμφωνω με τον συναδελφο.. Αν και ετσι οπως ειναι η αγορα σημερα ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις αρκετα καλη τιμη για τη δουλεια που θες..

 

Απο την αλλη, μην γνωριζοντας βεβαια το σπιτι (πχ. υψος) , την λυση της γυψοσανιδας την εχεις σκεφτει?

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα το προβλημα δεν ειναι απλο και χρειαζεται νε βρεθούν τα αιτια, το προβλημα και η έκταση του προβλήματος. Εαν υπάρχουν οξειδωσης τότε θα πρέπει να δούμε εαν ειναι ενεργές, εαν υπάρχουν επιμέρους προβλήματα, ενανθράκωση, χλωριόντα, εαν υπάρχουν απώλεια συνάφειας του σκυροδέματος, κλπ. Πριν γίνει μια τέτοια αποτίμηση δεν θα συνιστούσα σοβάντισμα.

Link to comment
Share on other sites

Οι τιμές σε αυτές τις περιπτώσεις ορίζονται από τις ημέρες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να προβείς σε μόνωση της ταράτσας, διότι η απλή επισκευή του ταβανιού είναι πεταμένα λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.