Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χωροθέτηση φωτοβολταϊκών σε στέγη


PVmechanic

Recommended Posts

Χαιρετώ το forum!

 

Στο άμεσο μέλλον θα κάνω μια εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε στέγη με κεραμίδια ισχύος 19,80kW, αλλά επειδή δεν έχω γνώσεις εργοταξίου θα ήθελα τα φώτα σας σε ορισμένες απορίες μου.

 

1)Έχω 90 panels να τοποθετήσω στη στέγη με τις βάσεις τους. Μπορεί κανείς να μου πεί πόσες περίπου μέρες/εργατοημέρες χρειάζονται για να τοποθετηθούν σε μία στέγη με κεραμίδια και πόσο ανθρώπινο δυναμικό υπολογίζετε για αυτές τις ημέρες?

 

2)Επίσης η στέγη αυτή βρίσκεται περίπου στα 10m απο το έδαφος. Προφανώς και χρειάζονται κάποια μέτρα προστασίας και ασφάλειας σε αυτήν την περίπτωση για το συνεργείο που θα εργάζεται. Ξέρει κάποιος τί εξοπλισμός απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις , δηλαδή για εργασία σε στέγη?

 

Οτιδήποτε άλλο που πρέπει να λάβω υπόψιν μου, παρακαλώ πείτε το!Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε

 

19.8 kW σε στέγη σημαίνει μια ....ΜΕΓΑΛΗΗΗΗ στέγη πόσο μάλιστα αν ο προσανατολισμός τους πρέπει (και έτσι είναι) να "βλέπει" προς το Νότο +- 20~30 μοίρες.

 

90 πανέλα με ένα συνεργείο των 4-5 ατόμων τοποθετούνται περί τις 3 ημέρες με τις βάσεις τους κομπλέ.

 

Ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι ο σύνηθης, γάντια, κράνη, ΟΧΙ παντόφλες και σαγιονάρες στα κεραμύδια και απο κει και πέρα κατά περίπτωση κρίνεις και μόνος σου. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια σχετική οδηγία.

 

Αν μπορείς να μας στείλεις και καμιά φώτο της κατασκευής (ειδικά η τοποθέτηση πάνω στα κεραμύδια) θα είχε ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα φίλε, καλύτερα να κάνεις και μια σκαλωσιά (με κουπαστές στο τελείωμα της) στην πλευρά που θα δουλέψεις . το κόστος μπροστά σε αυτά που θα σου προσφέρει δεν είναι τίποτα (προφύλαξη, πρόσβαση, κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα μέτρα προστασίας σε τέτοιες εργασίες είναι καθορισμένα και θες εκτός από τα συνηθισμένα (γάντια , κράνοι, παπούτσα και ζώνες 5 σημείων καθώς και σαυ φαυ έργου λόγο του ότι η εργασία σε τέτοιο ύψος είναι επικίνδυνη

φιλικά τάκης

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα site όπου θα βρω διάφορους τύπους αγκίστρων(roof hook) για στερέωση της βάσης στήριξης των Φ/Β πάνελ σε σκεπή?

Δηλαδή να μπορώ να επιλέξω ανάλογα με τον τύπο του κεραμιδιού και το σκελετό της σκεπής το κατάλληλο άγκιστρο.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το καλύτερο site είναι το τρυπάνι σου !!

 

Όσο και αν σου ακούγεται περίεργο υπάρχουν ειδικά κοπτικά εργαλεία (δράπανα) που τρυπάνε με απίστευτη ευκολία τα κεραμίδια. Με κατάλληλεσ βίδες στην συνέχεια μπορείς να πιάσεις τις εσωτερικές τεγίδες, και να στερεώσεις εκεί μετά την μεταλική κατασκευή. (Εκεί θέλει ένα λαστιχάκι για να αποφευχθούν κρουστικά φορτία μεταξύ κεραμίδι - μετ. κατασκευή.)

 

Πίστεψέ με, είναι δοκιμασμένη λύση - εύκολη - οικονομική

 

Το έχω ψάξει αρκετά, δεν ταιριάζουν τα hooks στα ελληνικά κεραμίδια. είναι πιο πολύ για γερμανικού τύπου. Άσε που θέλουν ξήλωμα πολλά κεραμίδια..

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση.

Ουσιαστικά μου λες να ενεργήσω με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που δουλεύουμε στις βιομηχανικές στέγες όπου δεν έχουμε κεραμίδια,αλλά πάνελ.

Θεωρώ ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τη στεγάνωση. Επίσης, αν χωρίσω ο κεραμίδι σε δύο μέρη, τό καμπύλο τμήμα και τον οδηγό του νερού, προφανώς θα πρεπει να τρυπήσω στο καμπύλο τμήμα, κάτι που δεν το θεωρώ καλό γιατί θα υπάρχει ένα κενό κάτω από το κεραμίδι μέχρι να φτάσω το σκελετό.

Αν έχεις κάποια φωτογραφία από κάποιο έργο θα βοηθουσε πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Η Hilti έχει τέτοιο σύστημα διάτρησης κεραμιδιού και επίσης γνωστό σύστημα αγκυρίων είναι το Κ2, το αγκύριο της Conergy, Schletter, κλπ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.