Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση περί ΑΕΙ, ΤΕΙ και κολλεγίων


fraafr

Recommended Posts

..ορισμένες συμβουλές από .... προς ..., είναι συγκινητικές

αισθάνομαι ότι έχω τον big brother να με προσέχει μην μου τύχει κανένα ανάποδο..μα τέτοια συμπαράσταση δεν την περίμενα :???:

Μόνο που ρε παιδί μου, ίσως ο γιατρός έχει δώσει "αγωγή" για να αποφεύγονται επικίνδυνες λέξεις, όπως "πτυχιούχοςμηχανικός τε" ή "μηχανολόγος μηχανικός τε". Αυτό το μηχανικός αποφεύγεται σαν "ο διάβολος το λιβάνι"...:rolleyes:

 

"το παιδί", που για μένα δεν είναι παιδί, βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα των σπουδών του. Καμιά φορά η αλήθεια δεν μας αρέσει αλλά δεν πρέπει να την κρύβουμε γιατί οι εκπλήξεις θα είναι δυσάρεστες στο μέλλον.

Λοιπόν παλικάρι μου, η λύση σου είναι το κολέγιο στην Ελλάδα πια, άσε τα ΤΕΙ και τις "ανώτατες" (όποτε μας αρέσει) σπουδές τους. Δεν χρειάζεται να ξενιτευτείς, ίσως πληρώσεις λίγο παραπάνω αλλά μετά θα είσαι "πασάς στα Γιάννενα". Ο μηχανολόγος μηχανικός τ.ε. έχει μάθει τόσα χρόνια να κάνει τις δουλειές του σωστά και να "νοικιάζει" την σφραγίδα για να προχωρήσει. Έτσι δουλεύουν τόσα χρόνια οι Μηχανικοί ΤΕ κι αυτό δεν θέλουν να το αλλάξουν. Αν σου αρέσει μπορείς να πας στο ΤΕΙ σου και να γράψεις 4 χρόνια στον οικογενειακό σου προϋπολογισμό. Όσο για την συνέχιση μέσω κατατακτήριων κλπ εξετάσεων, είναι τόσο τραγικό το όλο σκηνικό που όταν θα έρθει η ώρα, μάλλον θα αλλάξεις γνώμη. "Ότι σε φωτίσει ο Θεός".

Πάντως τις συμβουλές των συναδέλφων ΤΕ να τις βάλεις "σκουλαρίκι" στ' αυτί σου, ξέρουν την πραγματικότητα καλύτερα από τον καθένα.

Οσο για τις απορίες για μισθούς, καθηγητιλίκια κλπ, πολύ νωρίς είναι...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κόψε τις ειρωνείες εκτός αν σου κάνω το ίδιο, δεν σου απηύθυνα τον λόγο και μην παίζεις με τις λέξεις, τεχνολόγος, μηχανικός , μηχανολόγος μηχανικός τ.ε , Γιάννης -Γιαννάκης.

η δικιά μου συμβουλή προφανώς και μετράει περισσότερο από τη δικιά σου μια και έχω περάσει από τ.ε.ι , α.τ.ε.ι (όπως θες πες το) και από κατατακτήριες. Τώρα αν εσύ δεν ήσουνα ικανός για το καλύτερο άσε τους άλλους να προσπαθήσουν για τον εαυτό τους.

Link to comment
Share on other sites

..όποιος έχει την μύγα...να την φέρει πίσω...

μην αρπάζεσαι δεν ασχολείται το σύμπαν μαζί σου

οι συμβουλές που πρέπει να μάθει το "παιδί" είναι για την πραγματικότητα έξω στην δουλειά σαν ΤΕ και όχι ΠΕ.

Δεν ρώτησε για τις σχολές, πως θα σπουδάσει και πως θα αλλάξει 2 σχολές, αλλά για δικαιώματα και εργασία. Ούτε και για τα δύσκολα μαθήματα των σχολών και τους καθηγητές.

Οποιος έχει φάει την αντίστοιχη δουλειά με το "κουτάλι" τότε πιστεύω ότι είναι ικανός να του δώσει και την σωστή συμβουλή.

Για πες μας πόσα χρόνια έχεις δουλέψει σαν ΤΕ και μετά θα ζητήσω και συγνώμη.

Τις ικανότητές μου, δεν μπορείς να τις κρίνεις, επομένως τελείως άστοχο για να μην πω τίποτα άλλο

Link to comment
Share on other sites

..ορισμένες συμβουλές από .... προς ..., είναι συγκινητικές

αισθάνομαι ότι έχω τον big brother να με προσέχει μην μου τύχει κανένα ανάποδο..μα τέτοια συμπαράσταση δεν την περίμενα :???:

 

ε, δώσε τη πίσω λοιπόν την μύγα!

 

υ.γ.1 δεν χρειάζεται να είσαι τ.ε για να ξέρεις τι γίνεται στην αγορά για τους τ.ε προφανώς...

υ.γ2 το "παιδί" ρώτησε και για κατατακτήριες

υ.γ.3καταλαβαίνω ότι έχεις απωθημένα μαζί μου , αλλά μπορείς να προσπαθήσεις να μην τα βγάζεις με την πρώτη ευκαιρία και ειδικά όταν δεν απευθύνομαι σε σένα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις συμβουλες και ελπιζω να μην προκαλεσα αναστατωση..Οσον αφορα το θεμα ελληνικου κολλεγιου ξερει καποιος τι γινεται εκει?Τιμες απο τα διδακτρα,περιοχες που υπαρχουν,τμηματα που μπορω να ακολουθησω κτλπ?Επισης jimjimre και εγω εχω αυτην την αποψη οτι με θεληση,διαβασμα και "ψαξιμο" μπορεισ να καταφερεις πραγματα...Για αυτο και θελω να γραφτω στην σχολη εφοσον περασα...

Link to comment
Share on other sites

για κολέγια δεν ξέρουν καν ποιες σχολές απο αυτές που θα πάρουν άδεια, θα έχουν τελικά και δικαιώματα μετά το πτυχίο. Θα σου πρότεινα τους κλασικούς δρόμους μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο.

Link to comment
Share on other sites

..απωθημένα δεν έχω μαζί σου, δεν έχω προσωποποιήσει τις απόψεις μου, μιλάω μόνο για τον εαυτό μου

απωθημένα έχω με όλους αυτούς που διαδίδουν ψέματα και όμορφες ιστορίες περί ελευθερίας άσκησης επαγγέλματος από τους μηχανικούς τ.ε.

αλλά αυτά σας έμαθαν αυτά λέτε...

Και το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για τους φοιτητές και αποφοίτους ΤΕ είναι να τους λέω την αλήθεια

αυτή είναι πικρή όσο κι αν προσπαθούν να την παρουσιάσουν όμορφη με ψέματα.

Επομένως σε όποιο θέμα κρίνω ότι διαδίδονται ψέματα θα παρεμβαίνω για αποκατάσταση της αλήθειας, εκτός κι αν μου το απαγορεύσουν οι Mods με ban.

Ο σοφός λαός λέει "ή στραβός είν' ο γιαλός ή στραβά 'ρμενίζουμε", δεν είναι τρελοί όλοι οι Μηχανικοί ΤΕ που διαμαρτύρονται για την κοροϊδία που συνεχίζεται επί 27 χρόνια.

Κι αυτοί είναι οι μόνοι που ξέρουν την αλήθεια πώς δουλεύει ένας Τ.Ε., επομένως μην προσπαθείτε να μας πείσετε ότι μας αγαπάνε.

και για να κλείσουμε το θέμα

αποφεύγετε σχολές χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα : http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=17122

Link to comment
Share on other sites

ο κολλητός μου ο Γ... έχει τεχνικό γραφείο συντήρησης, κατασκευής και μελέτης και τα πάει μια χαρά, βγάζει και αρκετά χιλιάρικα το μήνα( περισσότερα απο εμένα..) ΤΕΙ Πειραιά τελείωσε.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά χαλαρώστε .

Παλιότερα όσοι έγραφαν άριστα στις εισαγωγικές εξετάσεις πήγαιναν στα πολυτεχνεία .

Οσοι έγραφαν καλά η μέτρια και δεν είχαν λεφτά πήγαιναν στα ΤΕΙ .

Οσοι έγραφαν καλά , μέτρια η άσχημα και είχαν λεφτά πήγαιναν εξωτερικό .

 

Τα τελευταία χρόνια επειδή οι σπουδές στην Ελληνική επαρχία και στο εξωτερικό έχουν το ίδιο κόστος , οι επαρχιακές βάσεις καταβαραθρώνονται .

 

Στο σημερινό σκηνικό υπάρχει πλέον και η επιλογή των κολλεγίων που σήμερα εμφανίζεται καλύτερη από των ΤΕΙ και αν αυτό δεν αλλάξει , οι επαρχιακές σχολές θα έχουν ελάχιστους φοιτητές από του χρόνου .

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα σε αρκετές περιπτώσεις θα βρεθείς σε αδιέξοδο αν έχεις πτυχιο ΤΕΙ. Απλά εγώ σου προτείνω νε κινηθείς ποιο έξυπνα. Με τα ίδια χρήματα πάνω κάτω που θα χρειαστείς να σπουδάσεις σε ΤΕΙ και λιγότερο διάβασμα θα μπορούσες να τελειώσεις ένα καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό. Πίστεψέ με έχω δουλέψει και σε ιδιωτικό και σε δημόσιο τομέα και τώρα είμαι ελεύθερος επαγγελματίας σε Λάρισα και Τρίκαλα. Έχω κάποια εμπειρία στην πλάτη μου.

 

Υ.Σ.Θα σου πω και κάτι άλλο να γελάσεις. Πολλές φορές έχω αντιμετωπίσει και κάποια ‘’απαξίωση’ από κάποιους όπως π.χ. γνώρισα κάποτε μία κοπέλα η οποία ήταν πολιτικός μηχανικός από το ΑΠΘ. Όλα καλά στην αρχή με γούσταρε την γούσταρα αλλά όταν έμαθε πως έχω τελειώσει ΤΕΙ εξαφανίστηκε .Όταν ρώτησα μία κοινή μας φίλη τη έπαθε και γιατί ξενέρωσε η απάντησή της ήταν ΄΄δεν τα φτιάχνει με απόφοιτους ΤΕΙ΄΄ .

Όχι ότι πρέπει να σε προβληματίζει αυτό αλλά κυκλοφορούν πολλοί εγκεφαλικά ανάπηροι εκεί έξω….

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.