Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά για απόδειξη κατοχής αγροτεμαχίου από το 1960


Recommended Posts

Συνάδερφοι έχω την ακόλουθη περίπτωση:

Αγροτεμάχιο 3200 τ.μ. εκτός αναδασμού με πλευρές 58μ και 54μ σε δύο αγροτικούς δρόμους. Ο μόνος τίτλος ιδιοκτησίας που έχει ο πελάτης είναι ένα κληρονομητήριο του 1996 στο οποίο αναγράφεται η έκταση του αγροτεμαχίου.

 

Μπορεί με τα ακόλουθα στοιχεία να αποδειχτεί ότι το έχει στην κατοχή του από το 1960 και έτσι να θεωρηθεί ως άρτιο και οικοδομήσιμο?

α)βεβαίωση Δημάρχου ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης το έχει στην κατοχή του από το 1960

β)υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι το έχει στην κατοχή του από το 1960 και

γ) παρουσία του ιδιοκτήτη στο υποθηκοφυλάκιο μαζί με 2 ηλικιωμένους μάρτυρες.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Link to comment
Share on other sites

Αν το παραπάνω αγροτεμάχιο συνόρευε με 2 δασικούς δρόμους αντί για αγροτικούς και οι όμορες εκτάσεις ήταν δάσος και το δασαρχείο το χαρακτήριζε ως μη δασική έκταση, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κανονικά την παραπάνω διαδικασία για να αποδείξω ότι ο πελάτης το έχει στην κατοχή του από το 1960 και επομένως να ισχυριστώ ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο?

Link to comment
Share on other sites

Κάποιος να με κατατοπίσει

Αγροτεμάχιο άρα εκτός σχεδίου

εμβαδό 3200 άρα θέλει παρέκκλιση

Πάμε τώρα....

Η παρέκκλιση της ζώνης είναι 24-4-1977

Οι παρεκκλίσεις των 2000 ( 17-10-78 ) των 1200 (2-9-1964) κα 750 (12-11-1962) απαιτούν "αναγνωρισμένη" Διεθνή - Εθνική - Δημοτική - Κοινοτική οδό ή σιδηροδρομική γραμμή . Πουθενά η αγροτική οδός.

Τι παρέκκλιση είναι αυτή με αγροτική οδό και ημερομηνία πρό 1960 ????

Link to comment
Share on other sites

off topic/

 

Το 17 - 10 - 1978 γιατί το έκανε 17-10-7 "cool" δεν το κατάλαβα.

 

Γιατί το 8 ) (αλλά χωρίς το κενό ανάμεσα στο 8 και την παρένθεση) είναι η συντομογραφία του 8-)

Link to comment
Share on other sites

dkako στην παράγραφο 4 της εγκυκλίου ΒΜ2/5563/Β6/25-9-84 (Γνωμοδότηση-790/84) αναφέρεται ότι:

Γίνεται επίσης περαιτέρω δεκτό από τη νομική επιστήμη και τα δικαστήρια ότι αγροτικοί δρόμοι που δημιουργήθηκαν από πολλά χρόνια, έστω και μετά τον Αύγουστο του 1923 και τέθηκαν στην κοινή χρήση χρησιμοποιήθηκαν δε από απεριόριστο αριθμό ατόμων ανεμπόδιστα κατέστησαν κοινής χρήσεως πράγματα και σύμφωνα με το Αρθ-968 του ΑΚ, ανήκουν πλέον κατά κυριότητα στο Δήμο ή την Κοινότητα, μέσα στα όρια του οποίου βρίσκονται (ΑΠ 684/73).

 

Αυτή η εγκύκλιος δε με καλύπτει έτσι ώστε να επικαλεστώ αρτιότητα για το αγροτεμάχιο των 3200 τ.μ. το οποίο έχει πρόσωπο σε 2 αγροτικούς δρόμους και άρα σε 2 δημοτικούς δρόμους?

 

Θεωρώ δεδομένο ότι με ένορκη βεβαίωση του ιδιοκτήτη με 2 μάρτυρες στο ειρηνοδικείο θα αποδειχτεί η κατοχή του αγροτεμαχίου από το 1960 τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε TopSurv αν θες να τεκμηριωσεις αρτιοτητα εκτος σχεδιου και εκτος ζωνης επικαλουμενος το προσωπο σε δημοτικη οδο κατα την εννοια του ΦΕΚ 270Δ' Αρθρο 1 παρ 2 τοτε ετοιμαζεσαι να κανεις τεραστιο λαθος .

 

Διοτι η διαταξη αυτη δεν ισχυει για την οποιαδηποτε δημοτικη οδο.Μιλαμε για την κυρια και μοναδικη η οποια εχει περασει απο ΣΧΟΠ και εχει εγκριθει ως τετοια με αποφαση Νομαρχη. Μονο γι αυτην ισχυει η παρεκκλιση του ΦΕΚ 270Δ'.

 

Σχετικη η εγκυκλιος 104 /27-4-86 ΥΠΕΧΩΔΕ Γ4/β .

 

Αν δεν εισαι λοιπον πανω σε κυρια δημοτικη / κοινοτικη οδο η μονη σου ελπιδα ειναι να εισαι σε ζωνη 500μ απο οικισμο. Αλλιως δεν εχεις αρτιοτητα κι ας υφισταται το γηπεδο απο την νεολιθικη εποχη.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση avgoust. Η αλήθεια είναι ότι και στην πολεοδομία που ρώτησα σήμερα το πρωί τα ίδια με εσένα μου είπαν. Οπότε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο το αγροτεμάχιο και όλα μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.