Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου και αυθαίρετο κτίσμα;


Politis13

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

να πω οτι συμφωνω με την μυρι 10000%, θεωρω απο αυτα που ακουω στο υπεκα ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι θα παμε για γενικη λυση για τα αυθαιρετα, προβλεπω μεχρι και παραιτηση Μπιρμπιλω για το θεμα (ειναι προσωπικα καθετα αντιθετη) αλλα θα επικρατησει το προσταγμα της αδειας τσεπης.

Link to comment
Share on other sites

Ναι εικαζω πως δε θα αφήσει κανένα παραπονεμένο ... και όπως είδες είμαι καλή στα ταρω :)

 

Νομίζω ότι αρχίζω να καταλαβαίνω!

 

 

θεωρω απο αυτα που ακουω στο υπεκα ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι θα παμε για γενικη λυση για τα αυθαιρετα

 

Μιλάμε δηλαδή για δραστικές αλλαγές στο θέμα και συμπεραίνω ότι απλά και εγώ και όλοι οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουμε πριν πράξουμε κάτι.

 

Ευχαριστώ όλους.

Link to comment
Share on other sites

Εγράφη ήδη πρό 2-3 ημερών ότι ο νόμος γιά την νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων είναι υπό μελέτη . Αλλά τα στελέχη δεν τον μελετούν στο ΥΠΕΚΑ αλλά στο Οικονομικών και από εκεί θα εκδοθεί γιά να μην χαλάση το "περιβαντολογικό προφίλ" της υπουργού .:rolleyes:8-)

 

Γιά να σοβαρευτούμε τώρα η νομιμοποίηση των πάντων εκτός των γνωστών 3 περιπτώσεων , δάση, αιγιαλός και αρχαία , είναι αναγκαία και αναμενόμενη γιά μιά χρεωκοπημένη πολιτικά , ηθικά και κοινωνικά χώρα . Γιά μιά χώρα που δεκαετίες τώρα δεν έχει ορίσει χρήσεις γής , δεν έχει ξεκαθαρίσει τι γίνεται με την εκτός σχεδίου δόμηση , δεν εντάσσει περιοχές στο σχέδιο , δεν έχει κτηματολόγια και είναι τίγκα στην διαφορά σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης .

 

Αρα ας το κάνουν , ας τραβήξουν μιά γραμμή και ας διαλέξουν ένα τρόπο να μην ξαναυπάρξουν .

 

Το έκανε και η Ιταλία πρόσφατα άλλωστε . Την νομιμοποίηση εννοώ .

Link to comment
Share on other sites

Κάτι ακόμα αν μου επιτρέπετε -- σε προηγούμενη απάντηση αναφέρθηκαν οι ενεργειακοί έλεγχοι. Διαβάζω ότι από 01.06.2010 το μέτρο αυτό είναι σε εφαρμογή. Γνωρίζω ότι το μέτρο ισχύει και για υφιστάμενα κτίρια.

 

Το αυθαίρετο κτίσμα βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο με νόμιμο κτίσμα, και στο νόμιμο κτίσμα υπάρχει διαμέρισμα το οποίο ενοικιαζόταν νόμιμα μέχρι που έμεινε κενό πρόσφατα.

 

Είναι σκόπιμο να αποφύγουμε την ενοικίαση του διαμερίσματος μέχρι να βγάλω άκρη με το αυθαίρετο, για να μην έχω πρόβλημα με το αναπάντεχο τοπογραφικό του ενεργειακού ελέγχου; Η μήπως το μέτρο δεν έχει αρχίσει για τα υπάρχοντα διαμερίσματα ακόμα;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

BAS και εμείς το κάναμε πριν 30 χρόνια

πάλι στα ιδια ήρθαμε

και σε άλλα 40 χρόνια πάλι το ίδιο θα γίνει

40 χρόνια δεν ορίζει η ρύθμιση;

 

Politis13 αμα βρεις νοίκιασέ το αργούν οι επιθεωρητές

Link to comment
Share on other sites

Αυτό συμπεραίνω και εγώ. Κάπου διάβασα ότι οι επιθεωρητές θα αργήσουν 9 μήνες μετά τον Ιούνιο, με άλλα λόγια μέχρι 01.2011. Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση.

 

Διάβασα άρθρο παλαιότερο από κάποια εφημερίδα που έλεγε ότι ναι μεν συζητιέται νομοσχέδιο νομιμοποίησης ή τακτοποίησης, αλλά με τσουχτερά πρόστιμα τα οποία θα παραμείνουν ως έχουν για τις κατασκευές μετά το 2004 (ανέγερση 100% αξίας, διατήρηση 50% +2% ανά έτος)! Ελπίζω αντιθέτως, να έχετε δίκιο εσείς εδώ πάντως, και να υπάρξει τρόπος ένας ιδιοκτήτης να πληρώσει κάτι μειωμένο και απλά να το γκρεμίσει.

Link to comment
Share on other sites

Αν μιλάμε για 50% της τιμής ζώνης εφ' άπαξ, την στιγμή μάλιστα που νομίζω (ως ιδιώτης) ότι έχω να κάνω με υπέρβαση συντελεστή δόμησης αλλά και κάλυψης, όχι μόνο τα πληρώνω όπως-όπως, αλλά λέω "ευχαριστώ!"

 

Υποθέτω όμως ότι όταν λέμε "20-50% Χ τιμή ζώνης" μιλάμε για το τι ίσως γίνει με τον αναμενόμενο νόμο, σωστά; Γιατί με τις υπάρχουσες διατάξεις το ύψος προστίμου είναι το διπλάσιο, 100%. Μήπως δεν έχω καταλάβει;

 

Μια και η κουβέντα συμπεριέλαβε και την ενεργειακή επιθεώρηση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε παλαιότερα κτίρια, ανοίγματα πορτών εσωτερικά έχουν αλλάξει ή απλά ποτέ δεν έγιναν όπως έλεγε το σχέδιο, και έκπληξη θα αποτελούσε αν το ποσοστό κλιματιστικών που έχουν εγκατασταθεί μετά την σχετική μελέτη και την άδεια/γνώση της πολεοδομίας ξεπερνά το 5% (προσωπική άποψη, καθώς δεν γνωρίζω κανέναν όχι μόνο που έκανε τα πάντα με τον νόμο, αλλά ούτε καν που γνώριζε την ύπαρξη διατάξεων - σήμερα πας σε μαγαζί, αγοράζεις κλιματιστικό, και στο βάζουν στο σπίτι και "τελείωσε").

 

Τι θα γίνει όταν η πολεοδομία αρχίσει να παραλαμβάνει λοιπόν τις επιθεωρήσεις από υπάρχοντα κτίρια, όπου θα γίνουν εμφανείς εξωτερικές αυθαιρεσίες (τζαμαρίες, μάντρες, πέργολες, αλλαγές σε pilotis, αυθαίρετες αποθήκες είτε κολλητές είτε ξεχωριστές από το υπάρχον κτίριο (για αυτό έγινε η αρχική ερώτηση), συν ότι δεν μπορώ να φανταστώ, συν κλιματιστικά χωρίς μελέτη και έγκριση της υπηρεσίας, συν, συν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.