Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Έλεγχος αρτιότητας - οικοδομησιμότητας πριν την αγορά


Leon_94

Recommended Posts

Αποφασισα αγορα γηπεδου, 5 στρεματων εκτος σχεδιου. Επειδη προκειτε για γη φιλετο, με αρκετα τσουχτερη τιμη, ζητησα απο τον πωλητη πριν την αγορα να μου προσκομισει προσφατη βεβαιωση αρτιοτητας και οικοδομησιμοτητας χρησιμοποιοντας μηχανικο δικης μου επιλογης.

Πηραμε λοιπον βεβαιωση απο το δασαρχειο, οτι δεν ειναι δασικο, απο Γεωργικη υπηρεσια οτι δεν βρισκεται σε γη υψηλης παραγωγικοτητας, ελεγχο στην κτηματικη υπηρεσια του δημοσιου, και πριν ενα 20ημερο εγινε "αυτοψια" απο την πολεοδομια.

Ο μηχανικος μου μου ανεφερα οτι ειναι πλεον διαδικαστικο θεμα, και μου συνεστησε οτι μπορω να προχωρησω αμμεσα σε αγορα.

Φυσικα εγω δεν θα κανω τιποτα, πριν εχω στα χερια μου την βεβαιωση της πολεοδομιας, η οποια αναμενεται στα μεσα Σεπτεμβρη.

Σκοπευω μετα την αγορα (μεσα στον Σεπτεμβρη) να προχωρησω αμμεσα σε εκδοση οικοδομικης αδειας για κατοικια.

Ρωτω λοιπον τωρα: Βαση αυτων που διαβαζω παραπανω (αυξηση του οριου αρτιοτητας)

υπαρχει περιπτωση να μου πουνε απο την πολεοδομια "ναι μεν ...αλλα" δηλαδη εχομε οδηγιες να μη εκδιδομε οικοδομικες αδειες γιατι μπλα μπλα μπλα, και εγω απο ιδιοκτητης οικοπεδου να βρεθω απο την μια μερα στη αλλη ιδιοκτητης ...αγροτεμαχιου?

Link to comment
Share on other sites

Έπραξες πολύ καλά μέχρι τώρα και καλά θα κάνεις να περιμένεις για τη βεβαίωση της πολεοδομίας, όχι για το θέμα της αρτιότητας, από την πλευρά που αναφέρεις, αλλά, κυρίως, για την επιβεβαίωση της οικοδομησιμότητας, με βάση τις πολεοδομικές διατάξεις, και τη μη ύπαρξη άλλων "δεσμεύσεων" του γηπέδου. Θα πρέπει να εξετάσεις, κατά τη γνώμη μου, και την περίπτωση της Αρχαιολογίας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Leon_94 εάν η αίτηση σου για έκδοση οικοδομικής άδειας πρωτοκολληθεί πριν ψηφιστεί ο νόμος για την αλλαγή στις αρτιότητες της εκτός σχεδίου δόμησης, τότε μπορείς να εκδόσεις οικοδομική άδεια κανονικά.

Οι μόνοι νόμοι που ισχύουν αναδρομικά είναι οι φορολογικοί.

 

Απο την άλλη, στην πολεοδομία πάντα υπάρχει πιθανότητα να ακούσεις οτιδήποτε! Κάλο είναι να βάλεις τον μηχανικό σου να κάνει μια σχετική κουβέντα από τώρα, για να μη στα γυρίσουν αργότερα...

Link to comment
Share on other sites

για μερικούς (κάποτε τους λέγανε τσιφλικάδες, μοναστήρια κτλ) είναι η κατάλληλη εποχή για αγορά.για εκτάσεις γης..πολλές εκτάσεις...κοψοχρονιάς που λένε και στο χωριό μου.

θυμηθείτε το ότι σε μερικά χρόνια τα 10 στρεμ. θα είναι λίγα σαν αρτιότητα..

 

Μου αρέσει ο τρόπος σκέψης σου, και δέχομαι αυτή τη θέση, ωστόσο είναι τόσο λαϊκιστές οι πολιτικοί μας που νομίζω ότι δύσκολα θα γίνει έτσι χοντροκομμένα.

Σαν στρατηγική συμφωνώ απολύτως ότι θα εφαρμοστεί...

Η δική μου άποψη (αν ενδιαφέρει κάποιον) είναι να δημιουργηθεί "αστυνομία" της πολεοδομίας (και για τους υπαλλήλους) και να μπουν κάμερες σε όλα τα γραφεία όλων των πολεοδομιών και να ελέγχεται ότι χτίζεται.Ας πάψουν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας να είναι τσάροι.

Οι νόμοι είναι μια χαρά αν τους εφαρμόσουμε και αν τους αφήσουμε απαράλλαχτους για 10 χρόνια..Τότε κάνουμε μια καλή τροποποίηση και μετα από αλλα 10 την επόμενη

Link to comment
Share on other sites

... Θα πρέπει να εξετάσεις, κατά τη γνώμη μου, και την περίπτωση της Αρχαιολογίας.

 

Λογικά θα έπρεπε ήδη να το έχει ζητήσει η πολεοδομία για την πρωτοκόλληση του φακέλου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.