Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερείπια προσεισμικής κατοικίας


a_g2

Recommended Posts

Καλησπέρα ,

 

θα ήθελα να ρωτησω , αν τα ερείπια μιας προσεισμικής κατοικιας ( περιμετρικοί τοίχοι ύψους σήμερα γυρω στο 1,60 ) μπορούν να θεωρηθούν κατοικία και να βγάλω αδεια επισκευής και αποκατάστασης έτσι ώστε να πάω στο υπάρχον περιγραμμα .

 

Ευχαριστω

 

Παρακαλώ εάν είστε συνάδελφος, όπως συμπληρώσετε την ειδικότητα στο προφίλ σας.

Ευχαριστώ, GRTOPO

Link to comment
Share on other sites

Αν το δεις λίγο διασταλτικά... Μου έτυχε περίπτωση (σε κηρυγμένη ζώνη ωστόσο) που οι τοίχοι σε συνδυασμό με παλιές φωτογραφίες υπήρξαν ικανοί για χαρακτηρισμό του έργο ως "αποκατάσταση". Διατήρηση περιγράμματος καθ' υπέρβαση της σημερινής επιτρεπόμενης κάλυψη και διατήρηση αριθμού ορόφων (ένας επιπλέον των σήμερα επιτρεπομένων). Βέβαια οι σωζόμενοι τοίχοι ήταν ψηλοί (6m). Αλλά δεν γνωρίζω νομικά που στηρίζεται...

Link to comment
Share on other sites

Εαν το κτίσμα είχε οικοδομική άδεια ή μπορεί να αποδειχτεί ως κτίσμα προ του 1955, τότε και με άδεια μικρής κλίμακας θα μπορέσεις να κάνεις επισκευές.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν διατάξεις που ευνοούν σημαντικά την ανακατασκευή οικοδομών που είχαν πληγεί από σεισμό. Αν χρειαστεί μπορεί να τις αναζητήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Με αναζήτηση στο google με λέξεις-κλειδιά "ανακατασκευή σεισμόπληκτης οικοδομής" βρήκα το πδ 131/2000 (ΦΕΚ 114/Α/2000) και τις εγκυκλίους 48/2000 και 81/2000. Αφορούν την έκδοση ΟΑ για αποκατάσταση ζημιών κτιρίων που προξενήθηκαν από τους σεισμούς του 1999 στους ν. Αττικής και Βοιωτίας αλλά, όπως θυμάμαι, το πλαίσιο των ευνοϊκών όρων επαναλαμβανόταν σε όσες περιοχές είχαν ζημιές από σεισμούς.

 

Το βασικό στοιχείο σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι επιτρέπεται η ανακατασκευή σεισμόπληκτης οικοδομής είτε σύμφωνα με τους ΟΔ που ισχύουν κατά την έκδοση της ΟΑ είτε σύμφωνα με εκείνους που ίσχυαν κατά την ανέγερση της οικοδομής, με τον περιορισμό η συνολική επιφάνεια και ο όγκος της νέας οικοδομής να μην υπερβαίνουν τα αντίστοιχα της καταστραφείσας οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.