Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετρήσεις Βαρέων Μετάλλων


GeoFoto

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος που θα μπορούσα να βρώ μετρήσεις για βαρεά μέταλλα των εργοστασίων της ΔΕΗ. Επίσης, ενω σε όλο τον κόσμο δίνουν τα στοιχεία ελεύθερα στο ίντερνετ( http://www.tva.com/environment/air/jsevier.htm ), για κάποιον λόγο στην Ελλάδα δεν δημοσιεύεται τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Οταν βλέπω δεδομένα όπως αυτά στο λινκ στο #1, αναρωτιέμαι : ποιά η ακρίβεια των αριθμών αυτών.

 

edit: και επίσης GeoFoto, ποιά είναι η επιθυμητή ακρίβεια ; Διότι αν θέλεις ενδεικτικά νούμερα υποθέτω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον μέσο όρο των αριθμών που προκύπτουν από τις διάφορες μελέτες που θα βρεις διαθέσιμες (στο διαδίκτυο).

Η κύρια αιτία διαφοροποίησης των αριθμών αυτών είναι η προέλευση του καυσίμου.

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ από ότι γνωρίζω, μετράει βαρέα μέταλλα (1φορά/6μηνο) στις αέριες εκπομπές. Ίσως μετράει τη συγκέντρωση των βαρέων μετάλλων και στην τέφρα πυθμένα (slag). Τέτοια στοιχεία νομίζω μπορούν να ζητηθούν με μια επιστολή προς την ίδια την ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά είναι πολύ λίγος ο Hg στον λιγνίτη, σε σχέση λχ με άλλα ιχνοστοιχεία όπως Ba,Cr,Mn,Ni και Zn ωστόσο τίθεται το θέμα του τι καταλήγει στην αέρια φάση/εκπομπή. Θα σου πρότεινα να ψάξεις για άρθρα/εργασίες σχετικά με λιγνίτη και εκπομπές καθώς κυκλοφορούν νομίζω αρκετές (science direct και google:rolleyes:). Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να τις αξιολογήσεις...

 

Πάντως μία πρόχειρη που έχω (χωρίς όμως να υπονοώ ότι συμφωνώ ή διαφωνώ με την εργασία, την μέθοδο που ακολουθήθηκε και το τελικό συμπέρασμα) αναφέρει 0,25 g/t (g Hg ανά t λιγνίτη που χρησιμοποιήθηκε).

 

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ότι από περιοχή σε περιοχή, η αρχική περιεκτικότητα Hg στον λιγνίτη δεν είναι η ίδια.

 

Εάν επικοινωνήσεις με την ΔΕΗ, ρώτα τους μήπως μπορείς να δημοσιεύσεις τις σχετικές τιμές εδω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.