Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποσοστό Αμοιβής


TsoGlan

Recommended Posts

Ναι μόνο που παρεξηγήσατε αυτό που ήθελε να πει ο Αλέξανδρος. Στην ουσία ήθελε να πει ότι αν σας φαίνεται υπερβολικό το 12%+ΦΠΑ, που όπως καταλάβατε δεν είναι, το πιθανότερο είναι να στραφείτε σε κάποιον που θα σας κάνει καλύτερη προσφορά. Μόνο που όσο μειώνεται το ποσοστό αυτό τόσο μειώνεται και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επί παραδείγματι αν κάποιος σας δώσει προσφορά 6%+ΦΠΑ προφανώς θα τον προτιμήσετε αλλά στο τέλος μάλλον θα χρειαστεί να πληρώσετε πολλά περισσότερα για την διόρθωση και αποκατάσταση κακοτεχνιών από ό,τι αν επιλέγατε τον μηχανικό με 12%+ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μαλλον δεν καταλαβες τι θελει να πει ο συναδελφος.. Οποτε θα προσπαθησω να το πω οσο πιο απλα μπορω..

 

Αν το 12% σου φαινεται μεγαλο, τοτε βρες καποιον με 10%..

Αλλα

1.Μη ζητας τα ρεστα μετα απο τον μηχανικο επιβλεψης που θα καθυστερει την οικοδομη γιατι δεν θα συμφωνει π.χ. με τον τροπο σιδερωματος..

2.Αν ενω υπολογιζες να σου κοστισει καποια εργασια χ, σου κοστισει ψ>χ τοτε το 2% κερδος σου αυτοματα γινεται πολλα 2% ζημια.. Και σ'αυτο ο επιβλεπων δεν θα εχει καμια απολυτως ευθυνη..

3.Αν τελος μετα την ολοκληρωση των εργασιων, αρχισουν προβληματακια, τοτε η αποκατασταση τους θα σου κοστισει πολλα 2%.. Και αν τις αποκαταστασεις τις κανεις με τον επιβλεπωντα μηχανικο τοτε... (εδω κολαει γαντι η αναφορα του συναδελφου). Και να ξερεις οτι η διορθωση κακοτεχνιων ειναι πολλαπλα ακριβοτερη αποτι αν ειχαν γινει ορθα εξ'αρχης..

 

PS1: Το 12%, κατα την ταπεινη μου γνωμη, ειναι πολυ χαμηλο.. Ισως να σου μοιαζει μεγαλο νουμερο ας πουμε στα μπετα, αλλα οταν θα μπειτε σε αλλες εργασιες εκει το 12% στην πραγματικοτητα βγαζει μηνιατικη χασουρα..

 

PS2: Λεμε αποψεις απο την μικρη ή μεγαλη πειρα μας ο καθενας, και απο ιστοριες - καταστασεις - φαινομενα που εχουμε αντιμετωπισει.. Δεν σημαινει οτι τα γνωριζουμε ολα.. Αλλα φανταζομαι πως σε ο,τι εχει να κανει με την οικοδομη γνωριζουμε κατι παραπανω.. Ουτε θελουμε να ανοιξουμε "κοντρα" με κανεναν.. Την εμπειρια μας μοιραζομαστε.. Αν την θες την κρατας, αν δεν τη θες την πετας στα σκουπιδια.. (Φιλικα μιλαω, ελπιζω να μην πιαστεις απο λεξεις και εκφρασεις)

Link to comment
Share on other sites

Εκτίμω ιδιαίτερα και τον χρόνο σας και την διάθεσή σας να απαντάτε σε αθώες και άκυρες απορίες ενός wanna-be ιδιοκτήτη. Οπότε ό,τι γλώσσα και να χρησιμοποιήσετε δεν την παρεξηγώ σε καμία περίπτωση. Σέβομαι την εμπειρία και την γνώση αυτών που έχουν σαν επάγγελμα αυτό που εγώ μόλις τώρα μαθαίνω - σαν πελάτης.

 

Μια τελευταία επισήμανση για να καταλαβω τι εννοείτε, Κε pk10gr.

 

Εντάξει, συμφωνώ, αν δώσω λιγότερα απο 12%, θα πάθω όλα αυτα που αναφέρετε.

 

Αλλά αν δώσω 12% (ή και παραπάνω) μου εγγυάται κανένας ότι τίποτα απο αυτα δεν θα συμβει........???

Link to comment
Share on other sites

κ. TsoGlan, τίποτα από μόνο του δεν μπορεί να σας εγγυηθεί κάτι σε αυτή τη ζωή αφού το μόνο σίγουρο (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) είναι πως κάποια στιγμή θα φύγουμε από αυτό το μάταιο κόσμο.

Σε αυτή τη ζωή λοιπόν, ότι αγοράζει κάποιος έχει κάποια εγγύηση. Το ποια θα είναι η εγγύησή σας στο συγκεκριμένο προϊόν, είναι θέμα της γνώσης του προϊόντος που αγοράζεται αφού στο Ελλάντα δεν έχει κανένας μέχρι σήμερα φροντίσει για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Ο συναδελφος Erling σας εδωσε το τυπικο του πραγματος..

Το ουσιαστικο ειναι οτι κατα τη γνωμη μου, απο το ποσοστο αυτο και κατω, οποιος το αναλαβει μπαινει σε επικινδυνα μονοπατια...

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και όταν αγοράζουμε ηλεκτρικές συσκευές το μάτι και η προτίμηση μας πάει κατευθείαν στο πιο ακριβό εμπόρευμα που αντέχει η τσέπη μας, Όχι γιατί οπωσδήποτε θα αντέξει η θα είναι καλύτερο ( πάντα ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ) από το φθηνότερο προϊόν αλλά γιατί λόγο υψηλότερου κόστους δεν θα έχει γίνει οικονομία στα επιμέρους σταδία για την κατασκευή του. ( τουλάχιστον έτσι ελπιζουμε).

Κάπως έτσι πρέπει να σκεφτείς και την κατασκευή ενός σπιτιού. Ανάλογα φυσικά με την οικονομική σου δυνατότητα πρέπει να βεβαιώνεσαι ότι τα συνεργεία σου ( μαζί και ο μηχανικός ) πληρώνονται καλά ώστε να μην έχουν to άλλοθι σε αντίθετη περίπτωση, να βγάλουν τα χαμένα από διάφορες κακοτεχνίες.

Όπως και εσύ είπες δεν υπάρχει εγγύηση σε περίπτωση καλής πληρωμής αλλά οποιος μηχανικός κανει συχνα κακοδουλειες θα τις έκανε και με οποιαδήποτε πληρωμή.

Μιλώ γενικά και όχι για την συγκεκριμένη περίπτωση και πρόσωπα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε επειδή δεν γνωρίζουμε τον μηχανικό που έχει κάνει την πρόταση καλό είναι να αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς επί της ποιότητας της εργασίας του καθώς μπορεί να προκληθούν παρεξηγήσεις. Αναφέρομαι στην τελευταία σου πρόταση ("κακοδουλειά").

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κατέβει σε εργολαβική αμοιβή σχεδόν ποτέ κάτω από 15-18%.

 

Εννοείται πάντα τιμολογημένα.

 

Το 12% δεν το καταλαβαίνω. Μόνο 20% επί της διαφοράς εσόδων εξόδων έχω φόρο.

Απόσβεση μηχανημάτων ?

Απρόβλεπτα ?

Μερεμέτια ?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Μετά από έξι σχεδόν χρόνια διάβασα όβολο το νήμα γιατί έχω μια παρόμοια περίπτωση και ήθελα να δω τι παίζει.

Και φτάνοντας στο τελευταίο ποστ μπερδεύτηκα....

Είχα στο μυαλό μου οτι άλλο εργολαβία και άλλο επιστασία. Κάνοντας επιστασία δεν καλούμαι να φέρω τα δικά μου μηχανήματα, αλλά να βρω και να συντονίσω τους εργολάβους που θα τα έχουν και θα κάνουν τη δουλειά. Για αυτό και η αμοιβή κυμαίνεται απο 12-15%. Στην επιστασία μπορώ να πω στον πελάτη έχω τον Μητσο με Α αμοιβή και μέτριες συστάσεις και έχω και τον Βαγγελη με 1,5Α αμοιβή και εξαιρετική δουλειά, διάλεξε. Τον καθοδηγείς και μαζί αποφασίζετε.

Ενώ στην εργολαβία, δίνεις μια προσφορά "τόσα" και ότι καταφέρεις να κερδίσεις μέσα σε αυτό το ποσό, δικά σου. Οτι λάθος γίνει, πάλι δικό σου. Υπολόγισες μπετά Α ποσό και σου βγήκε 1,3Α, πρόβλημα σου. Για αυτό και το περιθώριο κέρδους είναι μεγαλύτερο.

Έτσι είναι ή εγώ τα έχω μπερδέψει?

Ειδικά, θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει τι περιλαμβάνει η επιστασία απο την πλευρά του μηχανικού?

Edited by dada
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.