Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί "κλεψίματος" στην κατασκευή


acnt

Recommended Posts

Να σας πω κάτι?

Και τον πιο ακριβό μάστορα να πάρεις, πάλι ***** θα τα κάνει.

Από όλα τα μαστόρια που μπήκαν σπίτι μου, μόνο ο τουβλάς και ο σοβατζής ήταν (κάπως) σοβαροι και έκαναν καλή δουλειά.

 

Είναι να μη σου τύχει

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από την πείρα που έχω τόσα χρόνια, θα σας πω μερικές αλήθειες που έχω δει να είναι υπαρκτές. Η οικοδομή είναι πολλές επιστήμες μαζί. Οι βασικοί κλάδοι είναι τρις. -Το τι θα κάνεις,- όπου περιλαμβάνει την αισθησιακή σχεδίαση,(πως νιώθεις μέσα σε ένα χώρο) την λειτουργική σχεδίαση (λίγοι διάδρομοι, λειτουργική τουαλέτα κοντά στα δωμάτια,φωτεινότητα,και ορατότητα,προπαντός στο σαλόνι και την κουζίνα, που περνάμε την πιο πολύ μέρα ξύπνιοι, και γενικά το στήσιμο του σπιτιού και ο προσανατολισμός του.) Το δεύτερο είναι, το κατασκευαστικό, που περιλαμβάνει, το πόσο ωραίο τελείωμα θα γίνει, και το πόσο γερά θα κατασκευαστή, για να αντέξει σε σεισμό, και χρόνο. Το τρίτο είναι η οικονομικοτεχνική μελέτη, που περιλαμβάνει την οργάνωση, τα κατάλληλα υλικά κατασκευής, καθώς και το είδος δόμησης. Το ιδανικό θα ήταν ο Μηχανικός ή ο Αρχιτέκτονας ηηηη ...τόσοι άλλοι Μηχανικοί....και τόσοι άλλοι .....μάστορες να ήταν ένας άνθρωπος, που θα ξέρει όλα αυτά. Τότε θα γινόταν η καλλίτερη δουλειά. Από την στιγμή που ο ιδανικός μάστορας θα ήταν ο μηχανικός, ή ο αρχιτέκτονας, αν είχαν την μαστορική πείρα, και δεν είναι. Και από την άλλη αναγκάζονται να τρέχουν γραφειοκρατικά για τις άδειες, τότε τι? Περιμένουμε καλή και οικονομική εργασία από έναν αγράμματο μάστορα που προσπαθεί να ζήση με ένα μεροκάματο την οικογένειά του? Από αυτόν φοβόμαστε μην μας πάρει κάνα ευρώ πάρα πάνω? Μήπως κατηγορούμε λάθος ανθρώπους? Μήπως θέλετε να μιλήσουμε ειλικρινά γιατί ανεβαίνει το κόστος?

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Γιαννη αφου δεν εισαι μηχανικος μην κανεις προτασεις για τα σιδερα. Μεγαλυτερα σιδερα δημιουργουν περισσοτερα προβληματα απο οσα λυνουν (συναφεια, πλαστιμοτητα, τεμνουσα κομβου). Γενικα λεπτοτερο χαλικι οδηγει σε ακριβοτερο αλλα καλυτερο σκυροδεμα με σωστο σχεδιασμου του μηγματος. Οφειλω να τονισω ωστοσο οτι αυτα που γραφεις στο θεμα αυτο ειναι πολυ ενδιαφεροντα

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου μέχρι εκεί φθάνει η γνώση μου. Πάντως η σωστή επικάλυψη του σιδήρου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Στην ΙΟ που το νερό περιέχει πολύ αλάτι, έχουμε πρόβλημα. Δεν προλαβαίνουμε να επισκευάζουμε δοκάρια και πλάκες, από τα οξειδωμένα σίδερα. Κάτι πρέπει να γίνει για αυτό το πρόβλημα. Η επικάλυψη όλου του ξυλότυπου με felizol λύνει το πρόβλημα της σκουριάς.

 

Όταν πήγα στην οικοδομή ήμουν 11 χρονών. 13 χρονών έχτιζα πολυκατοικίες,που ο πατέρας μου Λυμπέρης Νίκος έκανε αντιπαροχή στον κουμπάρο μας Μπούτο που είχε σε οικόπεδα τον μισό Πειραιά. Για τον λόγο αυτό ξέρω τι λέω.

 

Παρατήρηση:

Μην διαχωρίζετε διαδοχικες δημοσιευσεις σας οι οποιες γινονται με διαφορά μικρού χρονικού διαστήματος. Κανετε χρήση της εντολής "επεξεργασια". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ. acnt

 

Παιδιά σας χαιρετώ, είμαι πάλη εδώ, περιμένοντας να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Δύσκολο ερώτημα, γιατί ο καθένας έχει την τεχνική του. Η αλήθεια είναι μία Όλοι κλέβουν. Κλέψιμο με κλέψιμο όμως διαφέρει. Άλλοι κλέβουν για να τα οικονομήσουν,και άλλοι κλέβουν απλώς για να μπορέσουν να κάνουν καλή εργασία, και να βγουν οικονομικά. Γιατί κακά τα ψέματα, ο ανταγωνισμός και η ποιότητα εργασίας, δυστυχώς δεν συμβαδίζουν. Υπάρχουν δύο τρόποι να κλέψεις στα μπετά. Ο ένας είναι πάνω στην συμφωνία.

......................................................

Τον άλλο τρόπο για τα μπετά τον κρατάω για πάρτη μου. Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος να βγάλεις χρήματα. Να είσαι τόσο καλός στην δουλειά σου που να ξεκινάς από εκεί που σταματάν οι άλλοι, ώστε να είσαι μοναδικός, οπότε και μονοπώλιο.

 

Αγαπητέ Γιάννη πρέπει να έχεις πολύ δίκιο! Είμαι μικροεργολάβος στο επάγγελμα, 33 ετών στην ηλικία και κάνω αυτο το επάγγελμα 17 χρόνια περίπου. Έχω ενα πρόβλημα όμως, δεν μπορώ να κλέψω και αντιθέτως χάνω πολλές δουλειές λόγω της ειλικρίνειας μου. Έχω σκεφθεί πολλές φορές να το ''γυρίσω'' κι' εγώ, το μετανιώνω όμως στο τέλος και πάλι τα ίδια. Να φανταστείς ότι φωνάζω στο εργοτάξιο όταν μου στείλουν 1μ3 παραπάνω απ'οτι του παραγγέλνω. Οι δουλειές μου είναι όλες με ιδιοκτήτες και όχι με μηχανικούς.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει όμως φίλε antreas, γιατί πως αλλιώς θα ανταγωνιστής τον Αλβανό, που δεν πληρώνει εφορεία, δεν κολλάει ένσημα, και κάνει ότι δηλώσει ?

Link to comment
Share on other sites

λες του ανθρώπου να γίνει κλέφτης;;;

μα τι λες βρε Γιαννή Πρωτοχρονιάτικα

 

αυτός που πάει στους ανειδικευτους που τα ξέρουν όλα επειδή νομίζει πως είναι "πανέξυπνος" είναι άξιος της μοίρας του

-----

όλοι μας έχουμε χάσει δουλειές από τέτοιους

 

αμα αρχίσουν όλοι να λένε ψέμματα δε θα καθαρίσει ποτέ η αγορά από τέτοιους

υπάρχει και η παράμετρος "φήμη"

Link to comment
Share on other sites

Φίλη myri αν διαβάσεις τα άρθρα μου θα δεις ότι εγώ αυτό δεν το θεωρώ κλέψιμο, αλλά μία αντίδραση επιβίωσης απέναντι στην ανικανότητα της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών, να καταλάβουν ένα κατ εμάς απλό πράγμα, αλλά τόσο ακατανόητο για αυτούς. Ότι δηλαδή η οικοδομή είναι μία μεγάλη επιστήμη, και δεν πρέπει να την κατασκευάζει όποιος και όποιος. Αν πάμε με το σπαθί στο χέρι, θα καταντήσουμε εργάτες των Αλβανών. Πως εγώ θα πρέπει να κάνω μία εργασία που ξέρω ότι για να γίνει σωστή χρειάζονται πέντε κινήσεις, ενώ ο άσχετος που δεν ξέρει, την κάνει με μία κίνηση? Εγώ που κάνω πέντε κινήσεις, για σωστή εργασία, και έχω πάει και σχολεία για να ξέρω τον σωστό τρόπο, πως θα βγω? Γιατί αν δεν βγω οικονομικά, μια δυο φορές, την τρίτη θα πάω μεροκάματο στον άσχετο?

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα όμως myri είναι ότι αυτοί έχουν το πάνω χέρι γιατί δυστυχώς όλοι κοιτάζουν την τιμή και πολλοι λίγη την πραγματική δουλειά. Έχω όμως μια ευχαρίστηση μετά απο την αποπεράτωση του κάθε έργου μου, το ότι μένω φίλος με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη. Όμως κάποια στιγμή, όσο και να μην θέλω θα ''κατρακυλίσω'' κι'εγώ χωρίς αυτο να σημαίνει ότι με παρασύρει ο Γιάννης αλλά η αγορά.

 

Πώς μας την "φέρνουν" τα μαστόρια στα μπετά; Πως μας κλέβουν σε ποσότητα και ποιότητα; Πώς μπορώ να το καταλάβω;

 

Μια καλή λύση αγαπητέ acnt είναι να διαλέξεις τον ποιο ακριβό!! θα δουλέψει τίμια!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.