Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
maggiora

Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

Recommended Posts

Μετά από παρότρυνση μελών της "κοινότητας", ανοίγω το θέμα αυτό για να λυθούν τυχόν απορίες επάνω στο επάγγελμα του Μηχανικού Ε.Ν.

 

Η διαδικασία για να γίνει κάποιος Μηχανικός Ε.Ν. είναι είτε να ακολουθήσει μέσω πανελλήνιων εξετάσεων τις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού,και να εξέλθει ως Γ Μηχανικός Ε.Ν. μετά απο τετραετή φοίτηση συμπεριλαμβανομένου ενός ετους πρακτικής άσκησης σε πλοία.

 

Ο άλλος τρόπος είναι να είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και μετά απο εξάμηνη πρακτική άσκηση σε πλοίο(Δόκιμος Μηχανής) να πάρει το δίπλωμα του Γ Μηχανικού.Εάν είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ χρειάζεται 12 μήνες πρακτική άσκηση σε πλοίο(Δόκιμος Μηχανής).

Και στίς δύο περιπτώσεις συμπληρώνεται βιβλίο πρακτικής άσκησης και με το πέρας του εκπαιδευτικού ταξιδιού κατατίθεται στην αρμόδια υπηρεσία ώστε να ληφθεί το Δίπλωμα ανευ εξετάσεων.

Βασική προυπόθεση η έκδοση Ναυτικού φυλλαδίου απο την ΑΕΝ Ασπροπύργου.Η διάρκεια φοίτησης είναι 8 μέρες

 

Μόλις συμπληρωθεί θαλάσσια υπηρεσία 2 ετών υπάρχει η δυνατότητα να αποκτηθεί το δίπλωμα του Β Μηχανικού Ε.Ν. μέσα απο εξετάσεις και σεμινάρια 6 μηνών.Αφού αποκτηθεί και του Β Μηχανικού και μετά απο 3 χρόνια θαλάσσια υπηρεσία μπορεί να αποκτηθεί και το δίπλωμα του Α Μηχανικού μέσα απο εξετάσεις και σεμινάρια 6 μηνών.

 

Οτι απορίες έχετε σχετικά με το επάγγελμα(εργασία) παρακαλώ ρωτήστε για να μπορώ να σας απαντήσω

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ας ξεκινήσω εγώ.

Με ποιο τρόπο γίνεται η επιλογή για την πρακτική ασκηση? Η μπορουν να κάνουν όλοι? Και που μπορεί να κάνει κάποιος αίτηση?

Share this post


Link to post
Share on other sites

και εγω την ιδια απορια εχω...

ας μας την λυσει καποιος που ξερει?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απο την στιγμή που είσαι Διπλωματούχος Μηχανολόγος η επιλογή για την πρακτική άσκηση είναι δική σου.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρείς μία ναυτιλιακή εταιρεία,και να κάνεις μια αίτηση πρόσληψης(κατα 80% θα σε δεχτούν).

Στη συνέχεια κάνεις μία αίτηση στο Υπουργείο Ε.Ν στο τμήμα μητρώων για να σου δώσουν το βιβλίο πρακτικής άσκησης.Προσκομίζεις το πτυχίο σου, ώστε να σου εγκρίνουν εάν θέλεις 6 μήνες εκπαιδευτικό ταξίδι ή 12 μήνες.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπορείς να μας πείς και τι μισθό έχει ο δόκιμος μηχανής αν έχει και τις συνθήκες εργασίας? Εννοώ ωράριο , τι δουλιές κάνει? συντήρηση, λάντζα? Και τι παίζει με την ιεραρχία? Ειναι σαν το στρατό? Μπορεί να έχει και "σπασίματα"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@maggiora

Άνοιξες ενδιαφέρον θέμα, όπως φανταζόμουν, και θα γίνει, ακόμη περισσότερο, αν μας περιγράψεις και μερικά χαρακτηριστικά από την εμπειρία σου στα βαπόρια.

 

Μπορείς να ανοίξεις και ένα θέμα για το βασικό σου ερώτημα σχετικά με το αντικείμενο της επαγγελματικής σου απασχόλησης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ωράριο του Δόκιμου μηχανής είναι κάθε μέρα 08:00 με 17:00.Το Σάββατο 08:00 με

12:00 και την Κυριακή ελεύθερος.Υπάρχει διάλειμα στις 10:00 με 10:20 , 12:00 με 13:00

και 15:00 με 15:20

Ο μισθός ο καθαρός είναι απο 1300 έως 2100 ευρώ ανάλογα το πλοίο.

Ο Δόκιμος στην ουσία είναι εκπαιδευόμενος σπουδαστής.Που σημαίνει οτι παρευρίσκεται σε όλες τις δουλειές, αλλά δεν αγγίζει τίποτα(Θεωρητικά).

Οι δουλειές που μπορεί να κάνει είναι απο καθαρισμούς στο μηχανοστάσιο, καθαρισμούς φυγοκεντρικών πετρελαίου,λαδιού και αλλες πολλες εργασιες.Παρέχει βοήθεια σε πιθανή βλάβη στις Μηχανές τις κύριες, τις Ηλεκτρομηχανές και γενικά σε όλα τα βοηθητικά μηχανήματα του πλοίου.

Δεν έχει καμία σχέση με το στρατό και τις ιεραρχίες του.Ναι μεν υπάρχουν βαθμοί ιεραρχίας αλλά περισσότερο στις αποφάσεις για διάφορα προβλήματα που πρόκειται να συμβούν επεμβαίνουν.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλα μου άνοιξες την όρεξη.

Αποτι καταλαβαίνω ο δόκιμος δίνει κανένα εργαλείο βιδώνει καμιά βίδα και κανει κανένα κουβάλημα.

Ο γ μηχανικός τί κάνει? Καθαρά χειρωνακτικές- τεχνικές εργασίες? Εννοώ συναρμολόγηση, συντήρηση, ηλεκτροσυγκολλήσεις, κτλ ή υπάρχουν και δουλιές γραφείου πχ σχεδιασμός, ρυθμίσεις, διάβασμα για επιλυση προβλημάτων?

Και αν μπορείς να μας πείς πως εξελίσονται οι μισθοί των μηχανικών.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γ Μηχανικός εκτελεί βάρδιες μηχανοστασίου, εργασίες συντήρησης και επισκευής, περιοδικές επιθεωρήσεις των βοηθητικών μηχανημάτων και των σωληνώσεων.

Γράφει το ημερολόγιο του πλοίου,τον ism.Εξυπακούεται οτι διαβάζει όλα τα τεχνικά εγχειρίδια του πλοίου.

Οι μισθοί εξελίσονται ανάλογα το πλοίο και την ειδικότητα.Οι πιο χαμηλοί μισθοί είναι στην ακτοπλοία, και οι πιο μεγάλοι στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Ένας Γ Μηχανικός στην ακτοπλοϊα και στην ποντοπόρο έχουν μια διαφορά της τάξεως 1500-2500ευρώ.

Ένας Γ Μηχανικός στην ακτοπλοία παίρνει γύρω στα 3000ευρώ.Ένας Β Μηχανικός γύρω στα 4000ευρώ και ένας Α Μηχανικός γύρω στα 7000ευρώ καθαρά.

Στην ποντοπόρο διαφέρουν κατα πολύ.Ένας Γ Μηχανικός παίρνει γύρω στα 5000ευρώ ένας Β Μηχανικός απο 7000-8500ευρώ και ένας Α Μηχανικός απο 9500-13000ευρώ πάντα με Ελληνική σημαία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ενας διπλωματουχος ηλεκτρολογος μηχανικος και τεχνολογιας υπολογιστων μπορει να προσληφθει ? το ροταω διοτι εχω αδεια ηλεκτρολογου-μηχανολογου εγκαταστατη.μπορεις να μου αναφερεις μερικες καλες ναυτιλιακες εταιριες που προσλαμβανουν διπλωματουχους ηλεκτρολογους-μηχανολογους μηχανικους?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.