Μετάβαση στο περιεχόμενο

iTopography: μια νέα εφαρμογή για το iPhone


Polytexniths

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Με χαρά σας παρουσιάζω την πρώτη μου εφαρμογή για το iPhone. Το iTopography υπολογίζει το εμβαδόν οποιασδήποτε επιφάνειας. Η λειτουργία του στηρίζεται στο γεγονός ότι κάθε επιφάνεια μπορεί να προσεγγιστεί από ένα πολύγονο. Έτσι, χρησιμοπιοώντας το GPS δίνεται τη θέση των σημείων του πολυγόνου, και στη συνέχεια το iTopography σχεδιάζει την επιφάνεια και υπολογίζει το εμβαδό καθώς και την περίμετρό της επιφάνειας.

 

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι το iTopopgraphy δουλεύει ακόμη και στην περίπτωση ασθενού σήματος. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση, ο χρήστης δίνει τις αποστάσεις μεταξύ των σημείων, και στη συνέχεια το iTopography υπολογίζει τη θέση αυτών των σημείων.

 

Συνεπώς, το iTopography μπορεί εύκολα και γρήγορα να υπολογίσει το εμβαδόν του σαλονιού, ενός χωραφιού ή ακόμη και το εμβαδόν ενός σχήματος σε μια άσκηση για το σχολείο.

 

Η εφαρμογή είναι δωρεάν, και μπορείτε να τη βρείτε στο itunes

 

EDIT (30/6/2012):

Η εφαρμογή πλέον διατίθεται επι πληρωμή, οπότε η προβολή της στο forum θεωρείται διαφήμιση σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής.

Επειδή όμως στο παρόν θέμα γίνεται μια αναλυτική περιγραφή του προϊόντος, μεταφέρεται στην κατηγορία showroom ως εμπορικό λογισμικό.

Gousgounis

Edited by Gousgounis
το λογισμικό δε διατίθεται δωρεάν
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον και χρήσιμο, αλλά νομίζω ότι μα κάποιο τρόπο πρέπει να απεικονίζεται και η πιθανή απόκλιση π.χ. 2,60μ2 +-0,10μ2.

Νομίζω ότι η σχτική ακρίβεια μεταξύ των θέσεων είναι πολύ καλή

Link to comment
Share on other sites

Θα γίνει στις επόμενες εκδόσεις. Βέβαια, η απόκλιση θα μπορεί να υπολογιστεί μόνο για το GPS.

Σε ευχαριστώ για την παρατήρηση

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

 

Η πρώτη αναβάθμιση στάλθηκε στην Apple για έγκριση.

Πρόκειται για την 1.2 και περιλαμβάνει τα εξής νέα στοιχεία:

 

1) Στο χάρτη, τα δύο πρώτα σημεία είναι αριθμημένα. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζετε που βρίσκονται τα υπόλοιπα σημεία στο χάρτη.

 

2) Πατώντας στο εικονίδιο με το καλλιγραφικό "i", εμφανίζεται ένας πίνακας όπου δίνει τις αποστάσεις μεταξύ γειτονικών σημείων, καθώς και τις γωνίες όλων των κορυφών του πολυγόνου.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

 

Η έκδοση 1.2 είναι διαθέσιμη στο appstore. Επίσης, η ιστοσελίδα είναι έτοιμη. Εκεί θα βρείτε πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του iTopography καθώς και φωτογραφίες από τις νέες εκδόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητά του! Έχει μεγαλύτερη ακρίβεια από ένα απλό GPS χειρός; Αν όχι τότε τα σφάλματα στον υπολογισμό μικρών επιφανειών θα είναι τεράστια.

 

Για να είναι χρήσιμο θα πρέπει να έχει ακρίβεια τάξης μεγέθους διπλόσυχνου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.