Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Και να θελει με το χαμο που γινεται στις πολεοδομιες σιγα μην του δωσουνε.Αρκει να πληρωθει πριν το περας της ημερομηνιας και μετα υπομονη για την περαιωση.

Link to comment
Share on other sites

Αν κάποιος πληρώσει εμπρόθεσμα εφάπαξ, πρέπει να πάει να πάρει περαίωση πριν τις 28/4 (31/10) ;

 

Η απόδειξη πληρωμής πρέπει να είναι μέχρι την προθεσμία. Όχι και η περαίωση.

Επίσης αν πληρωθεί σε δόσεις η πρώτη δόση πρέπει να μπει πριν την καταληκτική ημερομηνία και αφού ολοκληρωθεί η εξόφληση όλων των δόσεων πας για περαίωση.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά. 'Εχω την εξής περίπλοκη κατάσταση τακτοποίησης. Σε υπόγειο πολυκατοικίας (ύψους 4,80 μ) , το οποίο έιναι δηλωμένο στην άδεια, κατασκευάστηκε πατάρι το οποίο καλύπτει ποσοστό άνω του 50% της επιφάνειας του υπογείου, το οποίο πατάρι δεν φάινεται στην οικοδομική άδεια. Το υπόγειο έχει πρόσβαση μόνο από τον δρόμο που περνάει μπροστά από την πολυκατοικία (δεν επικοινωνεί με την πολυκατοικία δηλαδή) με την βοήθεια εσωτερικού κλιμακοστασίου καθώς το δάπεδο του υπογείου βρίσκεται χαμηλότερα από το επίπεδο του δρόμου. Υπάρχει όμως και δεύτερη πρόσβαση από τον δρόμο η οποία οδηγεί απευθείας στο δάπεδο του παταριού (και όχι στο υπόγειο), καθώς το δάπεδο του παταριού βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον δρόμο.Η ερώτηση μου λοιπόν έιναι: Μπορώ να τακτοποιήσω μόνο το πατάρι ( αφού έχει πρόσβαση με τον δρόμο) και να αφήσω το υπόγειο εκτός τακτοποίησης?

Link to comment
Share on other sites

Το παταρι του υπογειου ειναι σαν ισογειο δηλαδη?τι χρηση εχει τωρα?το υπογειο με το παταρι που δημιουργηθηκε εχει επικοινωνια?

Link to comment
Share on other sites

Κάτι σαν ισόγειο είναι το πατάρι. Ναι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ υπογείου και παταριού, απλά θα δημιουργηθεί χώρισμα και το πατάρι θα γίνει ανεξάρτητος χώρος ( αφού έχει και ξεχωριστή πρόσβαση). Το πατάρι επίσης όπως και το υπόγειο έιναι ανεξάρτητα από το ισόγειο-είσοδο της πολυκατοικίας. Προορίζεται για κατάστημα μη υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αν τελικα μπορεί να γίνει τακτοποίηση η νέα χρήση θα είναι κατάστημα, η αρχική χρήση όμως?????

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση που ο προς τακτοποίηση χώρος ανήκει σε ΑΕ , μόνο οι υπεύθυνες δηλώσεις υπογράφονται από τον νόμιμο εκπρόσωπο;Η αμοιβή και το παράβολο βγαίνει στο όνομα της ΑΕ;

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και κάτι άλλο.

Είχα κάνει αίτηση για την υπαγωγή στον προηγούμενο νόμο για τη διατήρηση χρήσης. Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος όσοι είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία έκαναν ρύθμιση επ' αόριστο.

Δεν πλήρωσα όμως.

Δεδομένου ότι έχω αριθμό πρωτοκόλλου μήπως δικαιούμαι να πάω με τον παλιό νόμο?

Προφανώς θέλω να εκμεταλλευτώ τη δυνατότητα της επ' αόριστο τακτοποίησης.

Όταν έκανα τα χαρτιά και κατόπιν συνεννόησης με δικηγόρο μου είπε να τα κάνω με τον παλιό νόμο ώστε σε περίπτωση δυσμενέστερου νόμου να πάω με τον παλιό λόγω πρωτοκόλλου, ειδάλλως χάνω μόνο το παράβολο. Ο προηγούμενος νόμος πάντως τακτοποιούσε επ' αόριστο ή κάνω λάθος?

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.