Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Μηχανικά γκαράζ και κοινόχρηστες δαπάνες


Browser

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους.

 

Στην πολυκατοικια που μενω υπαρχουν ορισμενες θεσεις γκαραζ ανα διαμερισμα.

 

Τα ειδη των γκαραζ ομως ειναι διαφορετικα.

Υπαρχουν 3 εξωτερικα γκαραζ που απλα ανοιγεις μια χειροκινητη συρομενη πορτα, 1 εσωτερικο που χρησιμοποιει μια κλασικη τηλ/νη γκαραζοπορτα, και 5 εσωτερικα τα οποια η προσβαση τους ειναι παλι απο μια κλασικη τηλ/νη γκαραζοπορτα.

Απο τα 5 αυτα, τα 4 ειναι μηχανικα. Αποτελουνται απο πλατφορμα υδραυλικα κινουμενη η οποια ανεβαζει και κατεβαζει τις 4 αυτες θεσεις.

Για να μπουν για παραδειγμα τα 2 κατω πρεπει να ανεβει η πλατφορμα (σηκωνοντας τα δυο αυτοκινητα που ειναι σταθμευμενα πανω της) να μπουν τα αυτοκινητα κι επειτα να ξανακατεβει.

 

Οπως καταλαβαινεται υπαρχει μια εγκατεστημενη ισχυει ισως και μεγαλυτερη απο αυτην του ασανσερ η οποια ειναι εις βαρος των κοινοχρηστων δαπανων.

 

Η ερωτηση μου ειναι. Υπαρχει κατι που να οριοθετει την δαπανει αυτη στους χρηστες αυτων των γκαραζ?

Θεωρω παραλογο να πληρωνω εγω που εχω εξωτερικη θεση που δεν καταναλωνει τιποτα, κοστος ρευματος για μια τετοια κατασκευη.

 

Παρακαλω τη γνωμη σας γιατι νομιζω οτι εχω μπλεξει ασχημα !

 

 

Ευχαριστω !

Link to comment
Share on other sites

οταν αγορασατε σας δωθηκε η κατανομη χιλιοστων δαπανων κοινοχρηστων της οικιας σας...

 

ενας γρηγορος τροπος να γινει απλος ελεγχος ειναι αν το δικο σας διαμερισμα που διαθετει εξωτερικη θεση με αλλο διαμερισμα με τα ιδια τ.μ που διαθετει μηχανικη θεση εχουν τις ιδιες δαπανες η οχι...

 

αν εχουν τις ιδιες δαπανες θα πρεπει να βρειτε εναν μηχανικο να τα κοιταξει καλυτερα

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως στον πινακα που εχω μπροστα μου, μια συγκρηση με τον τροπο που αναφερατε δειχνει οτι εχουν τις ιδιες δαπανες !

 

Δεδομενου οτι δεν εχει γινει σωστη κατανομη δαπανων απο την κατασκευαστρια εταιρια και δεδομενου οτι εχουν υπογραφει απ ολους αυτοι οι πινακες στη συσταση , ποια ειναι η νομιμη διαδικασια για την δημιουργια νεων πινακων που να ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα?

 

Επισης, τωρα με την νομιμοποιηση των ημιηπιθριων χωρων, φανταζομαι οτι τα τετραγωνικα και χιλιοστα δεν πρεπει να αλλαχθουν επισης στους ιδιου πινακες?

 

Ευχαριστω για το χρονο σας !

Link to comment
Share on other sites

το να αλλαξουν οι δαπανες βαση η/χ γιατι το καθε διαμερισμα δεν εχει τα ιδια τ.μ η/χ ειναι μεν λογικο αλλα απο την αλλη κανεις δεν σας εμποδιζε ναχε γινει εδω καικαιρο..τα κοινοχρηστα ειναι εσωτερικος κανονισμος ο οποιος δεν απαιτει την ρυθμιση των η/χ

 

επισης το να αλλαξουν πινακες που εχουν υπογραφει απο ολους τους ιδιοκτητες ειναι αρκετα δυσκολο....

πρεπει να παρετε μηχανικο να δει τους πινακες ακριβως πως ειναι....

μπορει μεσα ναναι ο ανελκυστηρας που κανονικα ανα οροφο αλλαζουν οι δαπανες του και αλλα πολλα...

υπαρχουν και περιπτωσεις που στις αποθηκες τις ιδιοκτητες να μην κατεβαζει ρευμα απο το καθε διαμερισμα αλλα να τραβα απο το κοινοχρηστο και μπορει καποιος ναχει ψυγειοκταψυκτη...

 

γενικα οι δαπανες κοινοχρηστων ειναι ενα πολυπλοκο θεμα και διαφορετικο σε καθε περιπτωση

 

 

προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι θαπρεπε κατα την αγορα ναχετε μηχανικο ωστε να λυθουν τα θεματα τοτε πουχατε να κανετε μονο με τον κατασκευαστη...

Link to comment
Share on other sites

Στη προκειμενη περιπτωση, εαν απομονωσουμε ας πουμε και θελουμε να δωσουμε λυση στο θεμα των μηχανικων γκαραζ και των δαπανων τους, που δεν αφορουν ολους, τι λυση προτεινεται ?

Link to comment
Share on other sites

παρτε μηχανικο που νασχολειται με τετοια θεματα να δει ολοκληρωμενα το θεμα..

 

οταν ανοιχτει αυτο το θεμα θα μπορουν και οι αλλοι ιδιοκτητες να επικαλεστουν οτι πχ εσεις πληρωνετε λιγοτερα στο ανσασερ και παει λεγοντας...

 

 

επισης να υπολογισετε την πιθανοτητα οι μηχανικες θεσεις να εχουν ρευμα απο τα διαμερισματα στα οποια ανηκουν....δεν ξερω μπορει...

 

 

γιαυτο παρτε μηχανικο να κανει αυτοψια και να τα δει ολα

Link to comment
Share on other sites

Τα μηχανικά πάρκιν - ως κλειστές θέσεις - έχουν χιλιοστά επί του οικοπέδου και πολύ πιθανόν να επιβαρύνονται με κοινόχρηστα.

Οι υπαίθριες θέσεις λογικά θα θεωρούνται παρακολουθήματα και δεν επιβαρύνονται με κοινόχρηστα καθώς δεν έχουν και χιλιοστά.

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω ότι η κατανάλωση του ανελκυστήρα οχημάτων είναι γενικά μικρή. Ένας κινητήρας 1,5kW που λειτουργεί για δύο περίπου λεπτά. Κάθε φορά που μπαινοβγαίνει ένα όχημα "ξοδεύει" 1,5*2/60*0,081*1,09=0,004415€. Ένας ιδιοκτήτης μπαινοβγαίνει 3 φορές την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο, ξοδεύει τον χρόνο 4,84€. Δεν σας εκμεταλλεύεται και πολύ...

Όπως και νά 'χει, αναθέστε σε ένα μηχανικό να εξετάσει τις δαπάνες λειτουργίας των μηχανημάτων... Αναλόγως με το ύψος τις δαπάνης αποφασίζετε τι θα πράξετε και αν θα προχωρήσετε σε προσθήκη μετρητή ενέργειας και αλλαγή του κανονισμού...

Link to comment
Share on other sites

Και τα 4.84 ευρώ κατανέμονται στα ήδη υπάρχοντα χιλιοστά των ιδιοκτησιών , άρα το ποσό της "άδικης" επιβάρυνσης είναι ακόμα μικρότερο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.