Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Συνάδελφε Ponirea,

 

Επειδή είμαι φανατικός χρήστης Allplan (είναι γνωστό και σε αυτό το φόρουμ) είμαι και αρκετά επιφυλακτικός με καινούρια προγράμματα που δουλεύουν πολύ με έτοιμα πρότυπα αλλά συχνά με αποτέλεσμα να περιορίζουν τον ελεύθερο σχεδιασμό από τον χρήστη.

Κατέβασα το Demo και εδώ και μία βδομάδα το έχω πλακώσει για να δω εάν οι επιφυλάξεις μου επιβεβαιώνονται ή όχι.

 

Το ζήτημα των ορόφων που θέτεις είναι από αυτά που τσέκαρα πρώτα από όλα και μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τις σύνθετες περιπτώσεις που αναφέρεις. Εξηγώ:

 

Ουσιαστικά πιστεύω όπου λέμε «ΟΡΟΦΟΙ ΚΤΙΡΙΟΥ» πρέπει να διαβάζουμε «ΣΤΑΘΜΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣ». Μπορούμε να έχουμε όσες στάθμες θέλουμε (από τις οποίες εξαρτώνται διάφορες στάθμες όπως πρέκι, ποδιά, ψευδοροφή, πάχη πλάκας, πατώματος, οροφής, κα.) και όσες ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ (ή ΚΤΙΡΙΑ) θέλουμε. Αυτό το τελευταίο απαντά και στο: «…περιπτώσεις συγκροτήματος κατοικιών σε διάφορα επίπεδα». Έτσι η κάθε κατοικία μπορεί να δουλεύεται σε ξεχωριστές στάθμες

 

Όσον αφορά την απάντηση στο ερώτημα: «Τι γίνεται σε σύνθετες περιπτώσεις που στον ίδιο όροφο έχουμε δύο στάθμες…» αυτή είναι η εξής:

Η δυνατότητα σε κάθε Κτίριο (ή Κτιριακή Δομή) να μπορούμε να έχουμε όσες Στάθμες θέλουμε σημαίνει πρακτικά ότι για παράδειγμα: Μπορούμε να έχουμε 2 διαφορετικές στάθμες στο ΙΣΟΓΕΙΟ (δηλαδή πχ. ΙΣΟΓΕΙΟ Α και ΙΣΟΓΕΙΟ Β), 2 διαφορετικές στάθμες στον Α’ ΟΡΟΦΟ κοκ. Ανά πάσα στιγμή ορίζουμε σε ποια στάθμη να τοποθετείται το κάθε αρχιτεκτονικό, ή άλλο στοιχείο που συνδέεται με τις στάθμες, που σχεδιάζουμε.

Άλλος τρόπος θα ήταν να ορίσουμε 2 (ή περισσότερες) διαφορετικές κτιριακές δομές (με διαφορετικές στάθμες στην κάθε μια) και να τις χρησιμοποιούμε όλες για την δημιουργία ΕΝΟΣ κτιρίου.

 

Προσωπικά δεν βλέπω κανένα περιορισμό στον ευέλικτο ορισμό των ορόφων κλπ. κάτι που ομολογώ δεν το περίμενα και με εξέπληξε.

 

Ελπίζω Ponirea να σε κάλυψα.

 

Ένα ακόμα στοιχείο που με εξέπληξε θετικά είναι ο σχεδιασμός της στέγης. Και το λέω γιατί όποιος ξέρει καλά το Allplan θα ξέρει τις δυνατότητες που έχει στον σχεδιασμό στέγης και τι προσδοκίες έχω. Προερχόμενος λοιπόν από Allplan δεν περίμενα να βρω αντίστοιχη ελευθερία και ευκολία στον σχεδιασμό της στέγης. Όμως είδα ότι με το EliteCAD μπορεί κανείς να σχεδιάσει ότι στέγη θέλει (όχι μόνο τις απλές συνήθεις πρότυπες). Δεν βλέπω δηλ. να υστερεί σε αυτό το θέμα σε σχέση με το Allplan (για όποιον ξέρει τι σημαίνει αυτό).

 

Τέλος συμφωνώ πως η τιμή του για ένα πρόγραμμα με τεχνολογία BIM είναι πρωτοφανής και πράγματι πολύ καλή.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις ποιος μπορεί να κάνει Promotion και ποιος όχι και στο κάτω κάτω δεν με ενδιαφέρει.

Το θέμα είναι ότι έχουμε στα χέρια μας ένα παντοδύναμο εργαλείο για να μπορούμε να συλλέγουμε εμπειρίες και απόψεις για θέματα που μας ενδιαφέρουν άμεσα, εξηγώ: Στις 8.45 έθεσα μία ερώτηση και έλαβα μία εμπεριστατωμένη και άμεση απάντηση στις 12.10 (ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο Nurds για αυτό). Σαφέστατα έγινα σοφότερος σχετικά με το θέμα που με ενδιέφερε.

Αν δεν σας κουράζω θα ήθελα να ρωτήσω και δύο ακόμα πράγματα για το elitecad

 

1. Τα αντικείμενα που υπάρχουν στην βιβλιοθήκη του (δέντρα, αντικείμενα, έπιπλα κ.α.) μπορούμε να τα επεξεργαστούμε όπως εμείς θέλουμε; δηλαδή να τους αλλάξουμε χρώμα υφή κ.α. ή όχι. Για να το πάω λίγο πιο μακριά μπορούμε να τα αποδημήσουμε σε οντότητες και να της επεξεργαστούμε;

 

2. Υπάρχει δυνατότητα video όπως αντίστοιχα έχει ο ΤΕΚΤΟΝΑΣ το cinema

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Ponirea,

 

Συμφωνώ μαζί σου. Ο arsv αντιμετωπίστηκε με τη λογική του «τι είσαι εσύ τώρα; απλός συνάδελφος ή κρυφοεκπρόσωπος». Και όταν έθιξε κάποια ζητήματα που αφορούν τους κανονισμούς, δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση. Κρίνοντας δηλαδή και από την πρώτη ανάρτηση του Γιάννη-ιος, εγώ καταλαβαίνω ότι τελικά δεν πειράζει να αναρτάται μια καθαρή διαφήμιση από μια εταιρία (δηλ. θα πρέπει να αλλάξουμε και τον σχετικό κανονισμό του φόρουμ). Έτσι όποιος θέλει εδώ μέσα να εκφράσει θετικά σχόλια για ένα πρόγραμμα μάλλον είναι καλύτερα να λέει ότι είναι εκπρόσωπος της εταιρίας (άσχετα αν πραγματικά είναι ή όχι) και όλα ΟΚ. Αντιθέτως αν κάνει θετικά σχόλια και δηλώσει εκπρόσωπος τότε θα αρχίσουν οι αμφιβολίες αν είναι το ένα και αν είναι το άλλο.

Και εγώ σας λέω ότι κάποιος βγαίνει και λέει ότι έχει δουλέψει τα τάδε προγράμματα για τάδε χρόνια και άρα η γνώμη του «μετράει». Γιατί να τον πιστέψουμε; Ή ότι βγαίνει και λέει ότι είναι απλός συνάδελφος. Ε και; Πως το πιστοποιούμε αυτό; Δεν είναι σωστό λοιπόν να αφήνουμε τέτοιες υπόνοιες. Ο καθένας ας κρίνει…

 

Για τις ερωτήσεις που έθεσες Ponirea:

 

1) Τα αντικείμενα της βιβλιοθήκης είναι 3D μοντέλα – σύνολα στερεών με πληροφορία υφών και χρωμάτων. Μπορούμε με διπλό κλικ να μπούμε και να επεξεργαστούμε ξεχωριστά το κάθε στερεό που είναι μέρος του μοντέλου, αλλάζοντας υλικό, χρώμα αλλά και την ίδια την γεωμετρία του. Να προσθέσω ότι τα υλικά (υφές) λειτουργούν με βάση δεδομένων MySQL. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να συνδέουμε την παράμετρο του υλικού με ένα πρότυπο πχ. δαπέδου ή τοίχου, το οποίο φτιάχνουμε και αποθηκεύουμε.

2) Μέτα από μια εβδομάδα δεν έχω προλάβει να εμβαθύνω το κομμάτι που έχει να κάνει με την παρουσίαση (φωτορεαλισμος,video,…) , το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε τηλέφωνο την EliteSoft Greece και να ρωτήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα.

 

Ο κάθε εκπρόσωπος εταιρείας που διανέμει / υποστηρίζει κάποιο προϊόν λογισμικού (και όχι μόνο) , έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει βήμα διαλόγου και να περιγράψει το προϊόν του μέσω του Showroom.

 

Σχετικά , μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

Για τους κανόνες που διέπουν το Showroom , διαβάστε εδώ.

 

Από τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα επίσημης έκφρασης, η παρουσία κρυφοεκπρόσωπων και δήθεν ευχαριστημένων πελατών που εμφανίζονται από το πουθενά για να εκθειάσουν τα προτερήματα του προγράμματος , εκτός του ότι κάποιες φορές γίνεται άκομψα και προκλητικά για τη νοημοσύνη όλων μας , δεν είναι επιθυμητή .

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις ποιος μπορεί να κάνει Promotion και ποιος όχι και στο κάτω κάτω δεν με ενδιαφέρει.

A, ωραία...

Τότε να βάλω έναν φίλο μου να κάνει ένα ποστ "Saltapidas, ο Νο.1 μηχανικός", στο οποίο να κάνει copy-paste το κείμενο από το site μου και μετά άλλα 2-3 φιλαράκια να απαντούν "Ναι, είναι τέλειος!"

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε NURDS ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες

Θα κατεβάσω την DEMO έκδοση για περεταίρω αξιολόγηση

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ο Γιάννης-Ιος τί κάνει εδώ μέσα;;;

Promotion;

Εγώ παιδιά δεν ξέρω από προγράμματα, ούτε είμαι διαφημιστής του προγράμματος.

Απλός θεώρησα καλό, να ξέρετε και αυτό το πρόγραμμα.

Άλλωστε έχει μπει στο φόρουμ και ψηφοφορία για άλλα προγράμματα.http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=13471

Γιατί να μην μάθουμε και για αυτό το πρόγραμμα?

Link to comment
Share on other sites

Δουλεύω εδώ και 3 βδομάδες το EliteCAD και θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου. Προσωπικά έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από ορισμένες καινοτομίες που βρήκα σε αυτό το πρόγραμμα και που δεν υπάρχουν σε αυτά που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή (Idea- 4M, Allplan 2009 κ.α.). Οι καινοτομίες αυτές είναι:

 

- Η ευκολία σχεδίασης σε μια όψη του 3D μοντέλου. Όταν σχεδιάζουμε σε μια όψη το πρόγραμμα διαβάζει «έξυπνα» τα επίπεδα (πχ. των τοίχων η των στεγών) και δουλεύουμε χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να επιλέξουμε σημεία ή αντικείμενα που ανήκουν σε άλλο κάθετο επίπεδο (βάθος)

 

- Η μεγάλη γκάμα εργαλείων και δυνατότητα στη σχεδίαση 3D στερεών (π.χ. με αρχικό-τελικό προφίλ , η με άξονα εξώθησης και όχι μόνο) είναι κάτι πρωτοφανές για ένα αρχιτεκτονικό πρόγραμμα. Η καινοτομία συνίσταται στο ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε το στερεό δεν χρειάζεται να το σβήσουμε. Μπορούμε απλά να τροποποιήσουμε την διαδρομή ή το προφίλ ή και τα δύο. Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ δείτε και το βίντεο στο website: http://www.elitecad.gr//products/eliteCAD-AR/presentation/building_Component_Parametric.php?m2=4

 

Έτσι για παράδειγμα μπορούμε να πειραματιστούμε με μια στέγη αλλάζοντας το προφίλ και αν θέλουμε να επιστρέψουμε στην πρώτη εκδοχή τότε αυτό γίνεται πολύ εύκολα, ενώ το τελείωμα των τοίχων ακολουθεί κάθε φορά αυτόματα.

 

- Η δημιουργία 3D ανάγλυφου του εδάφους γίνεται με μια κίνηση από εισαγωγή αρχείων .txt ή .dfx. Το 3D μοντέλο εδάφους που δημιουργείται είναι συνδεδεμένο με τα διάφορα στοιχεία του προγράμματος που εισάγουμε, δηλ. αν για παράδειγμα εισάγουμε αντικείμενα από την βιβλιοθήκη όπως πχ. δέντρα, άνθρωποι κλπ. τότε μπορούμε να τα τοποθετούμε σε κάτοψη η στο ισομετρικό και αυτά να «κάθονται» αυτόματα στο ανάλογο υψόμετρο της θέσης που επιλέγουμε.

 

- Δοκίμασα τη εξαγωγή αρχείων IFC μεταξύ EliteCAD - Allplan και τελικά τα πάντα μεταφερθήκαν!!

 

Το πρωτόκολλο αυτό με ενδιαφέρει για να μπορώ να έχω μια συνεργασία με το Allplan αλλά και για τις μελέτες ενεργειακής απόδοσης διότι σκέφτομαι να πάρω το Energy Building 2010 το οποίο εισάγει 3D μοντέλο σε αυτό το πρωτόκολλο. Έμαθα λοιπόν και από την CivilTech ότι έχουν δοκιμάσει και εγγυώνται την συνεργασία με τα 3D μοντέλα του EliteCAD.

 

Αυτά τα καλά προς το παρόν έχω πιστοποιήσει εγώ για το πρόγραμμα (και δεν είμαι κρυφοεκπρόσωπος...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.