Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πηγάδια κάτω από πολυκατοικία


Recommended Posts

Καλημερα!!!Με απασχολεί κατι πολυ σοβαρό. Έχω βρει ενα όμορφο διαμέρισμα στην Νίκαια σε μια 7 όροφη πολυκατοικία. Δεν εχει χτιστεί ακόμα αλλά απο τα σχέδια ειναι πολύ ωραίο και σε ωραίο σημείο. Και ο κατασκευαστής πολύ καλός, φημισμένος για την περιοχή. Απλά με προβληματίζει κάτι. Η περιοχή εκεί από κατω είναι μας είπαν οι γείτονες γεμάτη νερά και πηγάδια. Βέβαια ποτέ δεν είχαν πρόβλημα μας είπαν , τουλαχιστον 50 χρόνια που μένουν εκει.ουτε με σεισμούς ουτε με τίποτα αλλα με προβλημάτισε αυτό και με εμποδίζει να μην το αγοράσω. Ακούσανε κιολας τους μηχανικούς να λένε ότι ρίξανε πολύ μπετό. Βοηθήστε με σας παρακαλω για την ασφάλεια μου πρέπει να ανησυχώ?

Περιμένω απάντησή σας γρηγορα!

Link to comment
Share on other sites

Πιο γρήγορα δεν γίνεται...

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην ανέγερση συμμετέχει μηχανικός που έχει την γνώση για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με το έδαφος. Για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να ζητήσετε την γνώμη του. Οτιδήποτε γνωρίζετε που νομίζετε ότι είναι σημαντικό, μην διστάσετε να του το γνωστοποιήσετε. Αν και μάλλον δεν θα χρειαστεί...

Link to comment
Share on other sites

Δεν σημαίνει ότι όπου βρούμε νερά αυτομάτως δεν επιλέγουμε την περιοχή και δεν χτίζουμε....Η ύπαρξη νερού εννοείται ότι είναι ένα σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν, αλλά όλοι οι μηχανικοί διδαχτήκαμε το πώς να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις...Από εκεί και μετά είναι η προσωπική σοβαρότητα και η εμπειρία...

Επί του πρακτέον, αν και δεν έχω κατασκευαστική εμπειρία, γνωρίζω ότι σε αρκετές οικοδομές με ύπαρξη υδροφόρου από κάτω υπάρχουν αντλίες οι οποίες δουλεύουν σε όλη την διάρκεια ζωής του έργου...

Link to comment
Share on other sites

Ένα δεν καταλαβαίνω. Αφού για πενήντα χρόνια τουλάχιστον, δεν υπήρξε πρόβλημα, τότε προς τι η συζήτηση;

Δεν νομίζω ότι αξίζει προβληματιστείς.

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που μιλάμε για 7όροφη σίγουρα υπάρχει και γεωτεχνική μελέτη. Πρέπει να απευθυνθείτε στον επιβλέποντα μηχανικό της κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα!!θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.οταν σε μια πολυκατοικια εχουν ριξει τα μπετα, αν πανω στα μπετα σε μια μερια υπαρχει νερο ειναι φυσιολογικο?μιλαμε ομως για αρκετο νερο.οχι να ειναι βρεγμενα απλα.

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!!

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω για την απαντηση σου.θα ηθελα να σε ρωτησω και κατι αλλο.το χωμα κατω ειναι κοκκινοχωμα.αυτο σε συνδιασμο οτι εχει νερα απο κατω το εδαφος λογω πηγαδιων και δεξαμενης πιο πανω κανει την ευρυτερη περιοχη εκει μη ασφαλης για να μεινεις σε μια πολυκατοικια?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.