Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δηλώσεις κτηματολογίου


Recommended Posts

γεια σε όλους σας. πολλές φορές βρήκα απαντήσεις σε διάφορα θέματα σαν επισκέπτης και από σήμερα αποφάσισα να γίνω μέλος και να συμμετέχω στο φόρουμ.

σκέφτομαι να ασχοληθώ με τη συμπλήρωση δηλώσεων κτηματολογίου. έχει κανείς άποψη για το αν αξίζει ο κόπος;

Link to comment
Share on other sites

Συμβολαιογράφους, λογιστές, δικηγόρους, όλοι αυτοί ετοιμάζονται πυρετωδώς..

ALEX νομίζω ότι εξαρτάται από τον φόρτο που αναμένεις να έχεις και από το πόσο θα χρεώνεις την αίτηση. Στην περιοχή που δουλέυω εκτιμάται οτι θα χρεώνουν 20-30 ευρώ την αίτηση. Τι έχεις ακούσει εσυ?

Link to comment
Share on other sites

20-30 Ευρώ ανα δήλωση ή ανά δικαίωμα? Και το ρωτάω αυτό γιατί είναι καθοριστικός παράγοντας για τον χρόνο που θα δαπανήσεις για να συμπληρώσεις μία δήλωση. Επίσης το άλλο ερώτημα είναι : Συζητάμε για πλήρη διεκπεραίωση της δήλωσης ή απλά για συμπλήρωση και κατάθεσή της από τον ιδιοκτήτη? Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές υπηρεσίες με διάφορετικούς φόρτους εργασίας...

Με δεδομένο οτι δυστυχώς δεν μπορούμε μαζικά να υποβάλλουμε δηλώσεις για άλλους ηλεκτρονικά (απαιτείται πληρωμή με πιστωτική και άρα σε ποιού το όνομα θα εκδοθεί η απόδειξη?) , κατά τη γνώμη μου λογικότερο και πιο εφικτό είναι η απλή συμπλήρωση της δήλωσης και όλη η υπόλοιπη διαδικασία για τον ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα. μιλάω μόνο για συμπλήρωση της δήλωσης και για ένα ποσό της τάξης των 20 ευρώ ανά δικαίωμα. λογιστής στη γειτονιά μου παίρνει 35 ευρώ για συμπλήρωση και κατάθεση της δήλωσης.

Link to comment
Share on other sites

Κάπου εκεί τοποθετείται η τάξη μεγέθους, απλά κατά τη γνώμη μου ως προσφερόμενη υπηρεσία θα ήταν λογικότερη η κλιμακωτή χρέωση. Δηλαδή για ένα δικαίωμα 20, για δύο 35 ... κοκ. Αν σκεφτούμε όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να αντιμετωπίσουμε υπάρχουν περιπτώσεις όπου θα χρειαστεί να διαβάσεις 3-4 συμβόλαια για να στοιχειοθετήσεις ένα δικαίωμα , αλλά και περιπτώσεις όπου με ένα μόνο συμβόλαιο μπορείς να συντάξεις 5-6 δικαιώματα (μιας οικογένειας για παράδειγμα)

Link to comment
Share on other sites

έχει κανείς άποψη για το αν αξίζει ο κόπος;

Θεωρώ πως τα πράγματα είναι λίγο πιο "επικίνδυνα" από όσο φαίνονται.

Κανείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν θα συμπληρώσει τη δήλωση - και ίσως χρειαστεί να διαβάσει και 2-3 συμβόλαια - και όλα αυτά για 25-30 ευρώ.

Προς Θεού - δε σνομπάρω σε καμία περίπτωση το ποσό (άλλωστε ζούμε σε γενικά δύσκολες εποχές) - όμως σκέψου το ενδεχόμενο πιθανού λάθους - τι συνέπειες μπορεί να έχει - και ξέρετε το ακίνητο πονάει πολύ τον Έλληνα...

Για αυτό λοιπόν ΠΡΟΣΟΧΗ !

Link to comment
Share on other sites

Για την κατάθεση δήλωσης από τρίτο απαιτείται μια απλή εξουσιοδότηση (χωρίς γνήσιο της υπογραφής). Πρέπει όμως ο ιδιοκτήτης να έχει υπογράψει τη δήλωση. Οι τιμές μπορεί να κυμαίνονται ανάλογα με των αριθμό των δικαιωμάτων και την εγγύτητα του Κ.Γ. Δηλώσεις μπορούν να σταλούν και με courier. Εγώ θεωρώ πως αξίζει τον κόπο. Μιλάμε για εκατομμύρια δικαιώματα και είναι κρίμα να κάνουν οι λογιστές μια δουλειά για την οποία οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι οι πλέον σχετικοί.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

Καλησπέρα! Σε δήλωση κτηματολογίου, πώς δηλώνεται ένα κτίσμα ισόγειο (χρήση-κατοικία) σε οικόπεδο; 

Απλή οριζόντια ή απλή κάθετη; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.