Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο στη λίστα των 200 κορυφαίων ΑΕΙ της εφημερίδας "Times"


ilias

Recommended Posts

και κάποτε όταν ήμουνα φοιτητής κυκλοφορούσε η φήμη ότι το ΕΜΠ ήταν στα 10 πολυτεχνεία της ευρώπης....

 

χα χα χα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 255
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι, αλλά αν κοπείς σε ένα μάθημα 2 φορές, και στο 5ο έτος να είσαι σε στέλνουν σπίτι...

Σου λένε έλα και αν μπορείς βγάλε την σχολή...

Σε μερικές δε σχολές πρέπει να τελειώσεις ένα ορισμένο αριθμό μαθημάτων σε 6 εξάμηνα...αλλιώς πάλι σε στέλνουν σπίτι...

 

τελικά ο σκοπός ποιος είναι;

να αναβαθμίσουμε την ανώτατη πανεπιστημιακή εκπαίδευση μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της προόδου, των άριστων, της καινοτομίας, των ανοικτών οριζόντων, του διαλόγου, των ανθρώπινων αξιών

ή

να δημιουργήσουμε ένα πανεπιστήμιο γκέτο, απάνθρωπο, αντιδραστικό, με συρματοπλέγματα, εξοντωτικές διατάξεις, με συνθήκες τρόμου και ζόφου, παραγωγής άνευρων υποταγμένων αποφοίτων.

 

Είναι προφανές ότι ειδικά στην χώρα μας όποιοι ονειρεύονται την δεύτερη κατάσταση πρέπει το λιγότερο να είναι αφελείς και χωρίς επαφή με την ελληνική ιστορία και πραγματικότητα.

Πιθανώς να μην έχουν ποτέ κατανοήσει τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν μετά την εποχή του διαφωτισμού και των μεγάλων επαναστάσεων που ακολούθησαν.

Link to comment
Share on other sites

Δυσκολευομαι να πιστεψω πως αν εισαι τεταρτο ετος σε πανεπιστημιο του εξωτερικου και χρωστας 2-3 μαθηματα σε στελνουν σπιτι σου αδιαφορωντας για τα προηγουμενα χρονια που φοιτουσες. Πολλακις το εχω ακουσει αυτο αλλα δεν ισχυει (παντου). Και αυτο δικαιολογειται απο το γεγονος οτι γνωριζω προσωπικα ατομα που εδω δε θα περνουσαν σε καμια τεχνικη σχολη λογω ανικανοτητας στα εξεταζομενα μαθηματα κ ομως εχουν επιστρεψει με πτυχιο Διπλωματουχου μηχανικου.

 

Δεν κατάλαβες καλά, σε ένα μάθημα αν κοπείς, σε ένα όχι δυο και τρία πχ. 5ο έτος 2 φορές τελείωσε το όνειρο...

Και δεν μπορείς να σπουδάσεις ξανά αυτό το αντικείμενο σε καμία άλλη σχολή της χώρας.

Πρέπει να σπουδάσεις κάτι άλλο μέτα.

Και στο ξαναλέω. Τούβλο να ρίξω στο ΕΜΠ, τούβλο λέμε, ούτε μαθηματικά βασικά ούτε τίποτα, θα πάρει δίπλωμα...θες 8 χρόνια θες 10? θα το πάρει.

 

να δημιουργήσουμε ένα πανεπιστήμιο γκέτο, απάνθρωπο, αντιδραστικό, με συρματοπλέγματα, εξοντωτικές διατάξεις, με συνθήκες τρόμου και ζόφου, παραγωγής άνευρων υποταγμένων αποφοίτων.

χαχαχαα

έχετε πλάκα πρωί-πρωί μερικοί...τώρα είναι γκέτο με συνθήκες τρόμου και απάνθρωπο !!! (Ξύλο, παρατάξεις, καταλήψεις...κ.ο.κ.)

 

Πιθανώς να μην έχουν ποτέ κατανοήσει τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν μετά την εποχή του διαφωτισμού και των μεγάλων επαναστάσεων που ακολούθησαν.

 

Για διαφώτισέ με για αυτές τις επαναστάσεις γιατί εγώ είμαι στο σκότος ακόμα μου φαίνεται...

 

χαχαχαχα άκου τι λέει

μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της προόδου, των άριστων, της καινοτομίας, των ανοικτών οριζόντων, του διαλόγου, των ανθρώπινων αξιών

υπάρχει δημοκρατία τώρα στις σχολές ή δημοκρατία εννοείς να κάνεις ότι γουστάρεις όποτε θες εσύ? Με ποιο δικαίωμα κλείνεις την σχολή?

είναι δικιά σου και κάνεις καταλήψεις?

 

και κάποτε όταν ήμουνα φοιτητής κυκλοφορούσε η φήμη ότι το ΕΜΠ ήταν στα 10 πολυτεχνεία της ευρώπης....

το πρώτο είναι δεν στα είπανε καλά...

Η ποιότητα καθορίζεται από τους "εξακτέους". Κανένα σχολείο (βασικά και καμία επιχείρηση) δεν αξιολογείται βάσει της "πρώτης ύλης".

+1000

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβες καλά, σε ένα μάθημα αν κοπείς πχ. 5 έτος 2 φορές τελείωσε το όνειρο...

Και δεν μπορείς να σπουδάσεις ξανά αυτό το αντικείμενο σε καμία άλλη σχολή της χώρας.

Πρέπει να σπουδάσεις κάτι άλλο μέτα.

 

Μετά από τα πέντε χρόνια να σπουδάσεις κάτι άλλο. Ωραίο ακούγεται. Να είσαι στο πέμπτο έτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών να κοπείς 2 φορές σε ένα μάθημα μετά να ξαναδώσεις πανελλήνιες αλλά στο μηχανογραφικό τώρα θα συμπληρώσεις όχι σχολή Πολιτικών Μηχανικών αλλά Μηχανολόγων Μηχανικών.

Έτσι τα Πολυτεχνεία της χώρας μας θα αναβαθμιστούνε και θα εισέλθουν στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Μπορεί και στα 100 καλύτερα εάν βελτιώσουμε το σύστημα και σε διώχνουν στο πέμπτο έτος όχι όταν κοπείς δύο φορές σε ένα μάθημα αλλά μια φορά.

Link to comment
Share on other sites

Για να κοπείς 2 φορές στο ίδιο μάθημα θέλει πορσπάθεια ή σημαίνει δεν το κατέχεις...

Δεν δίνεις πανελλήνιες. Περνάς με τον βαθμό του απολυτηρίου.

Επίσης δεν έχεις φαινόμενα αιώνιων φοιτητών και αστείων παρατάξεων...επικεντρώνεσαι στις σπουδές καθαρά.

Σε περίπτωση που αναλαμβάνεις διδασκαλία εργαστηρίου ή tutorium (αν είσαι καλός και μπορείς) πληρώνεσαι από την σχολή. Μιλάω και για μαθήματα πρώτων εξαμήνων κατόπιν συνεννόησης με τον καθηγητή.

Επίσης στην συγγραφή σημειώσεων (μόνο LaTeX) πάλι πληρώνεσαι από την σχολή.

Καταλήψεις και παρασιτικά ανθρωπίδια των παρατάξεων δεν υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Δεν δίνεις πανελλήνιες. Περνάς με τον βαθμό του απολυτηρίου.

 

Δηλαδή προτείνεις αυτό το σύστημα να το εφαρμόσουμε και στην Ελλάδα σήμερα;

Link to comment
Share on other sites

Παίδες έτσι είναι...περάστε κόσμε και αν μπορείτε τελειώστε. Έτσι ο καθένας που θα βγαίνει θα είναι καλός σ' αυτό που θα κάνει. Γιατί να με χαντακώνουν εμένα Λογοτεχνία και Αρχαία. Δεν το χω βρε αδελφέ...μηχανικός θέλω να γίνω...αφού το θέλω μπαίνω και αν έχω τα φόντα το βγάζω.

 

Ή επίσης θα μπορούσε κάθε σχολή να έχει εξετάσεις εισαγωγής πάνω σε 2-3 μαθήματα. Και όχι με αριθμό εισακτέων...θα γράφεις την ανάλογη βάση σε αυτά τα μαθήματα και θα μπαίνεις στη σχολή. Όσοι μπούνε...

Link to comment
Share on other sites

Στην Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Και εξηγώ.

Η Ελληνική οικογένεια, κοινωνία, διαμόρφωση κοινής γνώμης έχει θέσει σαν στόχο και επιτυχία μόνο τις σπουδές.

Σήμερα συμβαίνει το εξής απίστευτο στην Ελλάδα. Το 90% των αποφοίτων λυκείων σπουδάζουν ή πρέπει να σπουδάσουν. Αν δεν σπουδάσεις θεωρείσαι αποτυχημένος. Με την πάροδο του χρόνου όπου το επίπεδο έπεσε και αυτό εξαιτίας των μεγάλων αριθμών εισακτέων στις σχολές έχουμε τις σχολές που είναι σήμερα.

Άλλο το επίπεδο σπουδών παλιά και άλλο σήμερα. Μιλάω πάντα για Ελλάδα.

Στις άλλες χώρες ένα μικρό ποσοστό συνεχίζει για σπουδές και από αυτό το ποσοστό ένα άλλο πάλι τις παρατάει.

Έξω τους δέχονται όλους. Το θέμα είναι αν μπορείς μετά να συνεχίσεις. Πολλοί δεν τα καταφέρνουν το καταλαβαίνουν και ακολουθούν επάγγελμα ή τέχνη.

Στην Ελλάδα αν δεν περάσεις πανελλήνιες το παιδί πρέπει να σπουδάσει, θα το στείλουμε Αγγλία. Έτσι η αγορά που έχει ήδη πρόβλημα να απορροφήσει τους δικούς του αποφοίτους έρχονται οι και του εξωτερικού και γίνεται αυτό που γίνεται σήμερα.

Το μεγάλο λάθος είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ σοβαρή ανάπτυξη της βιομηχανίας ή βιοτεχνίας και δεν ανέχομαι να δεχτώ ότι ο Έλληνας δεν θα ήτανε σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο.

Απλά είναι καλοπερασάκιας, του αρέσει η καλή ζωή και δεν του αρέσει να κουράζεται και να έχει άλλους πάνω από το κεφάλι του.

Έτσι σπουδάζει και σου λέει τώρα δεν μπορεί κανείς να μου πει τίποτα. Βέβαια εάν εξακολουθεί και είναι προβληματικός και ελαττωματικός δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια και αυτό φαίνεται από τους πολιτικούς που μας κυβερνούν. Και αυτοί έχουν σπουδάσει αλλά είναι ελαττωματικοί ή με περιορισμένη κατάσταση λειτουργίας του εγκεφάλου τους. Θα σου πουν βέβαια, ο άνθρωπος έχει σπουδάσει...και η ιστορία συνεχίζεται εώς τις μέρες μας.

 

Τώρα καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα (δηλαδή με τον βαθμό του απολυτηρίου). Γιατί πολύ απλά εδώ με τις πανελλήνιες και έχεις τόσο κόσμο (βάλε και τους από έξω αν δεν περάσουν) φαντάσου να γίνει και αυτό.

Εξάλλου το παραπάνω σύστημα γίνεται σε πολιτισμένες χώρες και σχολές. Που να το εφαρμόσεις στην Ελλάδα...

 

Επίσης όπως είπα, έξω σου λένε έλα. Το αν θα βγάλεις την σχολή είναι δικό σου πρόβλημα...και εκεί δεν έχει παρατάξεις...

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια το ''έλα'' το δικό τους δεν είναι και τόσο εύκολο.Δηλαδή: γαι να βγάλεις καλό βαθμό απολυτηρίου Λυκείου πρέπει να διαβάζεις από το δημοτικό.(Για τη Γερμανία τουλάχιστον) Στην 6η δημοτικού γίνονται οι εξετάσεις διαχωρισμού για το ποιοι θα πάνε γυμνάσιο και ποιοί στα επαλ.Στον τελικό βαθμό απολυτηρίου (το γυμνάσιο είναι εξατάξιο) συνυπολογίζονται κατά κάποιο ποσοστό όλα τα 6 χρόνια.Και το κυριότερο εκεί οι καθηγητές βαθμολογούν ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ. Εδώ ήδη όλοι παίρνουν 20 φανταστείτε να περνούσαμε με τον βαθμό απολυτηρίου τι θα γινόταν, ειδικά με τους γνωστούς λαμόγιους ειδιαιτερατζίδες.

Τώρα για το πανεπιστήμιο να κόβεσε στο 5ο έτος για ένα μάθημα είναι λίγο σκληρό, αλλά έτσι καλλιεργούν το είδος των ανθρώπων που θα έρθουν στα πράγματα αύριο μεθαύριο.

Σίγουρα πάντως χρειαζόμαστε και εδώ μια κάποια ρέγουλα ας πούμε με τα μαθήματα.

 

Για το πολύ σοβαρό ζήτημα των πολλών εισακτέων και εξακτέων κατ επέκταση, θεωρώ επιτακτική την ανάγκη να συγχωνευθούν σχολές παρακλάδια, να κλείσουν άλλες άσχετες και άτοπες με την Ελληνική πραγματικότητα και κυρίως όπως γράψαν και άλλοι πιο πριν να μειωθούν οι θέσεις των φοιτητών σε κάθε τμήμα.Για να ανασάνει επιτέλους λίγο η αγορά και να έχουμε και εμείς περισσότερες ελπίδες όταν βγούμε να βρούμε καμιά δουλειά στο αντικείμενό μας.

Link to comment
Share on other sites

Τούβλο να ρίξω στο ΕΜΠ, τούβλο λέμε, ούτε μαθηματικά βασικά ούτε τίποτα, θα πάρει δίπλωμα...θες 8 χρόνια θες 10? θα το πάρει.

 

Το θεμα ειναι οτι το τουβλο δε μπορεις να το ριξεις στο ΕΜΠ. Οτι και να κανει δε θα μπει. Γι'αυτο παει στις ''Αγγλιες'' και γινεται Ιατρος-Δικηγορος-Μηχανικος και οτι θελει ο μπαμπακας.

 

Και στο κατω κατω το τουβλο αν καταφερει κ μπει θα τελειωσει στα 15 χρονια το ΕΜΠ. Στις αγγλιες απο τα 1000 τουβλα, δε μπορει, τα 250 θα τελειωσουν. Αρα.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.