Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ένδειξη θερμοκρασίας νερού σε Boiler


T-911

Recommended Posts

Είμαι αρχιτέκτονας. Ψάχνω ένα τρόπο να βλέπω τη θερμοκρασία νερού σε boiler. Το όργανο ένδειξης πρέπει να είναι σε απόσταση από το Boiler 3 με 4 μέτρα και να συνδέεται με τον αισθητήρα μέσω καλωδίου. Υποθέτω οτι ο αισθητήρας θα μπει στην έξοδο ζεστού.

Σε γνωστό μαγαζί Η/Μ υλικού βρήκα μόνο όργανα που ο αισθητήρας είναι σε πολύ μικρή απόσταση - σχεδόν σε επαφή.

 

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ τέτοια λύση :?:

Link to comment
Share on other sites

Μα, για να βρεις τη σωστή θερμοκρασία του νερού ο αισθητήρας πρέπει να είναι εμβαπτισμένος στη μάζα του νερού.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως εννοεί "ο αισθητήρας είναι σε μικρή απόσταση σχεδόν σε επαφή με το όργανο ένδειξης (την οθόνη)";

Link to comment
Share on other sites

Ο υδραυλικός μου είπε ότι στην έξοδο ζεστού του boiler μπορεί να βάλει ένα ταφ και να εμβαπτίσει τον αισθητήρα (κυάθιο) του οργάνου. Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να βρεθεί όργανο που να έχει αισθητήρα νερού συνδεδεμένο με καλώδιο 3-4 μέτρων στο όργανο ώστε να μπει το όργανο σε απόσταση.

Link to comment
Share on other sites

υπαρχουν ελεγκτες μαρκας Shimaden που μπορουν να παρακολουθουν την θερμοκρασια και να εφαρμοζουν ελεγχο με κυκλο PID. δηλαδη να δεχονται εισοδο απο το οργανο θερμοκρασιας και να οδηγουν εξοδο (αναλογικα ή ψηφιακα). Δεν ειναι φτηνα να υπολογιζεις 180 ευρω+ΦΠΑ χωρις το κοστος του θερμικου (αναλογα με την θερμοκρασια βαζεις το αναλογο - σειρα J,K, PT100 κλπ). πρεπει να περιγραψεις καλυτερα τι ακριβως θες να κανεις...αλλιως ενα ψηφιακο θερμομετρο με καποια επεκταση στο αισθητηριο θερμοκρασιας ισως σου κανει....

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω θερμοστάτη, ούτε θέλω να ελέγχω τίποτα. Θέλω απλά να βλέπω τη θερμοκρασία νερού του Boiler. Το Boiler είναι τοποθετημένο ψηλά μέσα στην ψευδοροφή.

Θέλω να βάλω το θερμόμετρο (όργανο με απλή ή ψηφιακή ένδειξη με ή χωρίς ανάγκη παροχής ρεύματος) στο ύψος του ματιού (~ 1.50) ώστε να βλέπω μόνιμα τη θερμοκρασία νερού.

 

lefterism, μου κάνει αυτό που λες αλλά δεν μπορώ να το βρω. Βρίσκω ψηφιακό θερμόμετρο με αισθητήρα περιβάλλοντος (αέρα) αλλά όχι νερού.

Link to comment
Share on other sites

Όταν δούλευα σε εργοστάσιο είχαμε τοποθετήσει τέτοια αισθητήρια (PT100) σε μικρούς θερμοσίφωνες, αλλά είχε χρειαστεί να γίνει μικρή πατέντα (τροποποίηση/στεγάνωση ενός ρακόρ) για να μην χάνει νερό από την οπή που θα εμβαπτιζόταν το αισθητήριο μέσα. Δϋσκολο σε boiler να το κάνεις μόνος σου, θα χρειαστείς βοήθεια/εργαλεία.

Για κάνε μια ερώτηση στην εταιρία Uteco (http://www.uteco.gr/el/temp-sensors/inhouse_products.htm) και θα σου προτείνουν. Έχουν καλό τμήμα. Κάτι συγκεκριμένο σε λιανικό εμπόριο δεν έχω να σου προτείνω άμεσα..(αλλά καλό θα είναι να δώσεις 10 ευρώ παραπάνω για να πάρεις κάτι με εγγύηση και διάρκεια).

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μετά από τηλέφωνο στην αντιπροσωπία της Shimaden, βρήκα αυτό που θέλω. Είναι άλλης εταιρείας και κάνει 58 € + φπα.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.