Μετάβαση στο περιεχόμενο

TEE-Εκπαίδευση ΚΕΝΑΚ - 12 ημερίδες


aim

Recommended Posts

Θα ξεκινήσουν σε καμια βδομάδα σεμινάρια σε Κατερίνη,Βέροια και αλλού.Είναι των 25 ωρών και συμμετοχή 60 ευρώ.Στη Βέροια θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου.Είναι 5ωρα για 5 μέρες και θα δοθεί και βεβαίωση παρακολούθησης.Στο σύνολο η αίθουσα χωράει 100 άτομα.Μέχρι χθές που πήγα στο ΤΕΕ και δήλωσα είχαν δηλώσει περίπου 30 άτομα.

Link to comment
Share on other sites

Πότε θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση στο ΤΕΕ για να μειωθεί και το ΄κοστος και να ικανοποιηθούν άπαντες; ακόμη και το youtube μπορεί να χρησιμομοιηθεί με την ανάρτηση των σχετικών video από τις παρουσιάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα jbosdas. Εγώ είναι να έρθω στην Αθήνα την Τρίτη. Αν τα πράγματα είναι τόσο γενικά όσο λες και βαρετά να μην ξεκινήσω από Λάρισα δηλαδή?

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα σου μέρα Δρόσο!

Εγώ δεν θα ξεκινούσα ούτε από Κορωπί.

το θέμα είναι οτι το βλέπω από την σκοπιά του αρχιτέκτονα που δεν ασχολείται με ΗΜ (υπολογιστικά). Οπότε θεωρώ πως καλό θα ήταν να πάρεις κ την γνώμη ενός ΗΜ ή κάποιου συναδέλφου που ασχολείται με τον τομέα.

Αν και ξαναλέω, ότι μέχρι την στιγμή που έκατσα εγώ ήταν μια βαρετή παρουσίαση του λογισμικού του ΤΕΕ και όχι μία επί της ουσίας του ΚΕΝΑΚ συζήτηση

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα jbosdas. Εγώ είναι να έρθω στην Αθήνα την Τρίτη. Αν τα πράγματα είναι τόσο γενικά όσο λες και βαρετά να μην ξεκινήσω από Λάρισα δηλαδή?

 

Στην Λαρισα το ίδιο ακριβώς εχει προγραμματιστεί για την Δευτερα στο ΤΕΕ και μετά απο 10 μέρες ένα δεύτερο εστιασμενο μόνο σε παραδειγμα ενεργειακής μελέτης και επίδειξη της χρησης του προγράμματος ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ

 

 

Οποίος θελει πάντως κάτι πιο εντατικό και εστιασμενο μπορώ να οργάνωσω κάτι. Ακόμη και για Αθηνα-Θεσσαλονικη

Link to comment
Share on other sites

για πείτε ρε συνάδελφοι..αξιζει να κατεβω απο Ηγ/τσα να τπ παρακολουθήσω Αθήνα ή τζαμπα κόπος/εξοδα?

 

το περιφερειακό ΤΕΕ Ιωαννίνων κοιμάται όρθιο...σε διαφορα άλλα παραρτηματα εχω δει να διοργανώνονται σεμινάρια...

 

εδω πίσω απο τον κοσμο (τουλάχιστον στο site τους)

Link to comment
Share on other sites

Εαν υπάρχει ενδιαφέρον μπορεί να οργανωθεί κάτι αρκεί να ξεκαθαρίσετε το τι θέλετε να εμπεριέχει και πόσες ώρες έχετε διαθεσιμες. Για να μην παρεξηγηθώ να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι αυτή η δουλειά μου αλλά έχω διάθεση να βοηθήσω όποιον θέλει μιας και υπάρχει ενα γκρούπ ατόμων που έχει κάποια εμπειρία σε αυτό.

 

Ξαναλέω όμως ότι μέσα σε μερικές ώρες δεν μπορεί να συμπυκνωθεί μια ύλη τουλάχιστον 150+ ωρών, οπότε εννοείται ότι θα χρειαστεί αρκετή προσωπική δουλειά και διάβασμα. Άλλωστε κανένας δεν έμαθε κάτι με την πρώτη. Κατ'ελάχιστον, οι ΤΟΤΕΕ θα πρέπει να έχουν διαβαστεί, να έχει κατεβάστει το παράδειγμα ενεργειακής μελέτης του ΥΠΕΚΑ και να του έχετε ρίξει μια ματιά καθώς και το πρόγραμμα του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Αναλόγως των διαθεσιμων ωρών καθώς και του επιπέδου γνώσης περι ΚΕΝΑΚ μπορει να γίνει μεγαλύτερη ή μικρότερη εμβάθυνση πάνω στην μελέτη και την χρήση του προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση εννοείται ότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν κενά τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν με δική σας προσωπική δουλειά στο σπίτι. Ακόμη κι αν κάποιος ξέρει να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα θα πρεπει να ξερει επίσης τι στοιχεία βάζει σε αυτό και κυρίως γιατί τα βάζει. Φυσικά τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με πιθανές περιπτώσεις που απαιτείται ή όχι ΚΕΝΑΚ μπορούν να απαντηθούν μόνο από το Υπουργείο και από κανένα άλλο.

 

Οι 25 ώρες που αναφέρονται στα σεμινάρια της Βέροια και της Κατερίνης είναι πιο λογικές αν και πιο σωστό είναι να γίνονται οι μισές από αυτές, να αφήνεται ενα χρονικό διάστημα (πχ 10 ημέρες) ώστε να δουλέψει κάποιος αυτά που έμαθε στο σπίτι ώστε στην συνέχεια να μπορεί να συμμετέχει πιο ενεργά και να λύνονται απορίες που του γεννήθηκαν πάνω στην πράξη.

 

Video ή παρουσιάσεις του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ θα μπορούσαν να αναρτηθούν (έχω και εγώ σχετικά αρχεία παρουσιάσεων) αλλά δεν έχει νόημα να παρακολουθείς και να μάθεις τον τρόπο εισαγωγής των δεδομένων όταν δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτά. Το να εισάγεις δεδομένα σε μια φόρμα μαθαίνεται εύκολα και γρήγορα και το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ σε διευκολύνει αρκετά με τους ενσωματωμένους πίνακες. Θα εμπιστευόσουν ενα στατικό που δεν ξέρει να διαβάσει τα αποτελέσματα από τα στατικά προγράμματα που έχει? Είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι αυτό εκτός κι αν το έχεις οργανώσει όπως ακριβώς και τα σεμινάρια των 120+ ωρών.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά , εγώ παρακολούθησα την ημερίδα την Πέμπτη. Η αλήθεια είναι ότι αν έμενα εκτός Αττικής δεν θα πήγαινα. Εγώ έχω το γραφείο μου δίπλα (Χολαργό) και δεν είχα πρόβλημα. Στα πολύ γρήγορα. Πρώτη ώρα : αναφορά στις ΤΟΤΕΕ (ιδιαίτερα στην πρώτη, φυσικό είναι) και μια μικρή ιστορική αναδρομή για το πως φτάσαμε εδώ. Κάποια διευκρινιστικά για πολεοδομίες κτλ. και κάτι για τους ενεργειακούς επιθεωρητές (σεμινάρια, για τους προσωρινούς, κτλ) . Όλα γνωστά πριν 2-3 λεπτομερειών. Γνωστά για όσους έχουν κοιτάξει τις ΤΟΤΕΕ.

Συνέχεια για όλλες 2 ώρες με παρουσίαση του προγράμματος , ενταξει πάλι δεν είδαμε κάτι νεό, μόνο κάοπιες μικρές λεπτομέρεις , όπως ότι ξεχωριστο πιστοποιητικό για ΚΑΘΕ χρήση, πχ πολυκατοικία με γραφείο στο ισόγειο> 2 πιστοποιητικά μια για τις κατοικίες και μια για τα γραφεία.

Τέλος η παρουσίαση τυο παραδείγματος που έχει βγει στο ιντερνετ.

Συμπέρασμα : δεν είναι κατι ιδιαίτερο, είναι ημερίδα και όχι σεμινάριο.

Αναφέρθηκε πιο πάνω ότι έχει να κάνει πιο πολύ με Η/Μ. Διαφωνώ. Μεγάλο ρόλο παίζουν τα αρχιτεκτονικά , κάτι που πρέπει να λάβουμε υπ'οψην και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αναλαμβάνουμε πάλι μόνοι μας όλη την μελέτη ( εννοώ τους μηχανολόγους). Χρειάζεται τεκμηρίωση για ότι κάνουμε και ότι δεν κάνουμε και δεν μπορούμε να αιτιολογούμε καταστάσεις που δεν έχουμε δημιουργήσει εμείς. Γι' αυτό χρειάζεται συνεργασία πριν την μελέτη απο τους μηχανικούς αλλά και με τον ιδιώτη-ιδιοκτήτη του έργου, γιατί ότι αναφέρεται απλα πρέπει να μπει αφού θα υπαρχει και επιθεώρηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.