Μετάβαση στο περιεχόμενο

WHEEL56

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by WHEEL56

  1. Δεν υπάρχουν τα αρχεία!!! 13-07-2015/15.48
  2. Για να δηλώσεις μεταβολή στο Ε1 (πχ ΗΥΧ με τον Ν3843/10) πρέπει να έχεις επικαιροποιήσει αντίστοιχα το Ε9, λόγω της αυτόματης διασταύρωσης και όπου θα δηλώσεις τον μετρητή ΔΕΗ και το ΚΑΕΚ για το κτίσμα. Επομένως σχεδόν όλοι υποχρεούνται σε επικαιροποίηση του Ε9.
  3. Επειδή και στην Ελλάδα πρέπει να ισχύει η ισονομία και η αναλογικότητα στη νομοθεσία πρέπει να προσφύγουμε στα Δικαστήρια. Σκέψου ότι ο διπλανός μου, επειδή δεν πλήρωσε εφάπαξ το πρόστιμο, απεντάχθη κι επανεντάχθηκε στον Ν4014 με το μισό πρόστιμο από μένα και σίγουρα θα υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις. Επομένως που βρίσκεται η ισονομία?
  4. Αυθαίρετο (Β.Χ. Σοφίτα) περαιωμένη με τον Ν3843 με απένταξη από τον 3843 κι επανένταξη στον Ν4014/11 θα πάρει την επιστροφή του υπερβάλλοντος ποσού? Εάν όχι γιατί? που είναι η ισονομία και η αναλογικότητα στους Νόμους του ΥΠΕΚΑ? Γιατί το Πράσινο Ταμείο επιστρέφει ποσά για τον Ν4014 και όχι για τον Ν3843/2010? Να ετοιμάσουμε προσφυγές στα Δικαστήρια (Συνήγορο του Πολίτη, ΣΤΕ, κλπ.) γιατί τα ποσά δεν είναι μικρά. Κάθε Μηχανικός έχει αρκετές περιπτώσεις περαιωμένων χώρων με συντελεστή Β.Χ..
  5. Στην έκθεση "Οικονομική Θέρμανση" που θα πραγματοποιηθεί από 28 έως 30 Σεπτέμβριου 2012 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κλειστού Φαλήρου TAE KWON DO θα ενημερωθεί ή θα παραπλανηθεί ο πελάτης σχετικά με τους επαγωγικούς λέβητες?
  6. Ούτε σκέψη για κοινές εγκαταστάσεις: ανεξαρτητοποιηθείτε για να βρείτε την ησυχία σας και να ζεσταίνεστε όσο αντέχει η τσέπη σας. Το αυξημεόνο αρχικό κόστος του ατομικού λέβητα θα αποσβεστεί σύντομα λαμβάνοντας υπόψη και την απουσία προστριβών.
  7. Υπάρχει μία ελπίδα σε 2-3 μήνες να επιστραφούν πρόστιμα (μερικώς ή ολικώς) - δέστε εδώ: http://www.prasinotameio.gr/index.php/el/anakoinoseis/nea-prasinou-tameiou/72-epistrofi-hmiypaithrioi-afthaireta
  8. Η ανοχή μας έχει θρέψει την διαφθορά και γεννήσει όλα τα λαμόγια (πολιτικούς, Δημάρχους, ακόμη και τους Διαχειριστές πολυκατοικιών). Συνήθως ο διαχειριστής ξοδεύει για έκτακτες δαπάνες μέχρι ένα ορισμένο ποσό (π.χ. 300Ε), διαφορετικά πρέπει να έχει απόφαση της Γεν. Συνέλευσης. Αλλά πρώτα βρες το καταστατικό (από τον διαχειριστή?, άλλο συνιδιοκτήτη ή το συμβολαιογράφο που έγραψε τη Σύσταση Οριζοντίου Ιδιοκτησίας - το όνομα του συμβολ/φου αναφέρεται στο Συβόλαιο αγοράς του Διαμ/τος). Πιθανόν να δίνει τη δυνατότητα στο 20-30% των συνιδιοκτητών να συγκαλέσουν έκτακτη γεν. συνέλευση για συζήτηση των θεμάτων. Και ξαναλέω: τέλος στην ανοχή της διαφθοράς γύρω μας. (Ο Διαχειριστής πρέπει να αλλάζει κάθε χρόνο και κάθε ιδιοκτήτης, εκτός εξαιρέσεων, πρέπει να αναλαμβάνει αυτό το καθήκον.)
  9. 1. Η εγγραφή ή μη σε έναν επαγγελματικό σύλλογο δεν μπορεί να σε αποκλείει από την άσκηση του επαγγέλματος. Η Τρόικα δεν το έχει πιάσει το θέμα? 2. Οι κρατήσεις υπέρ του Ταμείου (ΤΠΕΔΕ, ΤΕΕ, κλπ.) γιατί να γίνονται?
  10. Σε περαιωμένη σοφίτα με τον Ν3843/10 (χωρίς υπέρβαση ύψους) πως θα επιστραφεί το επιπλέον ποσό (~4.000Ε)?
  11. Eχω ήδη πληρώσει το πρόστιμο και περαιώσει τη διαδικασία και ο Ν4014 & με τις επόμενες τροπολογίες δεν προβλέπει κάτι γι' αυτή την περίπτωση, δηλ. την επιστροφή τμήματος του προστίμου και τον συμψηφισμό με τυχόν άλλες εκκρεμότητες του πελάτη. Σύμφωνα με τον Νόμο της καλής Νομοθέτησης (Ν 4048/12) και την Αρχή της αναλογικότητας πρέπει να υπάρξει θεραπεία του προβλήματος.
  12. Δυστυχώς για μένα, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, δεν έγινε υπέρβαση ύψους (έμεινε στα 2μ). Πες μου τώρα σε επιφάνεια με υψος μεταξύ 1,20 & 2μ, γιατί πρέπει να πληρώσω με βάση την επιφάνεια κι όχι με μια <<ισοδύναμη επιφάνεια>> (με αναγωγή του όγκου του κενού στέγης με βάσ το μτυπικό ύψος των ορόφων της πολυκατοικίας), θα προκύψει σχεδόν το 1/3 της σημερινής επιφάνειας. Δυστυχώς δεν κάναμε ψευδή δήλωση, ο Ν3843 είναι παράλογος για τους χώρους μειωμένου ύψους (σοφίτες, πατάρια, κλπ.). Οσοι Μηχανικοί δηλώσατε τέτοιους χώρους μπορούν να βοηθήσουν - υπάρχουν βέβαια και τα Δικαστήρια (Συνήγορος του πολίτη, κλπ.) - τα λεφτά είναι αρκετά....
  13. Ξύλινη Πέργολα 30τ.μ. με κάλυψη πολυκαρμπονικού και γύρω καλαμωτή+πλυκ/κό σε ισόγειο χώρο αποκλειστικής χρήσης πόσο κοστολογείται σαν παράβαση; 500Ε;
  14. Δέστε τι παθαίνει όποιος εξοφλεί εγκαίρως κι εφάπαξ: 1. Με βάση τον Ν3840/2011 ολοκλήρωσα την περαίωση τακτοποίησης Σοφίτας με την εφάπαξ καταβολή του προστίμου. 2. Με τον Ν4014/11 περί αυθαιρέτων δόθηκε η δυνατότητα τακτοποίησης παρόμοιων χώρων με μειωμένο συντελεστή κατά 50%, ακόμη και γι’αυτούς που είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία με τον Ν3840 περί Ημιυπαιθρίων με συμψηφισμό τυχόν δόσεων προστίμου που έχουν καταβληθεί. 3. Καθίσταται σαφής η αδικία σε βάρος όσων έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία καταβάλλοντας διπλάσιο ποσό. Και είναι άδικο στην ίδια πολυκατοικία να έχει ήδη πληρώσει διπλάσιο ποσό σε σχέση με γειτονικό διαμέρισμα που εντάχθηκε σε μεταγενέστερο ευνοικότερο Nόμο, χωρίς πρόβλεψη για τους ήδη περαιωθέντες χώρους ως προς την επιστροφή του αδίκως καταβληθέντος προστίμου.
  15. Mε τον πρόσφατο Νόμο μπορούμε να τακτοποιήσουμε κλεισμένα μπαλκόνια σε κτίριο με νόμιμη άδεια ή πέργολα προκηπίου καλυμμένη με πολυκαρμπονικό? πως υπολογίζεται το πρόστιμο?
  16. Τα Διόδια εκπίπτουν? πώς τα γράφουμε στο Βιβλίο Εσ-Εξ? Το ίδιο και για την Κινητή Τηλεφωνία.
  17. Για τη Φωτοβολταϊκή… μπογιά έχετε διαβάσει? θα έρει τα πάνω-κάτω στην οικιακή παραγωγή ενέργειας και την οικιακή αυτονομία, οπότε για τί να πληρώνει τόσο πανάκριβα η ΔΕΗ τους ιδιώτες των 100kw?
  18. Yπάρχει και η δυνατότητα διορθωτικής στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ σε αποκλειστική προθεσμία και μόνον στην αρμόδια ΔΟΥ.
  19. Μία αναζήτηση για προληπτική συντήρηση (preventive maintenance) θα σας φωτίσει αρκετά.
  20. Πότε θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση στο ΤΕΕ για να μειωθεί και το ΄κοστος και να ικανοποιηθούν άπαντες; ακόμη και το youtube μπορεί να χρησιμομοιηθεί με την ανάρτηση των σχετικών video από τις παρουσιάσεις.
  21. tpanag <<...Το ίδιο θα γίνει και με αυτόν που έφτιαξε σοφίτα κάτω από τη στέγη σε πολυκατοικία θα έρθει ο άλλος και θα πει: "έχω χιλιοστά δικ. υψούν, αποφάσισα να σηκώσω όροφο, χάλασε τη σοφίτα με τη στέγη, γιατί ξεκινάω εργασίες". >> Τελικά να πληρώσουμε για σοφίτες που προέκυψαν από κενό στέγης ή να μην τη δηλώσουμε καθόλου; Θα πάνε τζάμπα τα λεφτά ακόμη κι αν έχει εξαντληθεί το νόμιμο ύψος στην περιοχή;
  22. Πότε θα αρχίσει η εμπορική χρήση της φωτοβολταικής μπογιάς για βάψιμο των κτιρίων ή του ειδικού φίλμ για επικάλυψη των γιάλινων επιφανειών? Οσο για τουςeco-terrorists πρόσαφατες μελέτες συσχέτισαν τις κλιματικές συνθήκες με το μέγεθος των ηλιακών καταιγίδων, οπότε πιθανόν το φιάσκο να είναι πολύ μεγαλύτερο.
  23. O προηγούμενος ιδιοκτήτης του διαμ/τος που αγόρασα είχε κατασκευάσει ξύλινη Πέργκολα με επικάλυψη πολυκαρμπονικό (διαστάσεις 4μχ8μ) χωρίς έκδοση εργασιών μικρής κλίμακας σε ισόγειο χώρο αποκλειστικής χρήσης του διαμ/τος βάσει Σύστασης & συμβολαίου (ανήκει σε πολυκατοικία). 1. Μπορεί να νομιμοποιηθεί αυτή η πέργολα, αν αφαιρεθεί το πολυκ/κό και πόσο κοστίζει? 2. Επειδή ο χώρος είναι αποκλειστικής χρήσης του διαμ/τός μου μπορώ να εγκαταστήσω φωτοβολταϊκά επάνω της χωρίς την συναίνεση των συνιδιοκτητών και με δαπάνες & έσοδα αποκλειστικά δικά μου? ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  24. Καιρός είναι να διορθωθεί και ο παραλογισμός να πληρώνεις όλη την επιφάνεια της σοφίτας εντός του νομίμου όγκου της οικοδομής και χωρίς υπέρβαση ύψους, με ύψος από 1μ έως 2μ, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους χώρους κανονικού ύψους. Πρέπει να αρθεί η αδικία του Νόμου και να καθοριστεί ειδκός τόπος υπολογισμού (π.χ. για το τμήμα από το ύψος 1,70μ και άνω). Διαφορετικά το κόστος του προστίμου είναι δυσανάλογο και παράλογο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.