Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Απ' ότι θυμάμαι δεν υπάρχει απαίτηση παραίτησης. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον "παραιτήσει" ο κύριος του έργου. Η μόνη προϋπόθεση είναι η εξόφληση της αμοιβής. Κάτι αναφέρει σχετικά στον 4030/11 νομίζω.

• 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα και καλο καλοκαίρι!

μου εχει τυχει περιπτωση αναθεωρησης με ποσοστο. για να βγαλω τα φορολογικα το ποσοστο της αναθεωρησης καθε μελετης ειναι πανω στον συνολικο προυπολογισμο η στο ποσοστο που αντιστοιχει στη μελετη αυτη;

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

θέλω να κλείσω μια αναθεώρηση μελέτης με άδεια του 2007. Έχει πληρωθεί η μελέτη και λείπει η επίβλεψη. Ερώτησεις :

1)Για να υπολογίζω την αμοιβή επίβλεψης βάζω τα σημερινά λ και στην αμοιβή αυτή πληρώνω κρατήσεις;

2)Η διαφορά προυπολογισμού μεταξύ αδείας και αναθεώρησης χρησιμοποιείται για να βγάλω τις κρατήσεις του ιδιοκτήτη;

3) Η διαφορά προυπολογισμού στο πρόγραμμα ΤΕΕ και στα προγράμματα της αγοράς πως γίνεται; Διαφορά προυπολογισμού κάνει το πρόγραμμα μόνο σε αλλαγή χρήσης; Κάνω κάτι λάθος;

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

θέλω να κλείσω μια αναθεώρηση μελέτης με άδεια του 2007. Έχει πληρωθεί η μελέτη και λείπει η επίβλεψη. (η Αναθεώρηση τη αφορά αλλαγή χρήσης? -ή αύξηση τ.μ ή αλλαγή χρήσης ή μόνο την κατάθεση αμοιβής επίβλεψης) 

Ερώτησεις :

1)Για να υπολογίζω την αμοιβή επίβλεψης βάζω τα σημερινά λ και στην αμοιβή αυτή πληρώνω κρατήσεις;​ΝΑΙ (εννοείται μόνο για την επιβλ μηχανικού) 

2)Η διαφορά προυπολογισμού μεταξύ αδείας και αναθεώρησης χρησιμοποιείται για να βγάλω τις κρατήσεις του ιδιοκτήτη; (κρατήσεις ιδιοκτήτη δεν έχει αν δεν αλλάζουν τα τ.μ-Αν όμως αλλάζουν έχει επί της διαφοράς των προϋπολογισμών είτε να αυτή η αύξηση προέρχεται από την αλλαγή χρήσης είτε αν αυτή η αύξηση αφορά τα τ.μ))

3) Η διαφορά προυπολογισμού στο πρόγραμμα ΤΕΕ και στα προγράμματα της αγοράς πως γίνεται; Διαφορά προυπολογισμού κάνει το πρόγραμμα μόνο σε αλλαγή χρήσης;την  αλλαγή χρήσης κανένα πρόγραμμα δεν την υπολογίζειι μόνο του -πρέπει να την υπολογίσεις χειρόγραφα και μετά ανάλογα με το πρόγραμμα να εισάγεις  κατ' ευθείαν τη διαφορά σε €  σε ορισμένα σημεία -ανάλογα με το πρόγραμμα και στο ΤΕΕ -Αλλά ειδικά στο ΤΕΕ πρέπει να προσθέσεις κάπου και τα τ.μ που αφορούν την αλλαγή χρήσης γαιτί αλλιώς σου βγάζει πρόβλημα!)  Κάνω κάτι λάθος;

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ, αφορά αμοιβής επίβλεψης μόνο (όχι αλλαγή χρήσης,σας μπέρδεψαν). Στην αναθεώρηση αυξάνονται τα τμ. Επιπλέον θέλω να ρωτησω:

1)Θα ανοιξω καινούργιο έργο στο ΤΕΕ για την κατάθεση αμοιβής;

2)Τη διάφορα προϋπολογισμού για κρατήσεις ιδιοκτήτη πως εισαγω το νουμερο στο συστημα του ΤΕΕ για τις υπολόγισε;

Ευχαριστώ και παλι ΚΑΝΑ

Δημοσιεύτηκε

. Στην αναθεώρηση αυξάνονται τα τμ. Επιπλέον θέλω να ρωτησω:

1)Θα ανοιξω καινούργιο έργο στο ΤΕΕ για την κατάθεση αμοιβής;

2)Τη διάφορα προϋπολογισμού για κρατήσεις ιδιοκτήτη πως εισαγω το νουμερο στο συστημα του ΤΕΕ για τις υπολόγισε;ΑΥΤΕΣ -κρατήσεις ιδιοκτήτη- δεν τις υπολογίζει το σύστημα ΤΕΕ -θα τις κάνεις ή σε δικό σου πρόγραμμα ή του φόρουμ-το οποί δεν το ξέρω)

Αν αυξάνονται τα τ.μ 

θέλεις

και διαφορά στις αμοιβές μελέτης (μπερδεύεται ακόμη παραπάνω η υπόθεσή σου!)

και νέο πίνακα 1 για το ΙΚΑ (για να αλλάξουν στο ΙΚΑ τον παλιό)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.