Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργοποίηση θερμοστάτη με SMS


gballas

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδερφοι,

 

θέλω την άποψη σας στο εξής: Σκοπός μου είναι να ενεργοποιώ τον καυστήρα της εξωχικής κατοικίας εξ αποστάσεως μέσω κινητού τηλ (sms). Δεν με ενδιαφέρει η εκτεταμένη χρήση αυτοματισμών στην οικία παρά μόνο αυτό προς το παρόν. Μετά από σύντομη έρευνα στο διαδύκτιο εντόπισα τα εξής προϊόντα:

1. http://www.techome.com.au/images/GSM100.pdf

2. http://buyhomeeasy.co.uk/catalog/product_info.php?cPath=21&products_id=75 σε συνδιασμό με το http://buyhomeeasy.co.uk/catalog/product_info.php?cPath=21&products_id=100

3. http://holidayhomeheating.co.uk/

4. http://www.smscentralheating.co.uk/quick-start-guide

5. http://www.textyourheating.com/?gclid=CM-_14iB8aUCFUEOfAodcxIDrg

Στο μυαλό μου το έχω χονδρικά ότι μια συσκευή τέτοιου τύπου συνδέεται απευθείας στο on/off διακόπτη του θερμοστάτη ή στον ηλεκτρικό πίνακα (?). Μήπως με έναν απλό remote controlled διακόπτη on off θα έκανα τη δουλεία μου? Εάν έχετε κάποια άποψη ιδέα για το θέμα ή κάποιο προϊόν από Ελλάδα θα με βοηθούσε.

 

Ευχαριστώ

Γιώργος Μπάλλας

Μηχ. Μηχανικός Παν/ου Πατρών

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλές λύσεις στο εμπόριο.

Λέγονται GSM controllers και είναι compact συσκευές, σαν 4 ασφάλειες σε μέγεθος να φανταστείς και έχουν θήκη για την SIM, κεραία και συνήθως 4-6 επαφές εξόδου για αυτοματισμό. Έχουν προγραμματισμό με δικής τους γλώσσα, ή στέλνοντας κωδικοποιημένα SMS.

Αν ψάξεις στο google θα βρεις.

Link to comment
Share on other sites

Από μια γρήγορη έρευνα παλιότερα είχα δει ότι οι περισσότερες τέτοιες συσκευές λειτουργούν σε γενικές εσωτερικές θερμοκρασίες, δηλαδή -10 έως 40 βαθμούς.

 

Έχει κάποιος εμπειρία σε χαμηλότερες θερμοκρασίες αν υπάρχουν όντως προβλήματα;

 

Σκέφτομαι να το εφαρμόσω σε περιοχή που τον χειμώνα πιάνει άνετα -20 έως και -25 και δεν βρίσκω κάποιον να με διαφωτίσει πρακτικά.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και σε εσωτερικό χώρο θα πιάνει θερμοκρασίες κάτω από -10C?

 

Ανεξάρτητα από το παραπάνω, αν ενδιαφέρεσαι να το χρησιμοποιήσεις σε εγκατάσταση θέρμανσης, πάρε τις προφυλάξεις σου, ειδικά για τις θερμοκρασίες που αναφέρεις.

 

Ο λέβητας μπορεί να έχει παγώσει, οπότε κινδυνεύει ακόμα και να σκάσει αν ανάψει ο καυστήρας. Επίσης, δες τι θα γίνει αν από κάποια διαρροή, αδειάσει το σύστημα θέρμανσης. Το τελευταίο ισχύει για κάθε περίπτωση που ξεκινάμε ένα σύστημα θέρμανσης από μακρυά, άσχετα από την παγωνιά.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά θέλω να ελέγχω 2 θερμοστάτες.. Βρήκα το παρακάτω http://www.e-dreams.gr/products_product.asp?id=15801&section=katigoria&category=21&subcategory=188&manufacturer=0&range=0 με 2 εισόδους / εξόδους.

 

Το έχω καταλάβει ως εξής:

1. Συνδέω σε σειρά τις 2 εξόδους του controller με τους 2 θερμοστάτες. Τα ρελε της συσκευής φαντάζομαι είναι normally OFF.

2. Τους θερμοστάτες τους έχω σε μια θερμοκρασία ΟΝ αλλά ο λέβητας δεν λειτουργεί γιατί ο GSM controller είναι OFF.

3. Στέλνω SMS, ανοίγουν τα ρελέ, έχω θέρμανση.

 

Σωστά??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σωστά.

 

Αν είναι όμως ο πίνακας σε οικία ή κοντά σε υπνοδωμάτιο, σκέψου αν αξίζει να έχει ο άλλος για μια ζωή μια συσκευή κινητής παραπάνω που να εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.