Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι μηχανικοί γινόμαστε;


Recommended Posts

Eγώ κύριε Κάπο δεν καταλαβαίνω γιατί κάθεστε και μιλάτε με τον κάθε τυχαίο σε αυτό το forum (oπως εγώ για παράδειγμα). Ποιος είναι ο σκοπός;

 

Τι έγινε; 'Εχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο τελευταία ;

 

Πραγματικά είναι άστοχο να διαπληκτίζεσαι με νέους, παλαιούς και δεν συμμαζεύεται. Παράγεις μόνο εντροπία και έργο μηδέν. Αν εξαιρέσουμε την προσφορά του σεμιναρίου που είναι αξιόλογη κατά τα άλλα μόνο μίρλα, και τα γνωστά "ξέρεις ποιος είμαι 'γω" και τα λοιπά Ελληνικότατα.

 

Παρεπιπτόντως ο μπαμπάς σας συμπαθέστατος κυριούλης.

 

Ομως δεν είναι αυτός λόγος για να trollάρετε με τελικό στόχο άγνωστο, αν εξαιρέσουμε ίσως την διαφήμιση του blogακίου σας που και πολύ όμορφο είναι παρεπιπτόντως.

 

 

Τώρα το να συζητά κανείς σε φόρουμ αυτού του είδους, το πόσο σουπερ μελετητής είναι, είναι πραγματικά αξιολύπητο. Παλιμπαιδισμός ;

 

ίσως...

Link to comment
Share on other sites

Από το 1993 ε; Αλήθεια πως το πήρες το έργο;

 

Το ήξερα πως υπάρχει το ασυμβίβαστο για αυτό και το έγραψα μιας και εικόνα που δίνεις στο blog είναι πως είσαι και εργολήπτης και μελετητής.

 

Επίσης δεν χλευάστηκα σε καμία περίπτωση την ποιότητα της δουλειάς σου αν θες ξέρεις.

 

Α ..και χαλάρωσε και λιγάκι , σε λίγο θα σου κάνουν άγαλμα σαν αυτό του Καραμανλή.

 

Επίσης τι μηχανικοί γινόμαστε εμείς αλλά και τι μηχανικοί έχετε γίνει εσείς.

 

Έλα τώρα πες μου , είσαι λιγάκι ρατσιστής απέναντι στους νέους , τους θεωρείς άχρηστους κλπ και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που μιλάς και εδώ και σα άλλο θέμα.

 

Αν και που είσαι αν σε παρακαλέσουν για καμιά δουλειά και δεν θες , βαριέσαι δώστη σε κάνα νέο να πάει το γκομενάκι στην Αράχωβα . Φυσικά όχι σε μένα μιας και δεν ξέρω να σέβομαι όλους αυτούς που κατάντησαν την χώρα και το επάγγελμα του μηχανικού στα χάλια που είναι γιατί η δικιά σου η γεννιά είναι αποκλειστικά υπεύθυνη.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ξεφτίλα... Μαγκιά του καθενός να είναι περιζήτητος. Κάθε άποψη μπορεί να είναι σεβαστή όταν εκφράζεται με αξιοπρέπεια.

Link to comment
Share on other sites

@ Παπα-Μιke

 

Κατ'αρχάς, θα σας παρακαλούσα τον πατέρα μου να μην τον αποκαλείτε "κυριούλη", αλλά "κύριο", το έχει κερδίσει μετά από 60 χρόνια δουλειάς που ούτε καν έχετε ονειρευτεί.

 

Κατά τα λοιπά, οι παρατηρήσεις σας μάλλον άστοχες είναι. Αν δηλαδή κάποιος θέλει να εκφράσει τη γνώμη του με υπομόχλιο την εμπειρία που έχει αποκτήσει, γίνεται αυτόματα γραφικός; Όσο για το blogaκιο, δεν υπάρχει λόγος να το διαφημίσω, όπως μπορείτε να δείτε, ούτε καν το έχω ενημερώσει εδώ και 2 χρόνια.

 

Μήπως θα έπρεπε κι εσείς να εκφέρετε θέση πριν προχωρήσετε στην αφ'υψηλού κριτική; Η στάση "τζάμπα μάγκας" είναι πολύ πιο Ελληνοπρεπής από αυτή που μου καταλογίζετε.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έχετε όλοι δίκιο... Μάλλον έκανα μεγάλο λάθος να συμμετέχω, έστω κι αν ακούστηκα κάποιες φορές "διδακτικός"

 

Αφήνω το προσκήνιο στους "Αρχοντες των μυγών" και σας εύχομαι καλή και επιτυχημένη σταδιοδρομία με τα τόσα πολλά που ήδη γνωρίζετε.

Link to comment
Share on other sites

Αποσύρω την όντως προσβλητική έκφραση "Κυριούλης" για τον Κύριο Κάπο. Δεν την εννοούσα όμως προσβλητικά. Τον έχω γνωρίσει από κοντά και τον έχω κατα συμπαθήσει. Εξαιρετικά ευγενικός και πολύ φιλικός. Με πολύ ωραία βιβλία και χρήσιμα. Η παρατήρηση μου στόχευε στο να δημιουργηθεί μια συζήτηση με περιεχόμενο και όχι μια που αναλώνεται με αντιπαλότητα, νέος παλαιός άπειρος έμπειρος.Αρκετά πια. 'Ελεος. Τι άλλο να πούμε δηλαδή ; Συγγνώμη που είπα την γνώμη μου. Δεν ήθελα να σας κάνω να αποχωρήσετε. Εξάλλου πιστεύω έχετε γνώσεις και αν τις μοιραστείτε με τους νέοπες αυτοί θα το εκτιμούσαν. Συγνώμη και πάλι αν φάνηκα προσβλητικός στον πατέρα σας. Δεν το εννοούσα. Πραγματικά τον συμπαθώ τον άνθρωπο.

Link to comment
Share on other sites

Αν όντως τον έχεις γνωρίζει, θα αναγνωρίσεις ίσως και κάποιους λόγους που προσπαθώ να πω τη γνώμη μου μέσα σε μια ομάδα παιδιών που πραγματικά αγαπάω γιατί έχω δει πολλά από αυτά να γίνονται ξεφτέρια μηχανικοί με τον καιρό.

 

Δεν προσδοκώ ούτε δόξα, ούτε αναγνώριση από τα παιδιά αυτά, απλά να κατανοήσουν ότι έτσι είναι η διαδικασία του να γίνει κανείς μηχανικός. Παίρνει πτυχίο, τρώει σκ@@, μαθαίνει και ανεβαίνει. Ομως, αυτό που αδυνατώ να αντιληφθώ είναι η εμπάθεια που βγάζουν κάποιοι νέοι συνάδελφοι, απλά και μόνο επειδή γεννήθηκαν 20-30 χρόνια μετά από εμένα και θέλουν αύριο να γίνουν Πρόεδροι της GM.

 

Μήπως θα έπρεπε να κρύβουμε την Τέχνη από τους νεώτερους, όπως κάνουμε σε κάποιες άλλες ομάδες που ανήκω; Εδώ είναι επάγγελμα, δεν είναι φιλοσοφική ενασχόληση.

 

Παρ'όλα αυτά έχεις δίκιο... δεν πρέπει να ασχολούμαι γιατί ακούγεται σαν αυτοπροβολή. Όποιος θέλει να μάθει, ρωτάει...

Link to comment
Share on other sites

"Αν όντως τον έχεις γνωρίζει, θα αναγνωρίσεις ίσως και κάποιους λόγους που προσπαθώ να πω τη γνώμη μου μέσα σε μια ομάδα παιδιών που πραγματικά αγαπάω γιατί έχω δει πολλά από αυτά να γίνονται ξεφτέρια μηχανικοί με τον καιρό"

 

Iσχύει, ίσως μου διέφυγε το κληρονομικό χάρισμα! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Ή ψώνιο, πες το όπως σου αρέσει....

 

Αν ισχύουν οι σπουδές που λες, τότε και οι δύο μας δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρξαμε ευνοημένοι (εγώ στο U of I κι εσύ στο ΜΙΤ). Eίναι κακό να περάσουν κάποιες εμπειρίες στους νέους συναδέλφους;

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, ναι, δεν είναι αυτονοήτως κάθε απόφοιτος πολυτεχνείου μηχανικός.

 

Τα ευκόλως νοούμενα παραλείπονται...εννοείται αυτό !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.