Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι μηχανικοί γινόμαστε;


Recommended Posts

θυμίζετε τους απόφοιτους φιλολογίας που διαμαρτύρονατι ότι είναι..."αδιόριστοι". Λες και όταν μπήκαν στη σχολή, το Κράτος τους υποσχέθηκε διορισμό, σαν να ήταν αξιωματικοί.

 

Στη φιλολογία πας ΚΥΡΙΩΣ αν έχεις καημό να διδάξεις. Οπότε το κράτος φταίει αν μπορεί να διορίσει 50 και δέχεται στη σχολή 450.

 

Εμάς δεν θέλουμε να μας ανταμείψει κανένα ΤΕΕ και καμία ΕΕΤΕΜ επειδή πήρα πτυχίο. Ούτως ή άλλως και αλεξιπτωτιστής να είσαι μέσα σε μία σχολή αργά ή γρήγορα θα την τελειώσεις. Αλλού είναι το ζήτημα.

Από την στιγμή που σκίζεσαι μετά το πτυχίο σου να γίνεσαι καλύτερος, να διαβάζεις, να ενημερώνεσαι για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα σου και στους τομείς των υπόλοιπων ειδικοτήτων, να δουλεύεις 12ωρα και στο τέλος να παίρνεις 600 έως 900 ευρώ και πολλές φορές με μπλοκάκι, ε συγνώμη δεν φταίω εγώ. Ούτε τεμπέλης είμαι ούτε δεν ξέρω την δουλειά. Σίγουρα έχω πάρα πολλά να μάθω ακόμα αλλά άσχετος δεν είμαι.

Κάτι λοιπόν φταίει και δεν είμαι εγώ και ούτε όποιος είναι στη θέση μου είτε από ΑΕΙ είτε από ΤΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Τι μηχανικοί γινόμαστε? Πραγματικά αυτό είναι ένα θέμα με που δεν με ενδιαφέρει. Τι άνθρωποι γινόμαστε, αυτό με ενδιαφέρει εμένα πως την βολευουμε που λέει, βρίσκουμε δουλειές βρίσκουμε τα προς το ζήν είναι οι συνθήκες καλές, είναι η αγορά εργασίας θετική υπάρχουν δουλειές, υπάρχουν σωστοί καλοί ανθρώποι. Μπορούμε να ασκήσουμε μια τίμια δουλειά, να κερδίσουμε λίγα χρήματα να ζήσουμε εμάς και τις οικογένειες μας? Αυτό με ενδιαφέρει εμένα είναι σήμερα τα σήματα απάνθρωπα, οι δουλειές ελάχιστες οι συνθήκες εργασίας πολύ σκληρές, οι άνθρωποι δεν μπορούν δεν έχουν τα λεφτά να ζήσουν εμάς και τους μηχανικούς. Ασκούμε ένα επάγγελμα του του μηχανικού αλλά δεν κερδίσουμε, δεν υπάρχουν μελέτες έπρεπε να είχαμε μάθει να κάνουμε κι άλλα να δίδασκαν οι σχολές θέματα σχετικά με την κατασκευή ή με τον Γοκ ή με την φύση της δουλειάς. Και οι οικογένειες θα πρέπει να δίδασκαν και οι σχολές καλύτερα δεν είμαστε καλόι ανθρώποι δεν βοηθάμε τους συνανθρώπους μας να κερδίσουν και δεν κερδίζουμε και μεις.

Τώρα είναι αργά ο χρόνος πέρασε εγώ κοντευω τα 40 φταίει που μικρός δεν ασχολήθηκα δεν σπούδασα δεν έκανα ένα erasmus φταίει όσον αφορά τι μηχανικοί γινόμαστε πως δουλεψαμα, μηχανικός γίνεσαι μικρός ασκώντας την σκέψη σου μαθαίνοντας να σπουδάζεις δεν σε κάνει η σχολή μηχανικό μηχανικό σου δίνει ένα πτυχίο τον τρόπο σκέψης τον μαθαίνεις πιο πριν το τι αφορά το τι "μηχανικός γίνεσαι" το μαθαίνεις πιο πριν, δεν γενιέσαι μια μέρα γίνασαι κάθε μέρα απο μωρό έως έφηφος, αν δεν μάθεις ως εκεί να διαβάζεις.............

 

Μπράβο, πολύ μου άρεσε και με συγκίνησε αυτό, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη!

Link to comment
Share on other sites

@brasco

Δεν έχω ασχοληθεί με Δημόσια Εργα από το 1993. Ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής είμαι και έχω φάει σκ@@@ με το φτυάρι.

 

Αυτό που θέλω μόνο να πω είναι ότι ένας νέος, δραστήριος και έξυπνος άνθρωπος, πάντα θα βρει τρόπο να βρει το δρόμο του. Ισως τα πράγματα αλλάζουν πια και απαιτούν συνεργασίες, συμπράξεις και στροφή σε νέες δραστηριότητες και ίσως τελικά αυτό να βγει για καλό. Στην τελική, τι καταλάβαμε όλοι εμείς οι "παλιοί" που ακολουθήσαμε μια στραβή πεπατημένη; Μήπως τα "επαγγελματικά δικαιώματα" είναι τελικά ένας φράχτης που δεν σας αφήνει να εξερευνήσετε νέα λιβάδια; Ο καιρός θα δείξει και σας εύχομαι το καλύτερο.

 

Καλή Χρονιά να έχετε όλοι και όλες, με Υγεία (πολύ σημαντικό και σας το λέω μετά από 1 έμφραγμα και 8 stent μέσα σε 10 χρόνια - χαρακτηριστική πάθηση του συναφιού μας) και Αγάπη.

Link to comment
Share on other sites

κ. Κάπο... Έχω την εντύπωση (αν θέλουν οι υπόλοιποι, ας με διορθώσουν) ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών αυτού του foroum δεν είναι κρατικοδίαιτοι ούτε ονειρεύονται μια θεσούλα στο Δημόσιο... Απλα θέλουν να μπορούν να δουλεύουν με δίκαιους όρους και η δουλειά τους να μην πάει χαμένη...

@rootbreaker Συμφωνώ με την τελευταία παραγραφό σου... Το παιχνίδι είναι στημένο με άσχημους όρους, και ότι και να κάνεις, βγαίνεις χαμένος... Τελειώνεις μια σχολή και ελπίζεις να δουλέψεις, όχι για τα λεφτά μόνο αλλά για τη δημιορυγία και την αυτοπραγμάτωση του καθενός μας...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, ό,τι μπορούσα προσωπικά να κάνω, όταν είχα νέους συναδέλφους υπό την εποπτεία μου, το έκανα. Και πολύ καλούς μισθούς, και 8ωρο με υπερωρίες πληρωμένες και ιδιαίτερα μαθήματα-σεμινάρια κάθε εβδομάδα και εξοπλισμένη βιβλιοθήκη, software και βεβαιώσεις πολλών και μεγάλων έργων (IKEA, Praktiker, πανεπιστήμια, C4I, φωτισμοί, εμπορικά κέντρα, parking, αεροδρόμια, μεγάλα κτίρια, Δεξαμενές LNG Ρεβυθούσας, κλπ) τους έδωσα επίσημα για να βγάλουν μελετητικά και ΜΕΚ πτυχία.

 

Λυπάμαι για αυτά που ακούω ότι γίνονται και δεν τα εγκρίνω. Αλλά μη μου πετάτε πέτρες επειδή είμαι 50 κι εσείς 25-30... κρίμα είναι, έχω ευαίσθητη κεφάλα :)

Link to comment
Share on other sites

Αληθεύει πως οι εργοδότες μηχανικοί φοβούνται μήπως οι υπάλληλοί τους

μάθουν κάποια στιγμή την δουλειά και τους την κάνουν?

 

Το να εκπαιδεύεις έναν νέο μηχανικό και να επενδύεις σε αυτόν είναι πραγματικά προς έπαινο,

αλλά πολλοί εργοδότες μάλλον το αποφεύγουν. Ίσως να τους μεταλαμπαδεύουν ένα μικρό τμήμα της γνώσης τους γιατί φοβούνται πως αν μάθουν τα πάντα

θα ανοίξουν τα φτερά τους...

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχαχαχα...

Λες να του άρεσα σα γκόμενα και με ήθελε αποκλειστικά? Χαχαχαχχαχαχα...

Σοβαρός εργοδότης... Εγώ ευτυχώς δε έπεσα σε αυτήν την παγίδα... Σκέψου όμως ένα αλλο παιδί που με το φόβο της ανεργίας να δεχόταν να δουλέψει με αυτές τις απογορεύσεις... Ποιός είναι ο εργοδότης που σου απαγορεύει να έχεις προσωπική δουλειά?

Και δεν είναι ο μόνος... Στις μισές συνεντεύξεις που είχα πάει, όλοι με ρωτάγαν αν ήθελα να κάνω οικογένεια ή όχι... Και το ρωτάγαν σαν να είναι το χειρότερο πράγμα για μια γυναίκα... Τέλος πάντων, δε θα κάτσω να αναλύσω όλες τις σεξιστικές αντιμετωπίσεις που είχα...

"ασε τα γκομενιλίκια... μπορούμε να τα βρούμε και μεταξύ μας"... :D

ή μπορεί να σε προόριζε και για τον γιο του που παίζει όλο playstation, να ξεστραβωθει λιγάκι που ξέρεις !!!!

 

Αφηστε τις 25ρες κύριοι πενηντάρηδες!!! Ειπαμε να τις προσλαμβανετε ως μηχανικους ,όχι ως ^$##^#... Αγαπητέ κ. 50άρη Κάπο ακούτε;;;

Link to comment
Share on other sites

Τι σχόλιο να κάνω σε αυτό φιλαράκο μου; Ορίστε, δικές σου οι 25αρες (αν νομίζεις ότι εμείς είμαστε το εμπόδιο), ικανοποιήθηκες; Τώρα θα έχεις πιο πολλές επιτυχίες; Μπράβο, και σ'ανώτερα!!

Link to comment
Share on other sites

Η δική μου άποψη είναι ή εξής .

 

Η αγορά εργασίας πρέπει να είναι ανοιχτή στους νέους .Στην χώρα όπου σπούδαζα εγώ πολλές εταιρίες έδιναν την δυνατότητα σε όλους τους νέους μηχανικούς και πριν καλά καλά πάρουν το δίπλωμα τους να τους ανοίγουν τις πόρτες της εταιρίας διάπλατες βοηθώντας τους να κάνουν την πρακτική τους στην ίδια την εταιρία .

Με αυτό τον τρόπο πέραν της εκπαίδευσης που έπαιρναν οι νέοι από το πρακτικό τμήμα της εταιρίας έκαναν γνωριμίες και πολλοί εξ' αυτών αργότερα με την απόκτηση του πτυχίου τους δούλευαν στην εταιρία που είχαν κάνει την πρακτική τους .

Απαντώντας λοιπόν στην ερώτηση τι μηχανικοί γινόμαστε ? Θα έλεγα ότι δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και από την ίδια την κοινωνία .Καμία εταιρία δεν πρέπει να έχει την αξίωση να ζητάει σήμερα από τους νέους προϋπηρεσία χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα για τον ίδιο τον νέο μηχανικό τρόπο απόκτηση αυτής της προϋπηρεσίας που ζητάνε.

Κανένας παλιός στο επάγγελμα μηχανικός δεν μπορεί να κρίνει τον νέο εάν πρώτα δεν τον βοηθήσει με την εμπειρία του να μάθει την δουλειά .

Π.χ

Ο πατέρας μου είναι τοπογράφος συνταξιούχος .Πάντοτε βοηθούσε τους νέους τοπογράφους που ερχόντουσαν για πρακτική στα εργοστάσια της ΔΕΗ . Με αυτόν λοιπόν τον τρόπο ο νέος μάθαινε την δουλειά από τον παλιό .

Όλοι νέοι μηχανικοί σήμερα έχουν ανάγκη από την βοήθεια της εμπειρίας του παλιού και να μην ξεχνάνε και οι παλιοί ότι κάποτε και αυτοί ήταν νέοι και έμαθαν από τους δικούς τους παλιούς της εποχής της νεότητας τους .

ο νέος δίχως τον παλιό δεν μπορεί όπως και ο παλιός δίχως τον νέο .

Κάποιοι θα φύγουν και κάποιοι πρέπει να συνεχίσουν το έργο των προηγούμενων .

Link to comment
Share on other sites

Κ.Κάπο, νομίζω ότι ο Ubiquitous το είπε με χιούμορ...

@lazarosk, μακαρι να ήταν έτσι και δω τα πραγματα... Εμένα στην τελευταία δουλειά που ήμουν, δε με βοηθούσα σχεδόν καθόλου.... Από τους 10 συνεργάτες, μόνο 2 ασχολήθηκαν και μ έπαιρναν μαζί τους για να μαθαίνω, να βλέπω, να καταλαβαίνω... Να ναι καλά οι άνθρωποι, τους χρωστάω... Οι άλλοι κάναν το παν για να μη μάθω, να μη ξέρω, να είμαι μια άσχετη...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.