Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πόσοι τελικά κάνατε περαίωση το 2010;


Κάνατε τελικά περαίωση το 2010;  

114 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Κάνατε τελικά περαίωση το 2010;

    • Ναι
      42
    • Όχι
      67
    • Όχι, δε με αφορά (είμαι μισθωτός κλπ.)
      4
    • Ναι, αλλά αδυνατώ να την αποπληρώσω
      1


Recommended Posts

Νομίζω τώρα που τελείωσε η προθεσμία, καλό θα ήταν να έχουμε μια εικόνα για το τι πραγματικά κάναμε. Βάζω 4 επιλογές:

1) Ναι (όσοι έκαναν)

2) Όχι (όσοι δεν έκαναν ενώ θα μπορούσαν-είναι ελ. επαγγελματίες)

3) Όχι δε με αφορά (όσοι π.χ. είναι μισθωτοί και δεν έλαβαν καν σημείωμα)

4) Ναι αλλά αδυνατώ να την αποπληρώσω (όσοι πλήρωσαν την προκαταβολή αλλά αδυνατούν να αποπληρώσουν).

Πρόθεσή μου είναι η ψήφος να είναι ανώνυμη (γιατί κάποιοι μπορεί να μη θέλουν να "εκτεθούν"), όποιος παρ'όλα αυτά θέλει μπορεί να ποστάρει για να πει τι ψήφισε και γιατί. Αν δε βγει ως ανώνυμη γιατί δεν βλέπω επιλογή, παρακαλώ κάποιον mod να τροποποιήσει τις ιδιότητες.

 

edit: Βγήκε σωστά ως ανώνυμη τελικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 41
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η δημοσκόπηση μπήκε για να έχουμε μια εικόνα και ελπίζω η εικόνα αυτή να διαψεύσει την κυβερνητική προπαγάνδα περί "ανέλπιστα μεγάλης προσέλευσης" και "συναίνεσης-συγκατάβασης του λαού" (σε όλα τα θέματα). Προσωπικά σιχάθηκα αυτή την τακτική χειραγώγησης.

Επί της ουσίας, δεν έκανα περαίωση γιατί:

1) Το θεωρώ απαράδεκτο ως μέσο

2) Θεωρώ ότι δεν εξασφαλίζει κάτι αυτός που προχωράει σε περαίωση

3) Παρά το ότι μου ζητήθηκε "μικρό" ποσό ("μόλις" 1400 ευρώ) και είχα να το δώσω, θα μου έλειπε από κάπου αλλού. Έχω ήδη διακανονισμό στο ΤΣΜΕΔΕ, πλήρωσα τέλη κυκλοφορίας, έρχεται ΕΤΑΚ (ακόμα το περιμένω) κλπ. Όπως είπε ένας πολίτης που περιμέναμε στην ουρά της ΔΟΥ μου παραμονές του έτους: "όλη η Ελλάδα με ένα διπλότυπο στο χέρι είναι". Ε φτάνει πιά. Θα ξαναδούν cent από μένα, όταν μου επιτρέψουν να βγάλω. Μέχρι να βγάλω ...ολική παύση πληρωμών.-

Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα μεν αλλά είναι προφανές ότι η συμμετοχή σ' αυτή τη ψηφοφορία δεν αντιστοιχεί με τη συμμετοχή στη διαδικασία περαίωσης που ξεπέρασε κάθε προσδοκία της κυβέρνησης.

 

Αγαπητέ συνάδελφε, αν και έχεις διατυπώσει επανειλημμένως τις απόψεις σου για το θέμα της περαίωσης, και, προσωπικά, συμφωνώ με αυτές τις θέσεις, είναι προφανές ότι, η πλειοψηφία των ελ. επαγγελματιών και άλλων αγνόησε αυτού του είδους τις προτροπές και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να απαλλαγεί από το άγχος της "δαμόκλειας σπάθης" της Εφορίας σ' αυτή την τρομερά δύσκολη εποχή που περνάμε.

 

Συμπερασματικά, μην περιμένεις λογικό και, κυρίως, πραγματικό αποτέλεσμα από αυτή τη ψηφοφορία.

Link to comment
Share on other sites

διαδικασία περαίωσης που ξεπέρασε κάθε προσδοκία της κυβέρνησης.

 

......................

Συμπερασματικά, μην περιμένεις λογικό και, κυρίως, πραγματικό αποτέλεσμα από αυτή τη ψηφοφορία.

 

Ή τουλάχιστον έτσι λένε. Όπως και να έχει, δε νομίζω ότι έχει σημασία τι έγινε συνολικά. Αν κάποιος ασκεί εμπορική δραστηριότητα με όποια πολυπλοκότητα συνεπάγεται αυτό είναι άλλο θέμα. Ο κλάδος μας τι κάνει έχει σημασία.

Link to comment
Share on other sites

ναι εφαπαξ να κοιμαμαι ησυχος...

 

παντως μην αναρωτιουνται οι εφημεριδες που πηγαν τα 2 δισ καταθεσεις που σηκωθηκαν απο νεο εως δεκ απο τις τραπεζες...

στην εφορια πηγαν.....περαιωση-σηματα-ετακ και βλεπουμε

 

εγω προσωπικα θαθελα μαζι εμ το εκκαθαριστικο να εχει και το ετακ μαζι η φμαπ οπως θα ονομαζεται και ενα μπονους 10% εκπτωση να περνω τα σηματα του νεου ετους απο τον ιουλιο...αφου ετσι και αλλιως ολα στην δηλωση φαινονται....μπας και γλυτωσω τις ουρες

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς είναι τραγικό να βλέπεις από τη μια να σου λένε ότι είσαι στο χείλος του γκρεμού και θα πρέπει να κάνουμε κάποια γενναία βήματα για να μπορέσουμε να κάνουμε μια νέα αρχή και εκεί που περιμένεις να δεις κάτι διαfορετικό πάλι να βλέπεις ότι γίνονται τα ίδια λάθη αν όχι και χειρότερα... Γενικά η διαδικασία της περαίωσης, με την οποία την σκαπουλάραν σίγουρα κάποιοι μεγαλοοφειλέτες (που είχαν να τα σκάσουν...) και κάποιοι οι οποία μάλλον δικαιολογημένα θέλαν να αποφύγουν το άγχος ενός οικονομικού ελέγχου παρόλο που μπορεί να ήταν ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟΙ... δε θα έχει καμία ουσία αν δε ξεκινήσει ουσιαστικούς ελέγχους, όπου βέβαια δε θα ψάχνουν να βρούν για πιο λόγο το μολύβι δε στέκεται όρθιο...

Βέβαια έχει πέσει στην αντιληψή μου ότι σε αρκετές εταιρίες οι οποίες είχαν αρκετά υψηλό ετήσιο εισόδημα (αρκετά μεγαλύτερο από τις 170000) δεν έχει πάει κανένα χαρτί περαίωσης και όταν ρωτήσαν τις εφορίες γιατί δεν τους έχει έρθει ακόμα, τους απαντήσαν ότι θα πρέπει να περιμένουν... επισκέψεις!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.