Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή επαγγέλματος


garrythesnail

Recommended Posts

Ημουν απο τα ατομα τα οποια δεν ειχαν ως στοχο καποια συγκεκριμενη σχολη(σορι για την ορθογραφια αλλα ποτε δεν τα πηγαινα καλα).

Στο δημοτικο και στο γυμνασιο ημουνα καλος μαθητης , αν και δεν διαβαζα ιδιαιτερα, εβγαλα το δημοτικο με 10 και το γυμνασιο με 19 μισο.

Οταν πηγα στο λυκειο αρχισα ταυτοχρονα φροντιστηριο στα μαθηματα που με ενδοιεφεραν , δλδ μαθηματικα , φυσικη και υποχρεωτικα εκθεση. Επελεξα τεχνολογικη κατευθυνση, γιατι απεχθανομαι τα θεωρητικα μαθηματα , τουλαχιστων οπως διδασκονται , και η θετικη εχει διεξοδο την ιατρικη η οποια δεν με ενδοιεφερε ποτε......

Στα μαθηματα της κατευθυνσης μου τα πηγαινω αρκετα καλα , στην εκθεση γραφω μετρια γυρω στο 15 , καθως ποτε δεν εκατσα να διαβασω ετοιμες αποψεις αλλων και να κανω απλη αντιγραφη .......

Λιγους μηνες πριν τις πανελληνιες, τωρα , αρχισα να ψαχνομαι σχετικα με ποια σχολη θα ακολουθησω.

 

Βρισκομαι στο εξης δηλημα:

Μου αρεσει πολυ οτι εχει σχεση με υπολογιστες.... Ωστοσο η επαγγελματικη αποκατασταση των σχολων πληροφορικης και μηχανικων υπολογιστων ειναι αμφιβολη....

Σκεφτομουνα το επαγγελμα του δασκαλου (ειναι και ο πατερας μου ) το οποιο εχει πολυ ελευθερια , καλο μισθο στις μερες που περναμε, και επαγγελματικη αποκατασταση. Δεν ειναι κατι ομως που μου κεντριζει την προσοχη και δεν θα μου αρεσε ιδιαιτερα να ασχοληθω. Θα περασω καλα φοιτητικα χρονια αλλα μετα θα μπορω να ασχολουμε με κατι το οποιο δεν μου πολυαρεσει για 45 χρονια?

ΣΜΑ ειναι ακυρο, γιατι διαβασα πως εισαι πρωτα στρατιωτικος και ο στρατος ειναι κατι που νομιζω πως με περιοριζει και με δεσμευει.

 

Εδω ειναι το κυριο κομματι στο οποιο θα ηθελα να με βοηθησετε.

Για να εχεις μελλον σαν μηχανικος υπολογιστων πρεπει να βγεις στο εξωτερικο και δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα.

Αν τελειωσω πληροφορικη ποιες ειναι οι ευκαιριες για αποκατασταση , εκτως απο καθηγητης που εχει κορεστει?

Υποψην πως δεν θελω να περασω την ζωη μου δουλευοντας 15 ωρα καθημερινα.

Απο μηχανικος υπολογιστων μπορεις να βρεις δουλεια χωρις μεταπτυχιακο με αξιοπρεπες μισθο?

*Μου αρεσει ειδιαιτερα ο προγραμματισμος, με το wardware δεν εχω γνωριστει αρκετα....

 

Παρακαλω οσους θελουν να με θοηθησουν σε αυτη την επιλογη , η οποια θα ειναι καθοριστικη για την υπολοιπη ζωη μου

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το να σε κατευθύνει κάποιος , αποτελεί μεγάλη ευθύνη.

Το να πει κάποιος ότι το τάδε επάγγελμα θα σε εξασφαλίσει σίγουρα , ιδίως με τη σημερινή ρευστή κατάσταση , θα ήταν μεγάλη αφέλεια.

Ακολούθησε αυτό που αγαπάς ,καθώς θα το κάνεις μία ζωή , ασχέτως τις χρηματικές απολαβές. Αν σου αρέσει κάτι , θα γίνεις καλύτερος σε αυτό το τομέα.

Αν κάνεις κάτι από αγγαρεία ή από συνηθεία ή γιατί έτσι πρέπει θα είσαι δυστυχής.

Link to comment
Share on other sites

Το να σε κατευθύνει κάποιος , αποτελεί μεγάλη ευθύνη.

Το να πει κάποιος ότι το τάδε επάγγελμα θα σε εξασφαλίσει σίγουρα , ιδίως με τη σημερινή ρευστή κατάσταση , θα ήταν μεγάλη αφέλεια.

Ακολούθησε αυτό που αγαπάς ,καθώς θα το κάνεις μία ζωή , ασχέτως τις χρηματικές απολαβές. Αν σου αρέσει κάτι , θα γίνεις καλύτερος σε αυτό το τομέα.

Αν κάνεις κάτι από αγγαρεία ή από συνηθεία ή γιατί έτσι πρέπει θα είσαι δυστυχής.

Καταρχας ευχαριστω για το ενδοιαφερον σου

δεν ζητω την κατευθυνση αλλα την βοηθεια σας ετσι ωστε να δημιουργησω μια καλυτερη εικονα των σχολων αυτων, καθως και καποιες συμβουλες που μπορειτε να μου δοσετε αφου περασατε απο το σταδιο αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Garry αν θες την αποψη μου μεινε μακρια απο οτιδηποτε θα σου δωσει χαρτι με τον τιτλο "Μηχανικος". Τα πραγματα στον κλαδο ειναι και θα ειναι για πολλα πολλα χρονια χαλια αφου το επαγγελμα πλεον εχει φρακαρει λογω υπερπληθωρας αποφοιτων. Διαλεξε κατι αλλο που να μπορει να σου εξασφαλισει τα προς το ζην. Για μενα ψωμι τα επομενα χρονια θα εχουν μονο οι κλαδοι που εχουν να κανουν με γεωργια/κτηνοτροφια, διαχειριση υδατων (τμημα με πολυ καλες προοπτικες στο Γεωπονικο), βιοτεχνολογια και τουρισμο/παροχη υπηρεσιων ψυχαγωγιας.

 

Τουλαχιστον για τους περισσοτερους απο εμας ειναι πλεον αργα για αλλαγη επαγγελματικης κατευθυνσης αλλα οσοι νεοι θα μπουν σε Πολυτεχνεια πλεον θα κλαψουν με μαυρο δακρυ.

Link to comment
Share on other sites

Για μενα ψωμι τα επομενα χρονια θα εχουν μονο οι κλαδοι που εχουν να κανουν με γεωργια/κτηνοτροφια, διαχειριση υδατων (τμημα με πολυ καλες προοπτικες στο Γεωπονικο), βιοτεχνολογια και τουρισμο/παροχη υπηρεσιων ψυχαγωγιας.

 

Βρε Θοδωρή, να το καταλάβω την βιοτεχνολογία και την διαχείριση υδάτων, αλλά ποιά γεωργία, κτηνοτροφία και ποιος τουρισμός? Οι αγρότες βάζουν φωτοβολταικά πλέον και κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία στη χώρα...

 

Μικρέ μου φίλε, αυτή τη στιγμή ναι είναι δύσκολα τα πράγματα... Βέβαια για τους απόφοιτους σχολών Πληροφορικής είναι λίγο καλύτερα... Σήμερα όποιος απόφοιτος Πληροφορικής που ξέρει από δίκτυα υπολογιστών, βάσεις δεδομένων, web design κτλ έχει μέλλον... Σε 5 χρόνια που θα σε απασχολεί εσένα δε ξέρω πως θα ναι... Όσο για μισθούς και ωράρια, δε μπορώ να σου πω ότι στην μία δουλειά θα παίρνεις τόσο και θα δουλεύεις τόσο... Κάθε δουλειά είναι απαιτητική σε χρόνο και γνώσεις και αν είσαι καλός, αμοίβεσαι γι αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Spgirl εισαι λαθος. Η γεωργια και η κτηνοτροφια στην Ελλαδα εχουν μεγαλες προοπτικες λογω εξαιρετικου κλιματος και ακομα καλυτερου εδαφους. Ο λογος που φτασαμε στην σημερινη καταντια ειναι πως η γεωργια και η κτηνοτροφια ηταν επι 20 χρονια κρατικα επιδοτουμενες και οι αγροτες ειχαν εγκαταλειψει το ενδιαφερον τους για παραγωγη ποιοτικων προιοντων. Για εξαγωγες βεβαια ουτε λογος αφου το μονο που ενδιεφερε τους αγροτες ηταν να λαδωσουν τον υπαλληλο του υπουργειου να γραψει περισσοτερα στρεμματα η να πιεσουν τον υπουργο να δωσει μεγαλυτερη επιδοτηση. Και βεβαια απο κοντα και τα παιδια των αγροτων τα οποια επιζητουσαν κατι πιο "glamour" απο την αγροτια οπως π.χ ενα πτυχιο Παντειου και καποιο διορισμο στο δημοσιο (κατα προτιμηση Αθηνα για να ειναι και κοντα στα νυχτερινα μαγαζια) και βεβαια οι αγροτες-γονεις να στελνουν χρηματα για να τα βγαζουν περα.

 

Τωρα λοιπον που μειωθηκαν οι επιδοτησεις το ριξαν στα φωτοβολταικα νομιζοντας πως το greek dream (Να βγαζω λεφτα και να καθομαι) θα συνεχιστει κατι που εγω δεν νομιζω αφου το εχω ξαναπει πως οι ΑΠΕ ειναι μια φουσκα η οποια αργα η γρηγορα θα σκασει.

 

Αν διαβασατε την εκθεση του ΟΗΕ η οποια προβλεπει πως η δεκαετια 2011-2020 θα ειναι η δεκαετια με τεραστια ανοδο τιμων ολων των γεωργικων προιοντων. Αρα οποιος καταφερει να ασχοληθει σοβαρα με την γεωργια για μενα θα βγαλει καλα λεφτα. Πολυ απλα η λογικη του "Καθομαι στο καφενειο και παιζω πρεφα, περιμενω να βγει η επιδοτηση και στελνω τους Πακιστανους στο χωραφι" περασε ανεπιστρεπτι. Οι καλοι επαγγελματιες του κλαδου θα δουν σημαντικες αποδοσεις απο την Γη τους.

Link to comment
Share on other sites

Επιλογή επαγγέλματος κατά τη γνώμη μου με πρώτο κριτήριο το να σπουδάσεις κάτι που σου αρέσει περισσότερο και μετά με βάση την επαγγελματικη αποκατάσταση. Λάβε και αυτήν όμως υπόψιν.

 

 

Τωρα λοιπον που μειωθηκαν οι επιδοτησεις το ριξαν στα φωτοβολταικα νομιζοντας πως το greek dream (Να βγαζω λεφτα και να καθομαι) θα συνεχιστει κατι που εγω δεν νομιζω αφου το εχω ξαναπει πως οι ΑΠΕ ειναι μια φουσκα η οποια αργα η γρηγορα θα σκασει.

 

Με τα φωτοβολταϊκά αυτοί που θα οικονομήσουν σίγουρα είναι όσο εμπλέκονται με μελέτη, εγκατάσταση κλπ. Σαν τις ΑΧΕΠΕΥ των "καλών" εποχών του χρηματιστηρίου. Οι μεσάζοντες οικονομούσαν, οι επενδυτές* είναι εγκλωνισμένοι πλέον.

* επενδυτές: αυτοί που έλεγαν "παίζω χρηματιστήριο" και όχι "επενδύω μέσω του χρηματιστηρίου", αυτοί δηλαδή που το έβλεπαν σαν ιππόδρομο. Που ήθελαν να πετύχουν γρήγορο και εύκολο κέρδος.

 

thodoris1982 συμφωνώ μαζί σου ότι κάτι θα γίνει με τα φωτοβολταϊκά στο τέλος όταν θα έχει κορεστεί η αγορά, πάντως δεν είναι φυσιολογικό αυτό που γίνεται τώρα.

Αγοράζω στα 0,12 € και πουλώ το ίδιο ακριβώς στα 0,55 €.

Αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά γίνονται στα πλαισιά της Κευνσιανής οικονομικής πολιτικής: δηλαδή στη λογική της επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής. Δηλαδή κάνω δαπάνες για έργα έτσι ώστε να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά. Έχει νόημα όταν το χρήμα κυκλοφορεί μέσα στην εγχώρια αγορά και δεν φεύγει στο εξωτερικό όπως γίνεται με την εισαγωγή των ΦΒ πλασιών και του γενικότερου εξοπλισμού που απαιτείται για την εγκατάσταση τους.

 

 

Πολυ απλα η λογικη του "Καθομαι στο καφενειο και παιζω πρεφα, περιμενω να βγει η επιδοτηση και στελνω τους Πακιστανους στο χωραφι" περασε ανεπιστρεπτι..

 

Μάλλον για να λες για Πακιστανούς στο χωράφι είσαι από Νότια Ελλάδα. Αν ήσουν από Βόρεια Ελλάδα θα έλεγες για άλλες εθνικότητες στο χωράφι (πάλι όμως όχι Έλληνες) π.χ. Αλβανούς :D. Off topic το ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Μικρέ φίλε garrythesnail φαίνεται ότι το ψάχνεις αρκετά,μιας και βρήκες ένα φόρουμ μηχανικών και είχες το θάρρος κι έθεσες ένα ερώτημα σχετικά με την επιλογή σου στο μηχανογραφικό.

 

Δεν θέλω να σου πω τα τετρημένα,τα οποία και φυσικά ισχύουν,κάνε αυτό που αγαπάς κτλ,απλώς σε κάθε σου σκέψη κράτα μια "πισινή" στο τι θα συναντήσεις στο Ελληνικό πανεπιστήμιο που σκοπεύεις να σπουδάσεις.Ενδέχεται να ξενερώσεις,να απογοητευτείς με τα παραμάγαζα καθηγητών-φοιτητών και από την ποιότητα της γνώσεις που θα σου προσφέρουν.

 

Τώρα αυτό που έχω να σου προτείνω,μιας και σε ενδιαφέρουν οι υπολογιστές είναι να ακολουθήσεις μια σχολή πολυτεχνική(Μηχανικός Η/Υ ή Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ακόμη καλύτερα) για έναν βασικό λόγο.Έχεις τη δυνατότητα να είσαι πιο ευέλικτος,δηλαδή εάν σε 5 χρόνια δεν έχουν μέλλον οι υπολογιστές ή ξενερώσεις μαζί τους,θα μπορείς με μεγαλύτερη ευκολία να ακολουθήσεις μια διαφορετική επαγγελματική πορεία.

 

Καλή επιτυχία να χεις στις εξετάσεις σου,υπομονή κι επιμονή.!!!

Link to comment
Share on other sites

garrythesnail

 

κανε μια λιστα με το τι αγαπας...δες μετα ποια απο αυτα θεωρεις οτι δεν θα μπορεσεις να σταδιοδρομησεις (οικονομικα, κορεσμος κτλ), συζητησε το με τους γονεις σου που ολο και κατι σωστο θα σου πουν και σιγουρα με αγαπη (εμενα προσωπικα με σπρωξανε να κανω αυτο που αγαπω και οχι το σιγουρο)

 

το μονο σιγουρο οτι δεν θα σου δωσει κανεις αλλος την απαντηση για σενα εκτος απο σενα....ειδικα οταν βλεπεις οτι υπαρχει γκρινια που φερνει και τσακωμους και τσιτα τα νευρα απο την κριση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.