Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά καί απόσβεση.


AMHxaNos

Recommended Posts

Γιατί; δεν θα "ταΐζει" το μεσημέρι, μόνο χαράματα και σούρουπο... Άντε και την νύχτα λίγο (όταν έχει φεγγάρι)! :lol: :lol: :lol:

 

βασικά θα ταίζει τις μέρες συννεφιάς, κάποιες ώρες...

 

δεν παιζόμαστε με τίποτα οι έλληνες λέμε

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα το κάνει DC και θα ταΐσει με αυτό τον αντιστροφέα... :)

 

Αν γίνει κάτι τέτοιο, με μια επίσκεψη μπορεί να διαπιστωθεί με μια επίσκεψη, χωρίς καν να μπεις στο χωράφι. Πρέπει να έχει συνδεθεί καλώδιο πριν το ρολόι (προς δίκτυο μεριά) προς τους inverter. Δε νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια να ξεγελαστεί η ΔΕΗ ή ο ΔΕΣΜΗΕ, εκτός αν μιλάμε για μικρές αυξήσεις στην παραγωγή ενέργειας και εκτός αν υπάρχει πλήρης αδιαφορία από μέρους τους.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί πριν το ρολόι; Δεν θα έχει χελώνα κατανάλωσης για φωτισμό κλπ; Όλη η δουλειά θα γίνει από κάποιο στύλο φωτισμού μέχρι το πλησιέστερο πάνελ. Ο Μ/Σ - ανορθωτής μέσα σε φρεάτιο, σαν τον Σαντάμ.

Link to comment
Share on other sites

Χελώνα κατανάλωσης, εννοείς μετρητή? Δεν υπάρχει ξεχωριστός μετρητής για τις καταναλώσεις. Υπάρχει μόνο ένας που μετράει και προς τις δυο κατευθύνσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αυτός Μίλτο, αυτός...

 

Λοιπόν, καλή ήταν η κουβεντούλα, κάναμε πλάκα, επειδή όμως μπορεί να μας διαβάζουν και τίποτα άσχετοι, ας κάνω μια σοβαρή επισήμανση:

 

Αυτά που συζητήσαμε στο παρόν νήμα τα σκέφτηκαν αυτοί που αγοράζουν τις ηλιακές κιλοβατώρες πολλά χρόνια πριν γίνει αυτή η κουβέντα. Για λόγους που δεν είναι δουλειά μου (όπως θα είδατε είμαι πολιτικός μηχανικός) να αναπτύξω, δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο. Προς τον κάθε αφελή λοιπόν, απευθύνω αυστηρή προειδοποίηση να μην διανοηθεί να ταΐσει τον αντιστροφέα με τίποτα άλλο εκτός από το ρεύμα που παράγουν τα πάνελ που προβλέπει η μελέτη και η άδειά του.

 

(θέλω να ελπίζω ότι το παραπάνω δεν χρειάζεται να το απευθύνω και σε συναδέλφους)

 

ο νοών νοείτω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.