Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με αντιστροφείς φωτοβολταϊκού


artemidwros

Recommended Posts

Προφανώς και το πρόβλημα είναι στο string μιας και με την εναλλαγή του αντιστροφέα μετέφερες το πρόβλημα στον 2ο αντί του 3ου!

 

Τσέκαρε και πάλι την τάση σου στο συγκεκριμένο string και εν συνεχεία στην έξοδο κάθε πάνελ ξεχωριστά (ελπίζω να έχεις τοποθετήσει βύσματα που να μπορούν να βγαίνουν). Αν δεις περίεργη τάση σε όλο το string τσέκαρε μην τυχόν έχεις τοποθετήσει κάποιο πάνελ με αντίστροφη πολικότητα.

 

Τσέκαρε επίσης κάθε επαφή σου (βύσματα καλώδια κλπ). Είναι μικρή η εγκατάσταση οπότε δεν είναι και τόσο μεγάλο το πρόβλημα.

 

Αν δεις ότι η τάση σου είναι οκ τότε κάποιο "Hot Spot" γίνεται σε πανελ. Το ιδανικό είναι να έχεις όργανο μέτρησης-υπολογισμού του I-V curve του πάνελ για να δεις το hot spot είτε μια θερμοκάμερα.

 

Το κλειδί είναι να πας βήμα-βήμα. Ξεκίνα από το string και εντόπισε το πρόβλημα στο panel.

 

Καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείτε για την απουσία μου. Λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορούσα να συμμετέχω στην συζήτηση. Οι μετρήσεις έγιναν εξονυχιστικά σε κάθε στοιχειοσειρά με dc βολτόμετρο και dc αμπερόμετρο στην είσοδο των αντιστροφέων. Οι ενδείξεις ήταν περίπου ίδιες. Υποψιάζομαι κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο, αλλά τι;

Link to comment
Share on other sites

αν ήταν πρόβλημα στο δίκτυο και όχι στα string με την μεταφορά πάλι στη ίδια φάση θα είχες θέμα, εδώ έγραψες ότι μετατοπίζεται σε άλλη φάση οπότε μάλλον αυτό δεν παίζει, ούτε θέμα Inverter λογικά είναι.

Μπορείς να δώσεις κάποια παραπάνω στοιχεία όπως πανέλα-ινβερτερς strings ανά Inverter κλπ

Τέλος τα 3,3KW Που δίνει σε πλήρη ηλιοφάνεια είναι πολύ μεγάλο νούμερο, τι γίνεται 0% απώλειες έχει?

Πολύ ενδιαφέρον θέμα

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, είσαι απολύτως σίγουρος ότι μετράς την DC ισχύ σωστά. Την AC ισχύ πως την μετράς; Πως ξέρεις ότι δεν βγαίνει η πρέπουσα ισχύς; Αν -όπως λες- δεν βγαίνει, βρήκες που εκλύεται η θερμότητα;

Link to comment
Share on other sites

Στη μεριά του δικτύου οι μετρήσεις έγιναν πάνω στον πίνακα ΑC. Οι φασικές τάσεις ήταν σωστές, με τιμή γύρω στα 230V, το περίεργο είναι ότι και τα ρεύματα AC ανά φάση έχουν την ίδια τιμή. Δηλαδή φαίνεται ότι οι αντιστροφείς στην έξοδό τους δίνουν ίδια ισχύ. Οι μετρήσεις έγιναν με AC βολτόμετρο (φάση -ουδέτερος) και AC αμπερόμετρο ομοίως.

Link to comment
Share on other sites

Οι φασικές τάσεις είναι λογικό να είναι σωστές αφού οι έξοδοι των αντιστροφέων παραλληλίζονται (εν τέλει καθορίζονται από το δίκτυο). Αν και τα ρεύματα είναι ίδια και σε φάση μεταξύ τους (και χωρίς cosφ), τότε ποιό είναι το πρόβλημα; πως προκύπτει η μειωμένη ισχύς;

Link to comment
Share on other sites

Η μειωμένη ισχύς, καλύτερα η μειωμένη ενέργεια, προκύπτει από τις ενδείξεις του μετρητή της ΔΕΗ, το έργο συνδέθηκε στις 27 Δεκεμβρίου. Στις 15 Ιανουαρίου κάναμε μετρήσεις και πήραμε ενδείξεις από το μετρητή της ΔΕΗ.

Συνολικός χρόνος λειτουργίας 160 ώρες (361 kWh 144 kVARh).

Link to comment
Share on other sites

Τότε ίσως προκύπτει άλλο πρόβλημα, πχ με κάποια σκίαση σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Πρέπει να πετύχεις το string με λειτουργία σε μειωμένη ισχύ και τότε να κάνεις μετρήσεις-παρατηρήσεις. Από όσα έγραψες μέχρι τώρα, όταν μετράς όλα λειτουργούν κανονικά, εκτός αν κάπου έχεις έκλυση θερμότητας (κάπου στα 2kW) και δεν το έχεις καταλάβει (δύσκολο ως απίθανο)

Link to comment
Share on other sites

Θα είχε λιώσει το καλώδιο.

 

Άρα δεν μετρήσατε ταυτόχρονα την ισχύ και γενικά δεν μετρήσατε στο AC... μετρήστε V, I, cos(φ) ταυτόχρονα στις τρεις εξόδους...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.