Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μη θερμαινόμενος χώρος με κύρια χρήση - τι θέρμανση;


mgontik

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

 

Πρόκειται να επιθεωρήσω μια μεζονέτα η οποία στο υπόγειο έχει χώρο στάθμευσης και χώρο λεβητοστασίου,οι οποίοι δεν θερμαίνονται. Ο όγκος του υπογείου είναι >10% του συνολικού.

 

Λογικά θα μπορούσα να θεωρήσω το υπόγειο ως μ.θ.χ ωστόσο στην ΤΟΤΕΕ 20701/1 σελ 20 λέει: ''στους μη θερμαινόμενους χώρους δεν συμπεριλαμβάνονται μ.θ.χ κύριας χρήσης (π.χ. χώροι στάθμευσης) για τους οποίους προβλέπεται υπαγωγή στο κτίριο ως θερμικών ζωνών με την αντίστοιχη χρήση (όταν ο όγκος τους είναι τουλάχιστον 10% του συνόλου του κτιρίου). Στον Πίνακα 1.5 της ΤΟΤΕΕ 1, σελ 16 αναφέρονται χρήσεις αποθήκευσης και χώρων στάθμευσης, επομένως πρόκειται για μ.θ.χ κύριας χρήσης που πρέπει να τον λάβω υπόψη ως θερμική ζώνη.Σ' αυτήν την περίπτωση τί σύστημα θέρμανσης θα ορίσω στη ζώνη; Μπορώ να έχω θερμική ζώνη χωρίς συστήματα;

 

Και κάτι ακόμη: προς τί αυτή η διευθέτηση; θα μπορούσαμε απλά να μπορούμε να βάζουμε χρήση σε μ.θ.χ. (αυτό σε περίπτωση που μας διαβάζουν οι νομοθέτες)

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Στη θεωρία αυτός ο χώρος αποτελεί μία θερμική ζώνη, εφόσον έχει διαφορετική θερμοκρασία και από το υπόλοιπο κτίριο και από τον εξωτερικό αέρα. Από κει και πέρα πώς το περνάς στο πρόγραμμα και γιατί θέλουν να βάλουν θέρμανση στο γκαράζ δεν καταλαβαίνω ούτε εγώ. Εφόσον πρέπει να μονώσεις τους θερμαινόμενους χώρους από τους μη.

 

Ερώτηση όμως... γνωρίζω ότι οι κύριοι χώροι χαρακτηρίζονται από την διάρκεια που μένει ο χρήστης μέσα τους και είναι γενικά τουλάχιστον 2 ώρες την μέρα. Μένει κανείς τόσο πολυ στο γκαράζ; Μήπως να το περάσεις σαν χώρο αποθήκευσης τροχοφόρων οχημάτων; Όλοι οι αποθηκευτικοί χώροι είναι βοηθητικοί.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση της 6 όροφης (του παραδείγματος) το καταλαβαίνω και εγώ το σκεπτικό. Σε άλλες περιπτώσεις (πχ μια μονοκατοικία) μάλλον αντιμετωπίζεται ως λέει ο κ. Γκούμας.

Είναι ο όγκος τους πάνω από το 10% mgontik; Η μετράς και άλλους χώρους του υπογείου σε αυτό το 10%;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.