Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Θερμομονωτικος σοβας κ τσιμεντοκονια?


fireblade1

Recommended Posts

Καλησπερα, σκεφτομαι να κανω εξωτερικη θερμομονωση τυπου kelyfos, ακουσα ομως και για θερμομονωτικο σοβα(TEKTOTERM), ο οποιος μαλιστα εχει κ πολυ καλες ιδιοτητες στην ηχομειωση. Η ιδια εταιρεια εχει κ ετοιμο μιγμα εναντι τις τσιμεντοκονιας(POLIPLUS XXLight) Επισης με θερμοηχομονωτικες ιδιοτητες...

Ποια η γνωμη σας?

 

Παρατήρηση: Χρησιμοποιείστε σωστή ορθογραφία και τόνους, τόσο στους τίτλους των θεμάτων όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, terry

Link to comment
Share on other sites

Η θερμομόνωση δεν είναι μόνο θέμα υλικού αλλά και μελέτης.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να ξέρω το υλικό (εντάξει, το βλέπω από το site) θέλω να επισημάνω ότι τα νέα υλικά και κυρίως αυτά που έχουν κάτι ξεχωριστό στο μίγμα τους, καλό είναι να εφαρμόζονται από ειδικά έμπειρα συνεργεία και όχι από τον εργολάβο που ίσως διάλεξες και που θα του πασάρεις το έντυπο του υλικού... Αν τελικά αποφασίσεις κάτι, καλό είναι να σου συστήσει η εταιρία 1-2 συνεργεία. Εντελώς φιλική συμβουλή...

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι ότι όπως ειπώθηκε και παραπάνω καλό είναι να γίνει μια μικρή μελέτη από ενα μηχανικό ή ενεργειακό επιθεωρητή και να προταθούν από αυτόν οι επεμβάσεις σε συννενόηση πάντα μαζί σας.

 

Είναι άπειρα τα παραδείγματα στα οποία ξοδεύτηκαν χρήματα χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Επίσης το συνεργείο τοποθέτησης θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένο και όχι ενα γενικό συνεργείο.

 

Τα παραπάνω ίσως κοστίσουν ελάχιστα χρήματα παραπάνω αλλά το ποσόν είναι μικρό και σίγουρα μικρότερο από το ποσό που θα απαιτηθεί για διόρθωση των κακοτεχνιών ή την λάθος επένδυση.

 

Όπως και τα φάρμακα (φάρμακο είναι και η εργασία θερμομονωσης) πρέπει να δίνονται μετά από συμβουλή γιατρού, το ίδιο και οι επεμβάσεις στα κτίρια πρέπει να γίνονται μετά από συμβουλή μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οι θερμομονωτικοί σοβάδες που οι θερμομονωτικές τους ιδιότητες "αποκτούνται" κατά κύριο λόγο από τους κόκους διογκωμένης πολυστερίνης που εμπεριέχουν, είναι ιδιαίτερα ελαφροβαρείς. Ανάλογα τον σοβά (την σύνθεση του) μπορεί να απαιτείται κάποια ιδιέτερη διαδικασία κατά την εφαρμογή. Για παράδειγμα, διαβροχή της επιφάνειας πριν την εφαρμογή, ή χρήση κατάλληλου ασταριού πρόσφυσης. Συνήθως σε τέτοιου είδους κονιάματα το πάχος στρώσης περιορίζεται max στα 2εκ, με τις περισσότερες περιπτώσεις να περιορίζεται στο 1εκ. και να απαιτείται δέυτερη στρώση μετά από κάποιες ώρες. Σίγουρα θα πρέπει να ενισχυθεί με κάποιο κονίαμα και πλέγμα και επίσης η τελική επίστρωση (φινίρισμα) θα πρέπει να γίνεται μετά από κάποιες μέρες (7-12) και όχι με κοινό τελικό επίχρισμα, αλλά με αυτό που προτείνεται από τον παραγωγό. Ακόμη θα πρέπει να προστατευτεί η όλη επιφάνεια από την υγρασία, διότι διαφορετικά..... τσάμπα ο σοβάς.

 

Δεν ξέρω για τον συγκεκριμένο σοβά που αναφέρεται, αλλά μου κάνει εντύπωση το λ=0,051 W/(m.K). Υποθέτω ότι θα είναι ιδιαίτερα ελαφροβαρής.

 

Εμείς με τους θερμομονωτικούς σοβάδες που χρησιμοποιούμε, δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από τον κλασικό τρόπο σοβαντίσματος, εκτός από το ότι γλυτώνουμε το πιτσίλισμα διότι δεν απαιτείται.

Εξωτερικά εφαρμόζουμε 2cm βασικού σοβά, μετά 4mm ενισχυτικού με εμβάπτιση υαλοπλέγματος και τέλος ή βάφουμε με την βαφή ή χρησιμοποιούμε τον παστώδη έγχρωμο σοβά σε πάχος 2mm.

Εσωτερικά εφαρμόζουμε 2cm βασικού σοβά, μετά 4mm ενισχυτικού και τέλος βάφουμε με την εσωτερική βαφή.

 

Με αυτό τον τρόπο έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα θερμομόνωσης και υγρομόνωσης μιας και τα τελικά επιχρίσματα (είτε σοβάς είτε βαφή) είναι βασισμένα σε ρητίνες σιλικόνης και όχι ακρυλικές. Έχουν πολύ καλή διαπνοή (sd=0,05) και πολύ μικρή τριχοειδής απορρόφηση νερού (w=0,05 Kg/m2h0,5).

Ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας είναι για τον βασικό σοβά λ=0,141 W/(mK), για το ενισχυτικό κονίαμα λ=0,179 W/(mK) και για τις τελικές στρώσεις (σοβά ή βαφή) λ=0,035 W/(mK).

 

Ο λόγος που τα επιχρίσματα που χρησιμοποιούμε χαρακτηρίζονται θερμομονωτικά δεν είναι οι κόκοι διογκωμένης πολυστερίνης. Είναι τα ειδικά άθραυστα υαλοσφαιρίδια 3Μ που περιέχουν και σε συνδυασμό με την σύνθεση τους, τους επιτρέπεουν να λειτουργούν θερμομονωτικά και υγρομονωτικά, χειμώνα - καλοκαίρι. (Απορροφητικές ιδιότητες τον χειμώνα, ανακλαστικές ιδιότητες το καλοκαίρι, άριστη διαχείρηση της υγρασίας)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.