Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη υπογείου σε υφιστάμενη οικοδομή


Dimip

Recommended Posts

Δηλαδή έχεις μια παράνομη κατασκευή που τη δηλώνεις μέσω αναθεώρησης και όχι νομιμοποίησης... Φαίνεται ότι είμαι πιο άσχετος απ΄ότι πίστευα...

Δηλαδή αν είχες και κανα όροφο στο ξεκάρφωτο, θα ήταν αναθεώρηση; Επειδή είναι μόνο το υπόγειο;

Και ποιά ένσημα του ΙΚΑ... αυτού του υπογείου που δεν φαίνεται στην άδεια; Δεν έχουν πληρωθεί... Τώρα θα τα πληρώσεις με την αναθεώρηση...

 

Tο υπόγειο το δικαιολογείς σαν αναθεώρηση διότι προέκυψε λόγω κλισης του εδάφους ή μπαζώματος στη θεμελίωση, ο όροφος πως να τον δικαιολογήσεις?

Τα ένσημα του ΙΚΑ δεν αφορούν το υπόγειο γιατί η άδεια δεν το είχε αρχικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η κανονική διαδικασία είναι διακοπή εργασιών, αναθεώρηση της αδείας και συνέχιση εργασιών μετά την αναθεώρηση.

Απλά οι πολεοδομίες κάνουν τα στραβά μάτια (και καλά κάνουν κατ'εμέ).

Link to comment
Share on other sites

Αναθεώρηση τυπικά δεν γίνεται, διότι η αναθεώρηση γίνεται πριν την εκτέλεση των εργασιών που θα ζητηθούν. Και πως θα πεις ότι δεν έκανες το υπόγειο που ζητάς όταν έχει τελειώσει ο σκελετός; Αυτά για τα τυπικά.

 

Αναθεώρηση ουσιαστικά άμα γίνει εκτίθεται σε θέματα ευθύνης ο πολιτικός μηχανικός που θα υπογράψει επίβλεψη. Αν ήμουν ο επιβλέπων και μου έλεγαν ότι κατασκεύασαν ερήμην μου τον Φ/Ο σύν ένα υπόγειο, όχι αναθεώρηση δεν θα έβλεπαν, θα τους έπαιρνε το αφεντικό του αγύριστου... Δεν μιλάμε για εσωτερικές διαρρυθμίσεις (δεν βαριέσαι αδελφέ...), μιλάμε για τον φορέα. Αυτά για τα ουσιαστικά.

 

Άρα νομιμοποίηση... Είναι αυθαίρετο, ακόμη κι αν ισχύει η άδεια...

Link to comment
Share on other sites

Μπορούσε να γίνει αναθεώρηση μόνο αν ήτανε στην πρώτη τετραετία (που δεν είναι αφού 2005). Εφόσον έχει αναθεωρηθεί επ' αόριστον με ολοκλήρωση φέροντα οργανισμού τον αρχικό (δηλ. χωρίς υπογείο) δεν γίνεται είναι αυθαίρετο και θέλει νομιμοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Και η αναθεώρηση βέβαια στην πρωτη τετραετία κατα τα γνωστά ελληνικά δηλ τεχνική έκθεση ότι δεν έχουνε ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες, φώτο από κανα άλλο οικοπεδο που να μοιάζει κτλ. καταλαβαινόμαστε...

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Δανείζομαι το εν λόγω θέμα για ένα σχετικά παρόμοιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω:

 

Οικοδομή, στην οποία εκ των υστέρων "προσθέθηκε" το υπόγειο, στο περίγραμμα του ισογείου. Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να το τακτοποιήσει.

 

Φαντάζομαι ισχύει ο συντελεστής 0.5 αφού είναι υπόγειο, ωστόσο δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω με θέματα προϋπολογισμού, είμαι πρωτάρης τελείως...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό νομιμοποιείται. Πληρώνεις το παράβολο και βγάζεις κανονική άδεια νομιμοποίησης. Αν θες βέβαια και μπορείς να τους πείσεις μπορείς να βγάλεις και άδεια προσθήκης υπογείου χωρίς να ασχοληθείς με τον Ν4014 καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το υπόγειο που αναφέρω είναι "ολοκληρωτικά" υπόγειο, δηλαδή εξέχει από το φυσικό έδαφος περί τα 80cm σε όλη του την έκταση. Άρα, θεωρητικά δεν μετράται στον συντελεστή δόμησης, άρα νομιμοποιείται με έκδοση αδείας εντώς 3 ετών και πληρωμή του παραβόλου.

 

Το θέμα είναι... στις λεπτομέρειες. Πχ, η σκαλίτσα που έχει χτιστεί για να κατεβαίνεις απ'τον κήπο στο υπόγειο (δηλαδή μια εκχωμάτωση 8 κυβικών μέτρων χοντρικά), αντιμετωπίζεται ως αυθαίρετη? Η και αυτή αντίστοιχα μπορεί να ενσωματωθεί στην άδεια προσθήκης του υπογείου;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.