Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη αποκατάστασης σεισμόπληκτου


 
thanasis3

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

 

Ανέλαβα την πρώτη μου δουλειά η οποία είναι επισκευή σεισμόπληκτου κτιρίου από φέρουσα τοιχοποιία. Θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος είχε μια πρότυπη μελέτη επισκευής, ή αν μπορεί να μου πει που θα βρω μια, για να δω πως πρέπει να συντάξω τη δική μου.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Τι πρέπει να κάνω για την επισκευή το ξέρω... Τι πρέπει να περιλαμβάνει η μελέτη επισκευής δεν ξέρω (τιμολόγια, περιγραφή εργασιών κλπ)... Είναι η πρώτη δουλειά που ανέλαβα. Δεν έχω συντάξει ξανά μελέτη επισκευής!

Link to comment
Share on other sites

Άλλο το κομμάτι της αποκατάστασης των βλαβών και άλλο το κομμάτι της οικονομικής μελέτης νομίζω. Πρώτα θα πρέπει να καταδείξεις ποιες είναι οι παθογένειες της κατασκευής και πώς θα αντιμετωπιστούν. Μετά κάνεις αναλυτικό προϋπολογισμό όπου και καταλήγεις στο τελικό κόστος της επισκευής...

Link to comment
Share on other sites

Όπως σου τα λέει ο cna

Πάρε δοκίμια για έλεγχο να δεις πρώτα απ' όλα τι υλικό έχεις.

Έλεγχος κατασκευής και αξιολόγηση βλαβών.

Προτάσεις αποκατάστασης

Τεχνική έκθεση

Αναλυτικός προϋπολογισμός

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υλικά και μεθοδολογία στη τεχνική έκθεση. επίσης καλό είναι στη διαδικασία αναζήτησης εργολάβου, μαζί με τη προσφορά-προΥπολογισμό του έργου να ζητήσεις ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ μέσω έκθεσης η οποία θα είναι υπογεγραμμένη και ουσιαστικά θα σου διασφαλίσει τη ποιότητα των εργασιών. Τυχόν αποκλίσεις από τη μεθοδολογία εργασιών θα συνοδεύεται με μείωση δαπάνης και παρατηρήσεις. Πρέπει πλέον να αρχίσουμε να γινόμαστε ποιοτικοί.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όλες κατατοπιστικές! Πρόκειται για ένα πλινθόκτιστο διώροφο σπίτι κάτοψης τύπου Γ, με μια κατακόρυφη ρωγμή στη γωνία λόγω στρέψης, και επιφανειακές μικρορωγμές στη φέρουσα τοιχοποιία. Αν είχε ένα σενάζι δε θα είχε πάθει το παραμικρό...

 

Αυτές είναι οι ζημιές στη φέρουσα τοιχοποιία, γιατί οι διαχωριστικοί μη φέροντες τοίχοι έχουν αποκοληθεί από τους φέροντες.

Link to comment
Share on other sites

Οι πλάκες είναι από σκυρόδεμα, ποιο είναι το πάχος τους και σε τι κατάσταση είναι ο οπλισμός τους;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.