Jump to content

thanasis3

Core Members
 • Content Count

  278
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by thanasis3

 1. Ευχαριστούμε συνάδελφε να είσαι καλά!!
 2. Ένα ευχαριστώ δεν αρκεί, αλλά ευχαριστώ πολύ!!
 3. Καλημέρα. Οι άδειες δόμησης για λόγους υγιεινής (βάσει άρθρ 247 Κώδικα Βασικής Πολ. Νομοθεσίας) έχουν καταργηθεί; Έχω ρυμοτομούμενο οικόπεδο σε ολόκληρο το πρόσωπο (25 μ.) για 30 εκατοστά πλάτος περίπου, με ρυμοτομούμενο κτίσμα προ του '55 (10μ. εκ των 25μ.). Υπάρχουν αυθαίρετες προσθήκες κατ' επέκταση στο πίσω μέρος που τακτοποιήθηκαν με τον Ν.4178/2013. Μπορώ να βγάλω άδεια κατασκευής απορροφητικού βόθρου για λόγους υγιεινής; Το οικόπεδο είναι άρτιο και το απαιτούμενο πρόσωπο είναι 8μ. Το σχέδιο πόλεως είναι με τις διατάξεις του '23
 4. Πολυ χρησιμη εφαρμογή. Αντιστοιχίζεις τους φακέλους του υπολογιστη με αντιστοιχους φακελους στον εξ. σκληρο πχ και κανεις συγχρονισμο. Έχει πολλους δυνατους τροπους συγχρονισμου. Ενημερωση του εξ. σκληρου με νεώτερα αρχεία, δημιουργία ακριβους αντιγράφου του εσωτ. σκληρου στον εξωτερικο κλπ. Επίσης δίνει τη δυνατοτητα real time ενημερωσης των αρχειων χωρις να κάνεις κάτι!
 5. Τι εννοείς το scanner δουλεύει μονο με τον plotter; Μονο φωτοαντίγραφα; Δλδ δεν μπορείς να σκαναρεις σε αρχείο;
 6. Απο τη στιγμή που δεν είναι ολοκληρωμένο το κέλυφος στον όροφο, δεν μπορείς να το θεωρήσεις κλειστό χώρο, θερμαινόμενο ή μη, και φυσικά όχι κατοικημένο. Οπότε το μόνο που λαμβάνεις υπόψη είναι η σκίαση που προκαλεί. Άρα κατοικία στο οικόπεδό σου υπάρχει μόνο μία = μονοκατοικία. Ολόκληρο κτίριο θεωρείς γιατί δεν υπάρχει άλλη ζώνη πλην του ισογείου. Τώρα αν θα έχει πρόβλημα, μέχρι τώρα δε γίνονται τέτοιου είδους διασταυρώσεις, όμως πέρα από αυτό εσύ καταγράφεις αυτό που βλέπεις.
 7. Αφού είσαι κατηγορία 2, δε θέλει τοπογραφικό. Σε στάσιμους οικισμούς απαιτούνται μόνο τα δικαιολογητικά α, ε, ζ και κατόψεις. Παρόλα αυτά πρέπει να επιλέξω ΜΣΕ ή τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου, οπότε μετά απαιτεί ένα από τα δύο για πληρότητα. Σας έχει τύχει;
 8. Μονοκατοικία, ολόκληρο κτίριο, ο οροφος θεωρείται εξωτ. περιβάλλον και η σκίαση της οροφής ισογείου είναι πλήρης.
 9. Σόρρυ για την καθυστέρηση, σου απάντησε κι ο συνάδελφος. Ο διάδρομος του ορόφου ανήκει στη θερμική ζώνη ενός ενιαίου διαμερίσματος. Μονοκατοικία είναι η χρήση αν το διαμέρισμά σου αποτελεί τη μοναδική κατοικία στο οικόπεδο. Παρόλα αυτά θα βάλεις κτιριακή μονάδα "Α' όροφος".
 10. Στον όροφο είναι 1 διαμέρισμα ή 2; (Δωμ. 1 - Δωμ.2 -Αποθήκη το ένα, Δωμ. 3 - Δωμ. 4 - Κουζίνα - Λουτρό το 2ο; ). Στην περίπτωση που είναι ένα το διαμέρισμα στον όροφο έχεις ολόκληρο κτίριο, χρήση μονοκατοικία, ΘΖ όλόκληρο τον όροφο. Αν είναι 2 τα διαμερίσματα έχεις πάλι ολόκληρο κτίριο, χρήση πολυκατοικία, ΘΖ τα 2 διαμερίσματα, ΜΘΧ διάδρομος του ορόφου και αίθριο (λογικά). Και στις 2 περιπτώσεις ΜΘΧ σκάλα ισογείου και απόληξη κλιμακοστασίου όπως είπες
 11. Αν κάνεις μία δήλωση για όλα, αντιμετωπίζεις το ακίνητο σαν ενιαίο και όχι σαν οριζόντιες, οπότε κατά τη γνώμη μου θα βάλεις μία λοιπή παράβαση και για τις 3 οριζόντιες.
 12. Επειδή το αντιμετώπισα κι εγώ, πλέον πάμε με την ΚΥΑ 27454/2631 (ΦΕΚ 3976/14-11-17)
 13. Έτυχε, εννοώ ότι τουλάχιστον δεν το έκαναν για να ευνοήσουν κάποιους συγκεκριμένους (όπως πίστευα κι εγώ). Το ότι έχει διαφορετικές βάσεις σε κάθε περίοδο είναι λίγο σαν τις πανελλήνιες. Άλλος τη μία χρονιά κόβεται με 19 και ο άλλος την επόμενη εισάγεται με 18. Υπάρχουν πολλά σημεία που μπορείς να θεωρήσεις ύποπτα, πχ γιατί η ημ/νια έναρξης 1-1-2011 να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο; Αλλά για τις 3 περιόδους εφόσον ο καθένας είχε δικαίωμα να επιλέξει ποια περίοδο θα κάνει αίτηση, και κανένας δεν ήξερε πόσοι συμμετέχουν σε καθεμιά, δεν το θεωρώ μεμπτό.
 14. Καλημέρα συνάδελφοι και συγγνώμη αν έχει απαντηθεί ήδη. Στις κατόψεις που δίνετε για μεταβίβαση ακινήτου γράφετε πάνω: "ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Δηλώνω ότι, έχω στη διάθεσή μου όλα τα δικαιολογητικά στοιχεία και τις μελέτες και θα τα υποβάλλω ηλεκτρονικά εντός της προβλεπόμενης από το Ν.4495/2017 προθεσμίας. Το παρόν σχέδιο είναι ταυτόσημο με αυτό που θα εισαχθεί σε ηλεκτρονική μορφή. Α/Α ΔΗΛΩΣΗΣ Ν.4495/2017: 2066666 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ: B19533F0053288888" κλεμένο από εδώ Τη δήλωσή αυτή την έχετε και στο σχέδιο που ανεβάζετε στο σύστημα του ΤΕΕ; Είναι απαραίτητη η δήλωση αυτή; Από που προκύπτει; Αν κάνω λάθος διορθώστε με, νομίζω ότι η απαίτηση αυτή δημιουργήθηκε όταν το σύστημα του ΤΕΕ ήταν ανενεργό και δε δεχόταν αρχεία.
 15. Κατηγορία δικαιούχου Β μπορεί να έτυχε. Για παράδειγμα κατηγορία Α - ομάδα 1 είναι 44,24 - 43,54 - 60,77 (!!!). στην 3η φάση ήταν οι άτυχοι.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.