Μετάβαση στο περιεχόμενο

Topcon gr3 + δίκτυο Uranus


Recommended Posts

kasvan:

"είναι λάθος να δίνονται τιμές σε ΕΓΣΑ με βάση ένα μόνο τριγωνομετρικό της ΓΥΣ (αυτό ειπώθηκε προηγουμένως) γιατί μπορεί να έχεις τέλεια εσωτερική ακρίβεια αλλά η αποτύπωση σου δεν είναι πλήρως ενταγμένη στο κρατικό δίκτυο (το κεντρικό νόημα των συνορθώσεων δικτύων)"

 

στη σελίδα 6 που ανέφερες πιο πάνω φαίνεται η δυτική πελοπόννησος

από τα διανύσματα μετατόπισης ή ταχύτητας ή όπως θες

(αλήθεια προς τι η αντιπαράθεση? το διάνυσμα της ταχύτητας έχει την ίδια διεύθυνση και φορά με την μετατόπιση) ολόκληρη η περιοχή "κινείται"

νοτιοδυτικά. και 200 τριγωνομετρικά να έχεις για συνόρθωση παρατηρήσεων

οι τελικές συντεταγμένες που θα πάρεις πλήρως ενταγμένες στο κρατικό δίκτυο δεν θα είναι με τίποτα.

 

εσωτερική ακρίβεια θα έχεις και εκεί αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα, αλλά πλήρης ένταξη όχι

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

παιδιά πολύ σωστά αυτά που λέτε (μάλλον, γιατί δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις δορυφορικής και ανώτερης γεωδαισίας)

 

μείνε φίλε σ' αυτό και άσε τα συμπεράσματα

 

δεν υπάρχουν απαιτήσεις από έναν ΠΜ να αντιληφθεί ανώτερες έννοιες γεωδαισίας και επίλυσης δικτύων αλλά παρόλα αυτά διατηρείτε καταχρηστικά τα επαγγελματικά σας δικαιώματα ακόμη και στα ποιο απλά τοπογραφικά όπου και απαιτούνται τέτοιες γνώσεις...

Link to comment
Share on other sites

 

Όσο για τα διανύσματα ταχύτητας όπως αναφέρεις χαρακτηριστικά εγώ επιμένω να τα αποκαλώ οριζοντιογραφικά σφάλματα. Και αυτό γιατί γνωρίζω οτι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε διάνυσμα ταχύτητας και διάνυσμα μετατόπισης.

 

Ρε παλικάρι μου, γιατί σου ξεφεύγει η ουσία?

Διάνυσμα μετατόπισης όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα διάνυσμα σε μονάδες μήκους.

Διάνυσμα ταχύτητας ξέρουμε όλοι ότι είναι ένα διάνυσμα σε μονάδες μήκους/χρόνο.

Εντάξει? συμφωνούμε?

Το ένα εκφράζει λοιπόν τις διαφορές ΔΧ,ΔΥ δύο λύσεων, ας πούμε π.χ. των τιμών της ΓΥΣ με τις τιμές που υπολογίστηκαν κατά την εγκατάσταση-προσδιορισμό του HEPOS.

Το άλλο εκφράζει τις ποσότητες ΔΧ/έτος, ΔΥ/έτος (αν θεωρήσουμε το έτος ως μονάδα χρόνου π.χ.), και δίνει τον ρυθμό μετατόπισης. ΟΚ?

Η ουσία είναι πως και τα δύο σου δίνουν με σαφήνεια να καταλάβεις ότι έχεις μετατόπιση και πόση.

Αν δηλαδή κάποιος σου πει ότι η σύγκριση δύο λύσεων μετά από 30 χρόνια, έχει 30 εκατοστά διαφορά (διάνυσμα μετατόπισης) ή έχει ταχύτητα 1 εκ/έτος (διάνυσμα ταχύτητας) αλλάζει κάτι πέρα από την διατύπωση?

Το πρόβλημα με το δίκτυο της ΓΥΣ είναι γνωστό. Με τις μετρήσεις σε διαφορετικές χρονικές περιόδους κλπ. Ως μέτρο σύγκρισης όμως σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται οι επίσημες τιμές των τριγωνομετρικών που δίνει η ΓΥΣ, με την όποια ακρίβεια αυτά έχουν.

Αν και γνωρίζουμε ότι έχουν λάθη, αυτά υλοποιούν το κρατικό δίκτυο αναφοράς και με αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε.

Το θέμα λοιπόν με όλα τα δίκτυα εταιρικά ή μη, είναι αν υλοποιούν τις παραπάνω απαιτήσεις, αν επιτυγχάνεται δηλαδή η ένταξη στο κρατικό δίκτυο αναφοράς

Link to comment
Share on other sites

Και η ζωή συνεχίζεται. Η παρένθεση αυτή ξεκίνησε για τα γραφόμενα του kasvan "τελείως λάθος".

 

 

Κάθε περιοχή της Ελλάδας κινείται με διαφορετική ταχύτητα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Για να μην τα μακρυγορούμε Αν όλες οι περιοχές κινούνται με την ίδια ταχύτητα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους τότε ναι τα διανύσματα ταχύτητας 30ετίας και 15 ετίας (π.χ.) θα παραμένουν τα ίδια. Επειδή όμως αυτό δε συμβαίνει και επειδή οι μετρήσεις της ΓΥΣ έγιναν σε διάφορες χρονικές στιγμές ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ. Προκύπτει μόνο κατά περιοχές μετρήσεων αλλά και πάλι κανένας δεν έλαβε υπόψιν του την εποχή των μετρήσεων για κάθε τριγωνομετρικό ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Είναι απλές μετατοπίσεις. Αυτό λέω.

 

Και ακόμα απλούστερα να το θέσω geokasto αν αναλάμβανες μια μελέτη για μοντέλο ταχυτήτων μιας περιοχής ή τριγωνομετρικών ή δεν ξλερω τι αλλο δε θα λαμβανες υπόψιν σου την εποχή κάθε μέτρησης? ΑΝ ΝΑΙ ΑΔΙΚΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. Αν πάλι όχι τότε επιμένω οτι κάνεις λάθος. Δε βγήκε κανένας καθηγητής να υποστηρίξει οτι έφτιαξε μοντέλο ταχυτήτων με τον HEPOS87.

 

ότι είχε να γραφτεί γράφτηκε πολλές φορές. Συνεχίστε εσείς με τα δικά σας και πραγματικά με συγχωρείτε αν όσα λέω σας φαίνονται προσβλητικά (κάτι ειπώθηκε για τεστ γνώσεων από τον ένα και τί πρόβλημα έχω από τον άλλο) όμως έχω καταβάλει κάθε προσπάθεια να τα γράψω όπως έχουν. Συζήτηση κάνουμε απλώς.

Link to comment
Share on other sites

μείνε φίλε σ' αυτό και άσε τα συμπεράσματα

 

δεν υπάρχουν απαιτήσεις από έναν ΠΜ να αντιληφθεί ανώτερες έννοιες γεωδαισίας και επίλυσης δικτύων αλλά παρόλα αυτά διατηρείτε καταχρηστικά τα επαγγελματικά σας δικαιώματα ακόμη και στα ποιο απλά τοπογραφικά όπου και απαιτούνται τέτοιες γνώσεις...

 

μου βγήκες οφσάιντ και μου έκανες και φάουλ αλλά δεν πειράζει;)

Link to comment
Share on other sites

Και η ζωή συνεχίζεται. Η παρένθεση αυτή ξεκίνησε για τα γραφόμενα του kasvan "τελείως λάθος"...

 

 

Η συζήτηση ξεκίνησε παραποιώντας εσύ τα όσα έγραψα.

 

Έγραψα για "χάρτες που δημιουργήθηκαν με τα διανύσματα ταχύτητας στην Ελλάδα" και σου παρέθεσα κάποιον που βρήκα πρόχειρα στο google και εσύ μιλάς με σιγουριά για τους χάρτες των σφαλμάτων στο hepos.

 

Έγραψα ότι "είναι λάθος να δίνονται τιμές σε ΕΓΣΑ με βάση ένα μόνο τριγωνομετρικό της ΓΥΣ (αυτό ειπώθηκε προηγουμένως) γιατί μπορεί να έχεις τέλεια εσωτερική ακρίβεια αλλά η αποτύπωση σου δεν είναι πλήρως ενταγμένη στο κρατικό δίκτυο (το κεντρικό νόημα των συνορθώσεων δικτύων)"

 

και συμπληρώνοντας και επεξηγώντας τί εννοώ ο geokastro:

 

"Ως μέτρο σύγκρισης όμως σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται οι επίσημες τιμές των τριγωνομετρικών που δίνει η ΓΥΣ, με την όποια ακρίβεια αυτά έχουν. Αν και γνωρίζουμε ότι έχουν λάθη, αυτά υλοποιούν το κρατικό δίκτυο αναφοράς και με αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε."

 

μας αράδιασες την ιστορία για αγρίους

 

 

@chrisven το ζητούσε ο οργανισμός σου :razz::razz::razz:;)

Link to comment
Share on other sites

με τον chrisven τα λέμε από παλιά οπότε του έχω κάποιο θάρρος και στο κάτω κάτω τα περί επάρκειας των ΠΜ στο θέμα είναι προφανή

 

με εσένα "συνάδελφε" δεν μπορεί κανείς να συνεννοηθεί και ναι είναι ιστορίες για αγρίους και νταντά

Link to comment
Share on other sites

Γενικεύεις πάλι για τους ΠΜ και την επάρκειά τους όπως γενικεύεις σε όλα τα ζητήματα. Τίποτα δεν είναι προφανές εκτός από το οτι οι τοποθετήσεις σου περί "ποιό είναι το πρόβλημά σου", ντανταισμούς και αραδιάσματα από ιστορίες για αγρίους θυμίζουν καφενείο. Στην τελική αν σου φαίνονται ιστορίες για αγρίους μην ασχολείσαι και πολύ. Κάνε κάτι άλλο που το κατέχεις καλύτερα

Link to comment
Share on other sites

επειδή το θέμα έχει ξεφύγει από τον τίτλο και επειδή οι απόψεις

των συναδέλφων τοπογράφων που έχουν απαντήσει (αν και διαφωνούν) είναι

άκρως τεχνικές και επιστημονικές (αυτό που θέλω να πω είναι ότι το θέμα είναι ενδιαφέρον και δείχνει ότι υπάρχει επίπεδο στο φόρουμ) μήπως μπορεί από κάποιον mod να διαχωριστεί σε ξεχωριστό thread?

 

ps εγώ δεν ξανασυμμετέχω γιατί μπορεί να συγκρουστώ με άτομα τα οποία εκτιμώ και τιμούν το όρο συνάδελφο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.