Μετάβαση στο περιεχόμενο

Topcon gr3 + δίκτυο Uranus


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.αγόρασα πρόσφατα ένα δεκτή gr3 και το δουλεύω σαν rover rtk με σύνδεση στο δίκτυο της topcon.αντιμετωπίσω το εξής πρόβλημα

 

Βγάζω την κάρτα sim απο το κινητο μου την βάζω στο gps ανοίγω το gps και κάνω σύνδεση στο δίκτυο uranus.απο εκει και μετα έχω δυο πιθανότητες:

1) η είμαι fixed για ένα δυο λεπτά και μετα float για παντα....

 

2) είμαι απο την αρχή float και δεν κάνει με τίποτα fixed...

 

Να ξεκαθαρίσω ότι έχω ουρανό,δορυφόρους και 100% επικοινωνία με το δίκτυο.

 

Βάζοντας την sim ξανά στο κινητο βλέπω ότι το κινητο δεν μπορεί να μπει Ίντερνετ αν δεν το κλείσω για 5 λεπτά.

 

Υποψιαζομαι ότι είναι θέμα Vodafone αλλα ύστερα απο επικοινωνία μαζί τους δεν έβγαλα άκρη (ανάθεμα και αν κατάλαβε ο τύπος για τι είδους gps μιλούσα)

 

Είχε κανεις αντίστοιχο πρόβλημα;καμία λύση;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν και δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με τη διαδικασία, αν θυμάμαι καλά πρέπει να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία data fax, αν τη γράφω σωστά.

Link to comment
Share on other sites

λαμβάνει rtk data ο δέκτης σου? δεν ξέρω πως είναι τα topcon αλλά δες το.

πόση απόσταση έχεις από την βάση που συνδέεσε? δώσε πληροφορίες

------------------------------------------------------------------------

οχι δεν θέλεις data-fax. γιατί αν θέλεις την έκατσες την βάρκα...καλύτερα πληρώσεις μεροκάματα

 

 

υγ:κατα λάθος διαδοχική ανάρτηση ας διορθωθεί

Link to comment
Share on other sites

Σε τι απόσταση από τη βάση δουλεύεις? Στην ένδειξη σήματος δίπλα από το float,fixed κ.λ.π. γράφει 100% ? Αν όχι είναι θέμα σύνδεσης. Προφανώς συνδέεσαι με GPRS

Να μην ξεχάσω να σε ρωτήσω το σχεδόν αυτονόητο. Σίγουρα συνδέεσαι με το σταθμό της Λάρισσας? Σε ρωτάω γιατί στην IP που έχει μέσα ο controller εμφανίζονται πολλοί σταθμοί URANUS. Αν συνδέεσαι με κάποιον άλλο μην περιμένεις να δεις fixed σε τέτοιες αποστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Με GPRS σύνδεομαι και για Αυτό χρησιμοποιώ την ίδια κάρτα με το κινητο γιατί έχω 3 giga δωρεάν απο το πάγιο.σίγουρα συνδεομαι με την κεραία της Λάρισας.σύνδεση με την κεραία έχω 100% (όπως άλλωστε ήταν Λογικό αφού μιλάμε για αποστάσεις μικρότερες των 10 χιλιομέτρων απο την βάση τους ενώ έχω θεωρητικό όριο τα 50 χιλιόμετρα) και άλλωστε σας είπα ότι έχει γίνει και fixed απλά δεν κράτησε πάνω απο 1 2 λεπτά.

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που έχεις fixed ή float λύση, σημαίνει ότι λαμβάνεις δεδομένα από το μόνιμο σταθμό και δεν υπάρχει πρόβλημα με τη Vodafone ή το GPRS. Αν δεν γίνεται fixed τότε θα φταίει ή ο δέκτης σου ή τα δεδομένα του μόνιμου σταθμού. Υποθέτω ότι έχεις κάνει reset στο δέκτη, για να δεις αν συνεχίζεται το πρόβλημα. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να συνδεθείς με κάποιο άλλο δίκτυο (π.χ. HEPOS, METRICA κτλ, ρώτα κάποιον γνωστό σου που να είναι συνδρομητής σε αυτά τα δίκτυα) για να δεις αν έχεις το ίδιο πρόβλημα και εκεί. Επίσης καλό είναι να αναφέρεις το πρόβλημα σου στην TREE και να δεις τι θα σου πουν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον λες οτι ξαναβάζεις την sim στο κινητο και δεν συνδέεται στο Ίντερνετ, νομίζω οτι το πρόβλημα σχετίζεται με την sim και το δίκτυο. Εγώ θα ζητούσα από την vodafone δεύτερη sim με τον ίδιο αριθμό και θα την είχα μόνιμα τοποθετημένη στο GPS. Σε κάθε περίπτωση δεν χάνεις τίποτα να ζητήσεις την υποστήριξη της tree.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν τελικά σήμερα ύστερα απο ακόμη μια αποτυχημένη προσπάθεια έκανα το εξής και το πρόβλημα μου λύθηκε:απενεργοποιησα του glonass και έγινε αμέσως fixed...τα συμπεράσματα δικα σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.