Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tιμή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων


ducatista

Recommended Posts

σε ενα σπιτι που φτιαχνεται τωρα πηρα προσφορα απο ηλεκτρολογο και εχουμε ως εξης:

 

παροχη 5*10 25 μετρα 250 ευρω

1 φως αλερετουρ

1 γραμμη βεντιλατερ (τζακι)

1 φως για σποτακια (τζακι)

1 φω; κουζινας

1 απλο φως

2 ενισχυμενες παγκου

2 απλες πριζες

2 γραμμες air condition 2*60= 120

1 φως μπανιο

1 φως χωλ

4 πριζες απλες

1 πινακα τριφασικο

 

η τιμη που μου εδωσε ειναι με τα υλικα και ειναι στα 1340 αρχικη και πεφτει στα 1250 επειδη ειμαι γνωστος του.

 

αυτες τις τιμες λεει τις πηρε απο τον τιμοκαταλογο των ηλεκτρολογων και ειναι του 2009. εγω τις μονες τιμες που ειδα στα κλεφτα ειναι της παροχης και των αιρκοντισιον οπως φαινεται παραπανω.

 

που μπορω να δω τις τιμες των καταλογων ωστε να δω οτι μου λεει αληθεια? υπαρχει καπου στο net? γιατι σαν πολλα μου φαινονται

Link to comment
Share on other sites

Η τιμή είναι μόνο για τα υλικά που αναγράφεις;

Το φως για σποτάκια είναι ένα μετασχηματιστής στον οποίο όμως μπορεί να έχεις βάλει περισσότερα σποτάκια.

Δεν βλέπω στην λίστα σου τους διακόπτες και άλλα εξαρτήματα. Το 1 "φως" που αναφέρεις περιλαμβάνει 1 διακόπτη, 1 ντουί και 2 κλέμες (για ένωση της αναμονής στην οροφή με το καλώδιο προς το ντουί). Ανάλογα με την συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνεται και η λάμπα.

 

Εκτός από τα παραπάνω χρειάζονται κανάλια, καλώδια, ασφάλειες (ίσως στις έχει χρεώσει στην τιμή του πίνακα όλες μαζί), τα εργατικά και το ΦΠΑ.

 

Οι απλές πρίζες επιτρέπονται από τον HD384; Έχω χρόνια να βάλω απλή πρίζα σε μελέτη οπότε δεν το έχω ψάξει, αλλά υποψιάζομαι ότι θέλει πρίζα με γείωση (σούκο).

Link to comment
Share on other sites

οταν λεω φως εννοω και το διακοπτη. η τιμη ειναι υλικα και εργατικα αλλα ζωρις φπα. μου ειπε ομως οτι τις πηρε απο το καταλογο των ηλεκτρολογων του 2009. αυτο που μπορω να το βρω

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο μένα, φίλε μου σίγουρα δεν είναι τιμές του 2009 αυτές, το 2005 το κατάλογο που έχω στα χέρια μου αναφέρει πως η παροχή το 5Χ10+1,5 το κοστολογεί στα 10 ευρώ το μέτρο, φαντάζομαι πως δε κρατήσανε την ίδια τιμή 4 χρόνια τώρα. Μιλάω μόνο για το υλικό έτσι...αν προσθέσεις σε αυτό υλικά στίριξης, χαλυβδοσωλήνες που πρέπει να μπει μέσα η παροχή (ανάλογα την διαδρομή της παροχής), Heliflex ή Flexim για τις γωνίες σίγουρα η τιμή απομακρίνεται πολύ απο τα 10 ευρώ....

 

Διευκρίνεσε σε παρακαλώ με τον εγκαταστάτη σου αν περιλαμβάνονται όλα αυτά μέσα. (Εγώ σου μίλησα μόνο για παροχή, αν τη πίασουμε όλη τη προσφορά απο την αρχή ένα προς ένα τα υλικά θα έχουμε να πούμε πάρα πολλά).

Link to comment
Share on other sites

Καλή τιμή σου έχει δώσει.To 5 X 10 + 1,5 είναι τώρα στα 13,5 ευρώ το μέτρο εάν μιλάμε για καλώδιο NYY.

Link to comment
Share on other sites

σε ενα σπιτι που φτιαχνεται τωρα πηρα προσφορα απο ηλεκτρολογο και εχουμε ως εξης:

 

παροχη 5*10 25 μετρα 250 ευρω

1 φως αλερετουρ

1 γραμμη βεντιλατερ (τζακι)

1 φως για σποτακια (τζακι)

1 φω; κουζινας

1 απλο φως

2 ενισχυμενες παγκου

2 απλες πριζες

2 γραμμες air condition 2*60= 120

1 φως μπανιο

1 φως χωλ

4 πριζες απλες

1 πινακα τριφασικο

 

 

Καλημερα....

 

Οι παρακατω τιμες ειναι απο ηλεκτρολογικη προσφορα πριν περιπου ενα χρονο. Ειναι τιμες χωρις τοποθετηση πριζοδιακοπτων και φωτιστικων

 

Πινακας Τριφασικος 3 γραμμων : 400Ε

Παροχη 5Χ10+1,5 :14Ε/m

Γραμμη A/C : 8Ε/m

Πριζες απλες: 30Ε/τεμ

Πριζες ενισχυμενες: 35Ε/τεμ

Φωτα απλα: 30Ε/τεμ

Φωτα Α/R: 40/τεμ

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον, ας αρχισουμε απο το οτι η προσφορα ειναι ελλειπεστατη.

Η τιμη ειναι χαμηλη.

Ομως τι μαρκας ειναι τα εκαστοτε υλικα, πραγμα που καθοριζει και την ποιοτητα τους.

Ο πινακας ποσων θεσεων ειναι, οπως επισης και τα μηκη και διατομες καλωδιων.

Τι επεκτασιμοτητα εχει αυτη η απλη εγκατασταση.

Ετσι μια φτηνη προσφωρα στην πραγματικοτητα ειναι παρα πολυ ακριβη.

Χονδρικα για να παρεις μια ιδεα περι τιμων, οι ηλεκτρολογοι υπολογιζουν 1000 ευρω ανα δωματιο.(υπολογιζουν μονο σαλονι και υπνοδωματια)

π.χ.

2 υπνοδωματια και ενα σαλονι το λιγοτερο 3000 ευρω.

μπακαλικος τροπος αλλα ειναι αρκετα προσεγγιστικος και γρηγορος.

Link to comment
Share on other sites

Οι τιμές του thomas9 πλησιάζουν πιο πολύ στην πραγματικότητα, (14 ευρώ το μέτρο η παροχή 5Χ10+1,5 και πριν ένα χρόνο), χτεσινή τιμή της συγκεκριμένης παροχής είναι στα 9,25 ευρώ το μέτρο. Η μόνη περίπτωση είναι ο συγκεκριμένος εγκαταστάτης να έχει κανα στροφείο παροχής στοκ στην αποθήκη του και να χτυπάει τιμές για να μπορέσει να ρευστοποιήσει τα υλικά του. Θεμιτό και αυτό.

 

η ενισχυμένη πρίζα (το τεμάχιο) στη προσφορά του thomas9 είναι αρκετά χαμηλή, 5 ευρώ διαφορά με την απλή!!!!! 3 ευρώ και κάτι ψηλά μόνο κάνει ο ξεχωριστός μικροαυτόματος που θέλει η ενισχυμένη.

 

Αλλά κυρίως θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο φίλο που επεσήμανε πως πρέπει να δεις και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκατάστασης, αν θα είναι προσβάσιμα όλα τα σημεία της εγκατάστασης, αν ο ΔΔΕ είναι κινέζικος ή κάποιας επώνυμης εταιρείας, το ίδιο και οι μ/α κ.ο.κ. Άρα μη ντρέπεστε και ρωτήστε τον εγκαταστάτη τί εγκατάσταση εννοεί και ας υπογράψει και κάποιο χαρτί για την σωστή εκτέλεση των εργασιών, γιατί τώρα τελευταία με τη κρίση στους άλλους κλάδους της οικοδομής μέχρι και μπογιατζίδες δηλώνουν ηλεκτρολόγοι και μετά στήνονται στην ουρά σε μαγαζιά ηλεκτρολογικού ηλικού για να ρωτήσουν πως συνδέεται ένας αλλέ ρετούρ διακόπτης....:evil::evil::evil:

Link to comment
Share on other sites

Λογικές τιμές μου φαίνονται. Οι περισσότεροι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν μια λίστα τιμών που τους φτιάχνει ο Μιλτ. Κάπος από τον ΑΤΗΕ και εφαρμόζουν ένα 15-25% ποσοστό έκπτωσης σε αυτό. Τώρα αν είναι και κανένα 100αρικο ακριβότερα, μην ψυρίζουμε και τον κ@@@ της μαϊμούς...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λογικες τιμες αν καταλαβης και τις σημερηνες κροισεις της αγωρας για εργασεια στις οικοδωμες παει ο καθενας να βγαλει το προς το ζην με λιγο κερδος και οχι να πλουτηση εκτος και αν ειναι επαγκελματιας καθαρος οποττε θα πρεπη να κοστολογη πολα για καθε εργασεια για να καληψη τα διαφωρα εξοδα του(μεροκαματα βενζινες αποθηκες κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.