Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεν κόβουν απόδειξη. Τί κάνω;


Recommended Posts

Ένας φίλος μου νοικιάζει ένα σπίτι και πληρώνει ενοίκιο στην αρχή κάθε μήνα. Έχει δώσει επίσης εγγύηση ίση με ένα μηνιάτικο. Δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο αλλά ο ιδιοκτήτης δεν του κόβει απόδειξη ενώ άλλα είχαν πει αρχικά... Πλέον δεν του απαντάει στο τηλέφωνο. Το ενοίκιο όμως το παίρνει μέσω αντιπροσώπου του κανονικά στις αρχές κάθε μήνα. Ο φίλος μου είναι δημόσιος υπάλληλος και τα έξοδα του ενοικίου πρέπει να τα δηλώσει στην εφορία. Τί πρέπει να κάνει που δεν του κόβει απόδειξη; Μπορεί να δηλώσει τα έξοδα του ενοικίου χωρίς απόδειξη;

Link to comment
Share on other sites

εάν έχει υπογραμμένο συμβόλαιο τότε δηλώνεις στην φορολογική του δήλωση τα έξοδα με το αφμ του ιδιοκτήτη και αναλαμβάνουν αυτοί.

Link to comment
Share on other sites

Μα ήδη αναφέρει ότι : "Δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο αλλά ο ιδιοκτήτης δεν του κόβει απόδειξη ενώ άλλα είχαν πει αρχικά... "

Link to comment
Share on other sites

Θα δηλώσει το ενοίκιο με υπεύθυνη δήλωση η οποία θα συνοδεύεται και από τις αποδείξεις που δίνει ή παίρνει (κατά περίπτωση) ο "αντιπρόσωπος". Επιπλέον χρειάζεται και ο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη . Αν αυτός σας είναι άγνωστος (ο ΑΦΜ) θα σας τον δόσουν από την ΔΟΥ.

Για την δήλωση εκτός από την έκπτωση που υπάρχει για το ενοίκιο , υπάρχει και ο υπολογισμός της αντικεμενικής δαπάνης διαβίωσης για την συγκεκριμένη μισθούμενη κατοικία , η οποία δαπάνη βαρύνει τον χρήστη .

Link to comment
Share on other sites

Ο αντιπρόσωπος είναι συγγενής, όχι μπράβος. Αυτό που ρωτάω είναι αν το δηλώσω στην εφορία χωρίς καμμία απόδειξη; Μπορώ ή θα έχω πρόβλημα; Με εισόδημα 13000 ευρώ περίπου τον χρόνο και ενοίκιο 2500 ευρώ περίπου, είναι στο αφορολόγητο. Σωστά; Δηλαδή δεν πληρώνει τίποτα... Αν όμως δεν το δηλώσει τότε πληρώνει φόρο σωστά; Πώς μπορεί να μην δηλώσει τίποτα αφού δεν έχει κατοικία; Ξαναθυμίζω ότι δεν υπέγραψε συμβόλαιο.

Link to comment
Share on other sites

Αν συνεχίσει έτσι για 20 χρόνια μπορεί μετά να αιτηθεί για την κτήση της κυριότητας λόγω χρησικτησίας γιατί τόσα χρόνια είχε την πεποίηθηση ότι το ακίνητο είναι στην κατοχή του και το εξουσιάζει σαν κύριος αυτού, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ούτε μισθωτήριο ούτε αποδείξεις οικονομικού ανταλλάγματος προιόντος εκμίσθωσης :smile:

 

πέρα από την πλάκα,

συμβόλαιο πρέπει να υπάρχει όπως και αποδείξεις, εκτός αν εξυπηρετεί και τους δύο αυτή η κατάσταση οπότε εγώ προσωπικά δεν ξέρω τίποτα...αν ομως τον γνωστό σου δεν τον εξυπηρετεί, πρέπει να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση γιατί αυτή τη στιγμή νομίζω ότι υφίσταται φορολογική παράβαση στη μεταξύ τους συναλλαγή.

Link to comment
Share on other sites

στο είπαν και παραπάνω. Πρέπει να έχει συμβόλαιο τώρα οτιδήποτε άλλο είναι για να περνάει η ώρα.

 

Μερικά πράγματα είναι άσπρο μαύρο και πραγματικά δεν αξίζει να βρεις το γκρίζο ανάμεσα τους.

Link to comment
Share on other sites

Ο Ξαναθυμίζω ότι δεν υπέγραψε συμβόλαιο

 

 

 

Μη σώσει και υπογράψει ποτέ. Το πρόβλημα (προβλήματα) είναι δικά του και δεν σας αφορούν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.