Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεν κόβουν απόδειξη. Τί κάνω;


Recommended Posts

Να καταθέτει το ενοίκιο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο όνομα του ιδιοκτήτη, να παίρνει απόδειξη κατάθεσης και να μην ελευθερώνει το χρήμα αν δεν του δοθεί επίσημη απόδειξη. Είναι καθ'όλα καλυμμένος. Επίσης ένας λογαριασμός δείχνει πότε πρωτομπήκε στο ακίνητο, και ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να τον διώξει πριν τη διετία γιατί η αποδοχή του ενοικίου συνιστά σιωπηρή σύμβαση.

 

Και βέβαια, μια ωραία καταγγελία στο ΣΔΟΕ θα κάνει τον ιδιοκτήτη να τρέχει με 1000

Link to comment
Share on other sites

Εχουν εξίσου ευθύνη και οι δύο. Και αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης μπορει να θέλει να μην τα δηλώση ως εισόδημα, αλλα ο ενοικιαστής πως μπαινει σε ενα ακινητο χωρις να απαιτεί να υπογράψει μισθωτήριο. Γιατί πιθανώς βολεύεται και αυτός καθώς αν δεν υπάρχει μισθωτήριο δεν έχει καμια υποχρέωση και μπορει να κανει οτι του καπνίσει.

 

Σιγουρα μπορει να φτασει την υποθεση στα ακρα ο ενοικιαστής, οπως λετε παραπάνω, αλλα στην συνέχεια θα χρειαστεί να υπογραφεί και το προβλεπόμενο μισθωτήριο, του οποίου οι όροι πιθανώς να είναι τέτοιοι που θα χρειαστεί να αποχωρήσει απο το ακίνητο.

Link to comment
Share on other sites

του οποίου οι όροι πιθανώς να είναι τέτοιοι που θα χρειαστεί να αποχωρήσει απο το ακίνητο.

 

Έως και διπλασιασμός του μισθώματος για να γίνουμε συγκεκριμένοι και αυτό λόγω υπερβολικής φορολόγησης.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι και αλλιώς θα φύγει λόγω προφορικής συμφωνίας τον Ιούνιο. Απλά ο κύριος του σπιτιού δεν σηκώνει ποτέ το τηλέφωνο και το σπίτι έχει πολλά προβλήματα και δεν πρόκειται να τα πληρώσει ο ενοικιαστής για ένα παλιό κακοκατασκευασμένο σπίτι. Από ότι καταλαβαίνω αν δεν του κόψει απόδειξη και το δηλώσει στην εφορία έχει και αυτός πρόβλημα. Σωστά; Τον ενοικιαστή εννοώ...

Link to comment
Share on other sites

Aφότεροι οφείλουν να δηλώσουν το μίσθωμα στην φορολογική τους δήλωση.

Επιπλέον αυτός που κατοικούσε εντός του 2010 στο σπίτι έχει υποχρέωση να υπολογίσει και τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης. (με βάση το ν 3842/2010 )

Τα παραπάνω είναι ανεξαρτητα από την ύπαρξη συμβολαίου μίσθωσης.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις τους και λίγο παραπάνω τον SOTHRIS τα γραφόμενα του οποίου θα ακολουθήσω, αφού είναι λογιστής και φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τα πράγματα.Ελπίζω να μην έχουμε εν τέλει πρόβλημα...;)

Link to comment
Share on other sites

Αν εσύ δηλώσεις το ενοίκιο που καταβάλεις και επίσης αναγράψεις και τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη , στην περίπτωση που αυτός (ιδιοκτήτης) δεν δηλώσει αντίστοιχα το έσοδό του , κατά το μήνα Σεπτέμβριο θα λάβει το ραβασάκι προκειμένου να προσέλθει στην ΔΟΥ για υπόθεσή του.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά αφού επικοινώνησε μαζί μου ο ιδιοκτήτης, μου είπε ότι θα το δηλώσει κανονικά και θα μου στείλει σύντομα τις αποδείξεις. Αναμένω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.