Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόκτηση δελτίου παροχής υπηρεσιών


manolis_m

Recommended Posts

SOTHRIS,

 

Δεν το καταλαβαίνω αυτό που γράφεις. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες (πχ μηχανικοί) δεν είναι "παρέχοντες υπηρεσίες" ?

 

 

 

Παρέχουν υπηρεσίες αναμφίβολα. Ωστόσο στα συγκεκριμένα επαγγέλματα (αυτά που ρητά κατονομάζονται στο άρθρο 48 του ν2238/94) υπήρχαν (και ακόμη υπάχρουν) κάποια προνόμοια σε σχέση με τους υπόλοιπους που παρέχουν υπηρεσίες. (Προνόμοια που κυρίως έχουν σχέση με τον χρόνο τιμολογήσεως, αν και με το ν 3248/10 υπάρχει πλέον εξομοίωση ).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όχι βέβαια.

 

Oι ελεύθεροι επαγγελματίες (και αυτοί είναι όσοι κατοναμάζονται στο άρθρο 48 ν 2238/1994 ) εκδίδουν σε κάθε περίπτωση ΑΠΥ για την είσπραξη (χρέωση) της αμοιβής τους.

Οι παρέχοντες υπηρεσίες εκδίδουν ΤΠΥ αν τιμολογούν επιχειρήσεις (ατομικές, εταιρικές κλπ) ή ΑΠΥ αν τιμολογούν ιδιώτες.

 

 

Όντως έτσι είναι (παρ. 2 άρ. 13 ΚΒΣ).

Σας ευχαριστώ για τη διόρθωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

καλημερα σε ολους!

εγω εκανα επεκταση δραστηριοτητας κ απο τη μια ο λογιστης μου λεει να θεωρησω νεο μπλοκακι (κ μαλιστα ΤΠΥ αντι για ΑΠΥ που εχω ηδη) και νεα σφραγιδα που να αναφερει την νεα δραστηριοτητα, στον Κωδικα που ρωτησα εφορια, ο προισταμενος μου ειπε να θεωρησω νεο ΑΠΥ κ να βγαλω νεα σφραγιδα, κ σημερα που τηλ παλι στον Κωδικα να το επιβαιβεωσω, μου ειπαν οτι μπρορω να χησιμοποιησησω τελικα το παλιο μου ΑΠΥ, αρκει να προσθεσω πανω στην σφραγιδα μου κ τη νεα δραστηριοτητα.

Δεδομενου οτι αυτη η δραστηριοτητα θα ειναι για 5-6 μηνες, προτιμω να προσθεσω στο παλιο μου ΑΠΥ μια μικρη σφραγιδουλα με τη νεα δραστηριοτητα. αλλα τελικα πιο ειναι το σωστο για να μην εχω προβλημα; την αποδειξη θα την κοβω σε εταιρια για απροχη υπυρεσιων ερευνας αγορας.

οποιον μπορει ας μου δωσει τα φωτα του!! ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Όταν αλλάζουμε διεύθυνση βγάζουμε μια σφραγιδούλα που λέει τη νέα διεύθυνση και συνεχίζουμε με το ίδιο ΑΠΥ. Αυτό γίνεται για να διορθώσουμε τη σφραγίδα που είναι ήδη πάνω στα φύλλα του ΑΠΥ.Κανε και εσύ το ίδιο με τη νέα δραστηριότητα( αν θες ρώτα τους αν μπορείς να το γράφεις και με το χέρι ώστε να μη βγάλεις ούτε τη σφραγιδούλα). Όμως θα πρέπει να αλλάξεις τη σφραγίδα σου οπωσδήποτε για να συμπεριλάβεις τη νέα δραστηριότητα.

Link to comment
Share on other sites

τελικα εφτιαξα μια νεα σφραγιδουλα που αναφερει τη νεα δραστηριοτητα και θα την προσθεσω στα ηδη σφραγισμενα φυλλα του παλιου ΑΠΥ. κ ο θεος βοηθος. πηρα τηλ σημερα στο τμημα Κωδικας - ΚΒΣ στην εφορια μου κ μου ειπαν διαφορες επιλογες. η μια επιλογη κ η πιο βολικη, ηταν αυτη.

ξερει κανεις πως θα φορολογηθουμε για το 2011; εξωλογιστικα ή με εσοδα - εξοδα;

Link to comment
Share on other sites

ξερει κανεις πως θα φορολογηθουμε για το 2011; εξωλογιστικα ή με εσοδα - εξοδα;

 

:shock: Για το 2010 ήδη είναι γνωστό εδώ και 1,5 χρόνο ότι καταργήθηκαν οι συντελεστές και ήδη φορολογηθήκαμε αναλόγως στην περασμένη δήλωσή μας. Να το ξανασυζητήσουμε κανα 6μηνο πάλι τι θα γίνει για το 2011 μπας και επανήλθαν μαγικά οι συντελεστές; ΕΛΕΟΣ επιτέλους!!! Είναι μείζονος σημασίας αυτά τα θέματα! Ενημερωθείτε! Όχι μόνο θα πάμε "έσοδα-έξοδα" για το 2011, αλλά πιθανότατα θα γίνει ακόμα δυσμενέστερο το καθεστώς φορολόγησής μας (για τα μικρά-μεσαία εισοδήματα τουλάχιστον) με αυτοτελή φορολόγηση και κατάργηση του αφορολογήτου όπως συμβαίνει με τις εταιρείες αλλά χωρίς τα πλεονεκτήματα αυτών ως προς την καταχώρηση δαπανών.

Edited by tpanag
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Συνάδελφοι ,να ρωτήσω όταν εχεις ΔΑΠΥ που δεν έχει τη στήλη του ΦΠΑ ,τη συμπληρώνεις με το χέρι?

Θεώρησα ενα ΔΑΠΥ που έχει μονο το συνολο της αμοιβής.Σκεφτομαι να γραψω (σε παρενθεση,στην αιτιολογία) αμοιβή-ΦΠΑ-σύνολο.

θελω τη γνωμη σας ....ευχαριστώ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.