Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεύθερη πρόσβαση σε ακάλυπτο


utumno

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

Είναι το πρώτο μου ποστ αναζητώντας μία λύση στο πρόβλημά μου. Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός, ούτε αρχιτέκτονας ούτε κάτι άλλο σχετικό. Να δηλώσω εν συντομία το πρόβλημά μου μήπως και μπορέσετε να με κατευθύνετε. Αγόρασα πρίν 2 χρόνια διαμέρισμα και παρακολούθημα μαζί του έχει και μία θέση πάρκιν στην πηλωτή. Το ρπόβλημα δεν παρουσιάστηκε από την αρχή γιατί δεν είχα αυτοκίνητο (ακόμα δεν έχω χεχε), αλλά το διαπίστωσα όταν η κοπελιά μου άρχισε να μένει μαζί μου και να παρκάρει εκεί το αυτοκίνητό της. Το πρόβλημα είναι το εξής. Η θέση στάθμευσης βρίσκεται εν μέρη στην πηλωτή και εν μέρη στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου(κατα το 1/3 στον ακάλυπτο). Συγκεκριμένα το πάρκιν βρίσκεται στη θέση της πρόσβασης προς τον ακάλυπτο με αποτέλεσμα όταν βρίσκεται αυτοκίνητο στο πάρκιν η πρόσβαση στον ακάλυπτο να μπλοκάρει. Το άνοιγμα είναι γύρω στα 2.5 μέτρα με αποτέλεσμα όταν υπάρχει σταθμευμένο να υπάρχουν γύρω στους 10 πόντους δεξιά και αριστερά απο το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει άλλη προσβαση στον ακάλυπτο, με αποτέλεσμα όταν κάποιος θέλει να περάσει στον ακάλυπτο (καθαρίστριες να γεμίσουν νερό από τη βρύση, γείτονες βόλτα τον σκύλο στον ακάλυπτο κτλ) να περνούν με το ζόρι τρίβοντας το σώμα τους και οτιδήποτε κρατούν πάνω στο αυτοκίνητο, το οποίο έχει γεμίσει γρατζουνιές και σημάδια. Διαμαρτηρήθηκα στον κατασκευαστή της οικοδομής αλλά μου είπε οτι το σχέδιο είναι εγκεκριμένο, οπότε δεν έχει κανένα πρόβλημα. Διαμαρτηρήθηκα και στην πολεοδομία όπου με λίγα λόγια έκαναν τις πάπιες και προσπαθούσαν να μου πουν να ανοίξουμε πρόσβαση από ένα παράθυρο και άλλα τέτοια. Μπορώ να προσθέσω και ένα σχεδιάγραμμα της κάτοψης του ισογείου για να γίνω πιο κατανοητός.

Συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 41
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

θα ήταν χρήσιμο να έβαζες ένα σκαρίφημα για να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει, αλλά απ'ότι διαβάζω μάλλον δύσκολα τα πράγματα. Δηλαδή εαν η θέση είναι όπως φαίνεται στα εγκεκριμένα σχέδια τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Ίσως η λύση θα μπορούσε να βρεθεί αποτρέποντας το πέρασμα απο εκείνο το σημείο. Εκτός απο τις καθαρίστριες ποιός άλλος περνάει; Θα μπορούσε να τοποθετηθεί μια δεύτερη βρύση σε άλλο σημείο ώστε να μην χρειάζεται να περνάνε απο την θέση στάθμευσης.

Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω σκανάρισμα της κάτοψης. Το παρκιν είναι το P4.

Έψαξα κα΄τι κανονσιμούς και νόμους και βρήκα οτι ο ακαλυπτος πρέπει να έχει "ελεύθερη πρόσβαση". Πως ερμηνεύεται αυτή η πρόσβαση? Επίσης όπως βλέπετε η είσοδος στη θέση παρκιν είναι υπό στροφή.

post-4228-131887201561_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συνεννοήσου με την πολυκατοικία να παρκάρεις καταχρηστικά λίγο πιο μέσα, τον ακάλυπτο ώστε να μπορούν να περνούν και οι υπόλοιποι.

 

Θα μου φαινόταν απίστευτο να είναι φυτεμένος.

 

Κατά τα άλλα δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο μου είπαν και στην πολεοδομία, να παει προς τον ακαλυπτο το παρκιν. Ετσι ομως εγώ πλήρωσα για παρκιν πηλωτης και θα πάρω παρκιν ακάλυπτου....

Τελικά πως ερμηνεύεται η "ελεύθερη πρόσβαση" του ΓΟΚ ?

 

PS: ο ακάλυπτος είναι φυτεμένος

Link to comment
Share on other sites

Ελεύθερη πρόσβαση σημαίνει πρόσβαση απο κοινόχρηστο χώρο (πυλωτή, κλιμακοστάσιο κλπ), δηλαδή ο ένοικος της πολυκατοικίας να μπορεί να έχει πρόσβαση στον ακάλυπτο χωρίς να πρέπει να περάσει απο άλλουνου ιδιοκτησία.

Αν δεν θέλεις να παρκάρεις πιό έξω στον ακάλυπτο για να είναι καλυμμένο το αυτοκίνητο, η μόνη λύση που βλέπω είναι να μετακινηθεί η βρύση σε άλλο σημείο.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να υπάρχει ελεύθερος διάδρομος πλάτους τουλάχιστον 1,30μ (προκύπτει από τις διατάξεις για τα ΑΜΕΑ) για την επικοινωνία όλων των ακάλυπτων χώρων του κτηρίου. Όταν υπάρχουν ανισοσταθμίες πρέπει να υπάρχουν και ράμπες με τις κατάλληλες κλίσεις όπως αυτές προκύπτουν πάλι απ' τις διατάξεις για τα ΑΜΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό(για το 1.30 διαδρομο) μου το είπε και κάποιος άλλος γνωστός και αυτός είναι ο λόγος που προσπαθώ να ρώ από κάπου να πιαστώ. Ανισοσταθμία δεν υπάρχει, οπότε ούτε λόγος για ράμπα.

Αυτός ο κανονισμός για το 1.30 υπάρχει σε κάποιο έγγραφο?

Τι μπορώ να κάνω εγώ τώρα? Καταγγελία? Σε ποιόν? Και γιατί ενέκριναν σχέδιο που είχε πρόβλημα (αν ειχε) ? Μήπως είναι και προιόν συναλλαγης?

 

Επίσης να προσθέσω οτι ο κατασκευαστής έχει ακόμα ένα παρκιν στην πηλωτή(δεν εχει πωληθει ακομα) και προσπαθω να τον πεισω να κάνουμε αλλαγη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.