Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υλικό 3mm για επικάλυψη εξωτερικής βατής επιφάνειας (βεράντα)


Σtelioς

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!!

 

Ένας φίλος θέλει να βάλει πλακάκι σε βεράντα πλάτους 2m. Στη βεράντα υπάρχει ήδη μωσαϊκό και επειδή δεν του αρέσει(έχει ξεφτίσει από τα χρόνια) θέλει να βάλει πλακάκι αλλά χωρίς να φορτίσει παραπάνω την βεράντα. Υπάρχει πλακάκι με 2mm πάχος και αν ναι που θα βρω; Υπάρχει άλλη εναλλακτική;; :roll:

Link to comment
Share on other sites

ίσως κάποιο αυτοεπιπεδούμενο εποξειδικό δάπεδο.

Υπάρχει και ένα υλικό που δίνει την αίσθηση κεραμικού πλακιδίου, νομίζω στα 2 χιλιοστά, θα ψάξω στο γραφείο να σου στείλω κάποιες πληροφορίες γιατί το μόνο που θυμάμαι τώρα είναι την εταιρεία που μου είχε αφήσει το προσπέκτους. Ήταν πολύ σκληρό, έκανε για δάπεδο αλλά δεν ξέρω αν είναι αντιολισθηρό και αν κάνει για εξωτερικό χώρο.

Link to comment
Share on other sites

ίσως κάποιο αυτοεπιπεδούμενο εποξειδικό δάπεδο.

Υπάρχει και ένα υλικό που δίνει την αίσθηση κεραμικού πλακιδίου, νομίζω στα 2 χιλιοστά,

πολύ ενδιαφέρον ιδιαίτερα άν κάνει γιά έξω

Link to comment
Share on other sites

ναι ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί έδινε την αίσθηση μονολιθικού υλικού και έβγαινε και σε πολύ μεγάλες διαστάσεις, Στο φυλλάδιο έδειχνε να χρησιμοποιείται και σε δάπεδο και για επέδυση τοίχου. θα ψάξω να βρω στοιχεία. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά οι εφαρμογές του φαινόνταν να έχουν πολύ ενδιαφέρον. Αν το βρω αύριο θα το στείλω. Επιτρέπεται στο φόρουμ ή πρέπει με π.μ.?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν δεν βρήκα το προσπέκτους αλλά το υλικό λέγεται sinterflex είναι κάτι σαν τεχνογρανίτης.

Σχετικά με το πάχος έκανα ένα λάθος, βγαίνει στα 3 χιλ και όχι στα 2 που νόμιζα.

Στις εφαρμογές του το δείχνει κατάλληλο και για δάπεδο.

Η μέγιστη διάσταση πλάκας είναι το 1μέτρο*3 μέτρα αλλά από εκεί και πέρα βγαίνει σε 0,50*0,50 ή σε 0,50*1,00.Τιμή θεωρώ θα είναι τσιμπημένη της τάξεως των 50 ευρώ ανάλογα με το σχέδιο κτλ, προ Φ.Π.Α., αλλά και αυτό είναι προσωπική εκτίμηση και μπορεί να πέφτω έξω.

Από εκεί και πέρα, αισθητικά τα δείγματα και οι φωτογραφίες είχαν καλό τελικό αποτέλεσμα ΑΛΛΑ, προσωπικά, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ οπότε δεν εκφέρω άποψη για την χρηστικότητα του,αντοχή κτλ,.

Σtelioς η εταιρεία που μου έιχε φέρει το διαφημιστικό είναι αυτή που σου έγραψα στο π.μ.

Link to comment
Share on other sites

nikoletta καλή περίπτωση φαίνεται το sinterflex και σ'ευχαριστώ αλλά για την βεράντα που το θέλω δεν με βολεύουν οι διαστάσεις για τις κλίσεις που πρέπει να δώσω. Οι διαστάσεις 0,30 x 0,30 θα ήταν μια χαρά!! Ψάχνοντας για δάπεδα εξωτερικών χώρων βρήκα κάτι εναλλακτικό. Ρητίνη με βότσαλο σε διάφορα χρώματα, ανάλογα το βότσαλο, στα 2 με 3mm (αντιολισθητικό). Δεν το έχω προτείνει ακόμα στο φίλο μου! Τι λες/τε αξίζει να ασχοληθώ;;:wink:

Link to comment
Share on other sites

το υλικό που λες το έχω δει μόνο σε πάγκο κουζίνας όπου το αποτέλεσμα αν και μου αρέσουν τα πιο "μινιμαλ" ήταν πολύ εντυπωσιακό και ο ιδιοκτήτης μας είπε ότι ήταν και πολύ ανθεκτικό στα 5-6 χρόνια που το έχει χρησιμοποιήσει. Σε εκείνη την περίπτωση το βότσαλο ήταν πλήρως καλυμμένο από την ρητίνη και η πάνω επιφάνεια ήταν πολύ λεία. Σε πλακάκι με την διάσταση που λες δεν το έχω δει αλλά φαντάζομαι λόγω πάχους θα είναι μικροί οι κόκκοι του βοτσαλου και θα βγάζει λίγο την αίσθηση του μωσαικού ή όχι; Καλύπτονται τελείως από την ρητίνη ή εξέχουν και είναι πιο αδρό σαν υλικό; όπως και να έχει ενδιαφέρον ακούγεται και αυτό, αν αρέσει και στον φίλο σου γιατί όχι; λυπάμαι αλλά δεν ξέρω κάτι περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Υπάρχει ένα υλικό που χρησιμοποιείται στις πισίνες αντί της κλασσικής κεραμικής ψηφίδας. Έχει τη διάσταση κλασσικής ψηφίδας, είναι επικολλημένο σε "γάζα", τοποθετείται συμβατικά με κόλλα πλακιδίων και στοκάρεται επίσης συμβατικά.

 

Το πάχος του είιναι περίπου 3-4mm, είναι σαν πλαστικό (άρα ελαφρύ). Για λεπτομέρειες μπορείς να απευθυνθείς σε καταστήματα με πλακίδια, κλπ.

 

Υπάρχει λοιπόν το υλικό που αναζητάς, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει σε τυπικές διαστάσεις πλακιδίων δαπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.