Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσομοίωση ή μη κλιμάκων


 

Recommended Posts

οι μονες κλιμακες που απαλασσονται απο τη προσομοιωση ειναι αυτες που στηριζονται σε τοιχωμα με λειτουργια προβολου.

 

οι υπολοιπες βασει ΕΑΚ πρεπει να μπουν στο προσομοιωμα γιατι εισαγουν κινηματικες δεσμευσεις.

 

το θεμα ειναι τις προσομοιωνετε?και πως?

 

Υ.Γ παλιοτερους συναδελφους που εχω ρωτησει,πολλοι δεν τις βαζουν στο μοντελο τους.

Link to comment
Share on other sites

Επιβεβαιώνω ότι οι παλιότεροι δεν τις εισάγουν ποτε στο μοντέλο. Εμένα προσωπικά με έχει προβληματίσει αρκετά το συγκεκριμένο σημείο, έχω βάλει στο SAP παλιότερα με γραμμικό μέλος αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτή η προσομοίωση δεν είναι και πλέον κατάλληλη....

 

Κινηματικές δεσμεύσεις εισάγουν ειδικά όταν δεν έχουν μεγάλο μήκος...

Link to comment
Share on other sites

ειδικα στις πολυκατοικιες που η επιρροη τους μπορει να ειναι αξια αναφορας,χρησιμοποιουνται κλιμακες με καμπυλη κατοψη που εδραζονται στο ανω και κατω διαδρομο...αντε κανε προσομοιωση εσυ τωρα...

Link to comment
Share on other sites

Eιναι γεγονος οτι η προσομοιωση με γραμμικο μελος ειδικα στις ελικοειδεις σκαλες με στηριξη ανω κα κατω μονο δεν ειναι η πλεον καταλληλη. Αλλα , τι να κανεις , αν χρειαζεται η προσομοιωση δεν υπαρχει και αλλη δυνατοτητα.

 

Παντως , το βασικο πλεονεκτημα αυτου του τυπου σκαλας ειναι οτι απο ολους τους αλλους εχει την μικροτερη επιδραση στην σχετικη οριζοντια μετακινηση των οροφων.

 

Το αν θα ληφθει υποψη στην προσομοιωση νομιζω οτι εχει να κανει και με αλλους παραγοντες οπως μεγεθος οροφου , θεση κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Στα πρότυπα παραδείγματα ανάλυσης κατασκευών του Αβραμίδη υπάρχει παράδειγμα με κλίμακα. Το έλυσα με το προσομοίωμα και χωρίς. Δεν υπάρχουν

σημαντικές διαφορές στις ιδιομορφές και στις μετακινήσεις. (SAP vs NEXT) Οταν το μοντέλο είναι μεγάλο δεν φαίνεται η διαφορά. Δηλαδή αν έχεις ένα κτίριο 5όροφο με επιφάνεια 500τ.μ. εκεί δεν θα φανεί σχεδόν καθόλου. Αν έχεις μόνο το κλιμακοστάσιο δηλαδή το ακριβές μονέλο εκέι θα φανεί. Για να μην αναφερθώ στα διαφράγματα. Το κλιμακλοστάσιο αν έχει πλατύσκαλο το πλατύσκαλο λειτουργεί ως διάφραγμα. Αλλά σε ποιά στάθμη θα ορίσεις το διάφραγμα κ.τ.λ.

Γνώμη μου είναι ότι σε μεγάλα κτίρια δεν παίζει ρόλο ούτε έχει επιρροή στην ανάλυση.

Link to comment
Share on other sites

Pappos, συμφωνώ μαζί σου. Στα μεγάλα κτίρια, ή γενικά σε κτίρια στα οποία χρησιμοποιούνται πολλά τοιχώματα, επομένως έχουν μεγάλη ακαμψία, η προσομοίωση της σκάλας δεν επηρεάζει σημαντικά τα αποτελέσματα. Στο παράδειγμα, δε, του Αβραμίδη, η σκάλα έχει και πλατύσκαλο, οπότε η επίδρασή της είναι μεγαλύτερη από την περίπτωση που η σκάλα θα πήγαινε ελικοειδώς από όροφο σε όροφο.

Με τα διαφράγματα ποιό είναι το πρόβλημα; Δε μπορείς να του ορίσεις στη στάθμη του πλατύσκαλου διάφραγμα μόνο στην περιοχή του πλατύσκαλου, ή και καθόλου διάφραγμα;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω μετά τι επιρροή θα έχει στο μοντέλο αυτή η δέσμευση, δηλαδή ένα διάφραγμα στο μέσο δύο διαφραγμάτων. Στην ουσία στο διάφραγμα ορίζεις τους κόμβους όλης της στάθμης να έχουν μια ενιαία μετακίνηση (ορισμός του διαφράγματος) αλλά στην περίπτωση του κλιμακοστασίου τα πράματα είναι πολύπλοκα. Η θα ορίσεις την κάτω πλευρά της κλίμακας στην κάτω στάθμη, δηλαδή οι κόμβοι της κάτω κλίμακας συμμετέχουν στην κάτω στάθμη, οπότε στην ουσία στο κάτω διάφραγμα και το ίδιο τοθς κόμβους της κλίμακας στην επάνω στάθμη. Δηλαδή δεν ορίζεις διάφραγμα ενδιάμεσα. Γιατί η κλίμακα είναι μονολιθικά συνδεδεμένη με το υπόλοιπο σύστημα. Αρα συμμετέχει στις μετακινήσεις με το επάνω διάφραγμα και το ίδιο συμβαίνει και με το κάτω διάφραγμα. Αν ορίσεις διάφραγμα μόνο στο πλατύσκαλο δεν έχεις καλή προσομοίωση γιατί αγνοείς τις μετακινήσεις του πάνω διαφράγματος και του κάτω. Η κλίμακα συμμετέχει στις μετακινήσεις και μάλιστα καταπονεί την πάνω και την κάτω στάθμη με οριζόντιες μετακινήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς.

Ας υποθέσουμε ότι κάνουμε τα παρακάτω:

- Διάφραγμα στις στάθμες που ενώνει η σκάλα.

- Στη στάθμη του πλατύσκαλου δηλώνουμε διάφραγμα μόνο για τους κόμβους του πλατύσκαλου.

- Χρήση συνδετήριων ράβδων κατάλληλης διατομής για την προσομοίωση των δύο σκελών της σκάλας.

Δε δημιουργούνται έτσι τρεις στάθμες οι οποίες ενώνονται μεταξύ τους με τα γραμμικά στοιχεία τα οποία έχουμε χρησιμοποιήσει για να προσομοιώσουμε τη σκάλα;

Έχω την εντύπωση ότι το ίδιο ακριβώς κάνει ο Αβραμίδης με τη χρήση του Sap.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό ακριβώς κάνει ο Αβραμίδης και για πλάκα(όχι το πλατύσκαλο) βάζει μια δοκό πάχους όσο η πλάκα και πλάτος όσο είναι η κλίμακα (1,20 π.χ.)

Αν ορίσεις διάφραγμα μόνο στο πλατύσκαλο δεν ξέρω αν οι μετακινήσεις θα μεταφερθούν στις στάθμες πάνω και κάτω. Αυτό τίποτα άλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.