Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατοικία σε χωριό


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Σας παραθέτω μία κατάσταση που είναι συνηθισμένη στην ελληνική ύπαιθρο και δη στο μέρος από όπου κατάγομαι και θέλω τα φώτα των εμπειρων:

Κατασκευάστηκε κατοικία εν έτει 1974, χρησιμοποιείται ως Α' κατοικία. Δεν εκδόθηκε οικ. άδεια, δεν υπάρχει συμβόλαιο ιδιοκτησίας, απλά δηλώνεται στην εφορία ότι υπάρχει ένα ακίνητο στο τάδε χωριό ως Α' κατοικία.

Τι ενέργειες χρειάζονται σε περίπτωση που υπάρχει επιθυμία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην στέγη ή μεταβίβαση του ακίνητου σε κάποιο άλλο άτομο κλπ.;

Link to comment
Share on other sites

να γίνει συμβόλαιο με χρησικτησία και αφού πληρωθεί πρόστιμο σαν κατοικία που κατασκευάστηκε πριν το 1983 (σχετικά μικρά αν πληρωθουν αμέσως) να εκδοθεί άδεια για νομιμοποίηση (με την προυπόθεση ότι το κτίριο πληρεί τους πολεοδομικούς όρους αποστάσεις από όρια κλπ ανάλογα με το που βρίσκεται εκτός σχεδίου ή εντός οικισμού)

Link to comment
Share on other sites

Το προστιμο για τα σπιτια πριν το 1983 ειναι εφαπαξ και ειναι το διπλασιο της ειδικης εισφορας, χωρις προστιμο διατηρησης, πραγματι πολυ φτηνο προστιμο.Πρεπει να το κανουν για να τακτοποιησουν μια και καλη το θεμα τους.Να τηρει τους πολεοδομικους ορους και προχωρανε.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.Έχω ένα σπίτι το οποίο χτίστηκε το 1979 και δεν έχει εκδοθεί άδεια.Τί διαδικασία χρειάζεται για να το νομιμοποιήσω,πιο το πρόστιμο που χρειάζεται να καταβάλω και που πρέπει να απευθυνθώ? Μένω σ' ένα χωριό έξω από την Θεσσαλονίκη.

Link to comment
Share on other sites

Προφανως για περισσοτερες λεπτομερειες απο αυτες που θα διαβασεις παρακατω θα πρεπει να τις βρεις απο εναν μηχανικο που σιγουρα θα χρησιμοποιηθει για ολη τη διαδικασια.Χοντρικα λεω οτι για να μπορει να νομιμοποιηθει το σπιτι εφοσον αποδειχτει οτι ειναι πριν το 1983 (με τη ΔΕΗ ή το ΙΚΑ, ο,τι υπαρχει) θα πρεπει το γηπεδο να ειναι αρτιο και οικοδομησιμο αλλιως ειναι κατεδαφιστεο.Μονο τα σπιτια πριν του 1955 ειναι νομιμως υφισταμενα παντου. Το προστιμο παντως για πριν το 1983 ειναι πολυ μικρο και εφαπαξ (το διπλασιο της ειδικης εισφορας) και μετα βγαινει η αδεια νομιμοποιησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.