Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΚΕΝΑΚ] Θερμογέφυρες σε διώροφο κτίριο


ΗΛΙΑΣ Ζ.

Recommended Posts

Σε ένα διωροφο κτίριο με υπόγειο, όπου το ισογειο είναι κατάστημα(1η θερμική ζώνη) και ο όροφος γραφείο (2η θερμική ζώνη), μονώνουμε το κατάστημα με δάπεδο προς μη θεμαινόμενο χώρο και τους εσωτερικούς τοίχους προς το κλιμακοστάσιο(το κλιμακοστάσιο δεν το μονώνω) και τα γραφεία μονώνω την οροφή....δάπεδο δεν μονώνω γιατί υπάρχει απο κάτω το καταστημα...γνωρίζει κανείς συνάδελφος τι θερμικές γέφυρες θα έχουμε στο ισόγειο και στον όροφο??δηλαδή στο ισόγειο θα έχουμε θερμογέφυρες ως προς Μ.Θ.Χ στο δάπεδο και στην οροφή ως προς τι???

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα απαντήσω στο ένα τμήμα της ερώτησης, διότι για το άλλο δεν είμαι βέβαιος.

 

Στο δοκάρι της οροφής του ισογείου έχεις τη θερμογέφυρα ΕΔΠ-10 (ενδιάμεσο δάπεδο, ΤΟΤΕΕ 2, σελίδα 90) προς το εξωτερικό περιβάλλον. Έχει ψ=0,45 W/mK. Διαιρείς το ψ με το δύο και χρεώνεις από ψ/2 σε κάθε θερμική ζώνη (0,225W/mK για το κατάστημα και 0,225W/mK για το γραφείο).

 

Δες τις διευκρινίσεις στη σελ 39 της ΤΟΤΕΕ 2.

(Η δεύτερη διευκρίνιση αναφέρεται στην περίπτωση που υπάρχει πχ θερμογέφυρα προς το κλιμακοστάσιο και το εξωτερικό περιβάλλον)

Link to comment
Share on other sites

για δάπεδο προς Μ.Θ.Χ τι θερμογέφυρα βάζουμε????απο αυτα που έχει το ΤΟΤΕΕ 2 δεν νομίζω να ταιριάζει κάποιο

Link to comment
Share on other sites

Για δάπεδο προς Μ.Θ.Χ (υπόγειο) τι θερμογέφυρα βάζουμε????? απο αυτά που έχει στο ΤΟΤΕΕ 2 δεν μου ταιριάζει κάποιο....η βοήθεια είναι σημαντική...ευχαριστώ εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Έλα ντε. Το ίδιο ψάχνω και γω.

 

Ίσως η ΔΠ-13 ή η ΕΔΠ-23 για την τοιχοποιία, αν δεν μονωθεί το δοκάρι του υπογείου. Για το μπετό η ΔΠ-8 ή η ΕΔΠ-15.

 

Καμιά από τις παραπάνω δεν είναι ολόσωστη.

Link to comment
Share on other sites

αυτο με τις θερμογεφυρες πιο πολυ σε σπαζοκεφαλιά μοιάζει.....βασικά και στην πολεοδομία να ρωτήσεις δεν ξέρουν.. ούτε μπορούν να σου πούν και τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το κτήριο, σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ, απαιτεί αντιστάθμιση αέργου (και στο γραφείο και στο κατάστημα).

 

Κουφό?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

όταν έχεις ενδιάμεσο όροφο με τον κάτω μθχ (όπως υπερυψωμένο όροφο με υπόγειο ) θεωρείς θερμογέφυρες σαν πυλωτη (με εξωτερικό αέρα) και το χρεώνεις δια 2 στην θερμική ζώνη και τον μη θερμαινόμενο χώρο... το είδα στην τοτεε καπου αλλά δε θυμαμαι που ακριβως...!

Link to comment
Share on other sites

ΤΟΤΕΕ 20701-1, σελ. 39 τελευταία (εντελώς) παράγραφος. Στην ίδια ΤΟΤΕΕ σελ. 42 έως 44 γράφει και για μειωτικούς συντελεστές, οπότε μπορείς να θεωρήσεις bu=0,5 για τις θερμογέφυρες του Μ.Θ.Χ.

Δες και στο παράδειγμα της εξαόροφης στις σελ. 87 έως 89, και σελ. 119 στο τεύχος αναλυτικών υπολογισμών.

Τώρα, το τι θερμογέφυρες θα πάρεις είναι ένα ζήτημα, καθώς είναι λίγο χλωμό να βρεις κάποια που να σου ταιριάζει ακριβώς. Στο περίπου κάποιες που να μοιάζουν. Τρέχα γύρευε δηλαδή.... Άλλος μπορεί να θεωρήσει ότι ταιριάζουν κάποιες άλλες και μάλλον δεν θα μπορεί να σου πει τίποτα. Ούτε κι εσύ βέβαια.

 

Λοιπόν, κάποτε πρέπει να τελειώνει αυτό το ανέκδοτο με τον ΚΕνΑΚ έτσι όπως είναι σήμερα. Και κυρίως το ψείρισμα της μαϊμούς με το κέλυφος. Για διώροφο 100m2, να χρειάζονται: 58 σελίδες ΜΕΑ + 75 σελίδες τεύχος αναλυτικών υπολογισμών = 133 σελίδες x 2 σειρές = 266 σελίδες. ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!! Χώρια ο χρόνος για σκιτσάκια, σχεδιάκια, αποτύπωση των λεπτομερειών και στα αρχιτεκτονικά, κλπ.

Link to comment
Share on other sites

καλά που είναι και το φορουμ και βρίσκουμε απαντησεις στα προβλήματα...να ρωτήσω κατι άλλο άσχετο με το θέμα...τις μπαλκονόπορτες θεωρούμε οτι η διείσδυση του αέρα είναι ίσο με της πόρτας 4.8 ή ίση με το παράθυρο 6.8???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.