Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνώριση πτυχίου από κολλέγιο


george_RES

Recommended Posts

συνολική λύση μην περιμένεις, τουλάχιστον όχι σοβαρή

 

οποιαδήποτε "λυση" παρουσιαστεί θα εξυπηρετεί συγκεκριμένη σκοπιμότητα

προς το παρον η πολιτική βουλιση είναι η βουλγαροποίηση, άρα προς τα εκει προσανατολίζεται η οποια λύση

Link to comment
Share on other sites

Επειδή λοιπόν αυτά που είπε η Υπουργός επιβεβαιώνονται και από το Π.Δ καλό είναι να διαβάζουμε ποιο προσεκτικά το Π.Δ

 

Απόδειξη

 

Άρθρο 3

 

Παράγραφος ζ

 

πρακτική άσκηση προσαρμογής”: η άσκηση νομοθετικά ρυθμιζόμενου επαγγέλματος, η οποία πραγματοποιείται στην Ελλάδα υπό την ευθύνη αναγνωρισμένου επαγγελματία και συνοδεύεται, ενδεχομένως, από συμπληρωματική εκπαίδευση. Η πρακτική άσκηση προσαρμογής υπόκειται σε αξιολόγηση.

 

ο παραπάνω είναι ο ένας δρόμος .Συμπληρωματική εκπαίδευση που δεν ξέρουμε την περιλαμβάνει .

 

Άρθρο 3

 

παράγραφος η

 

δοκιμασία επάρκειας”: ο έλεγχος που αφορά αποκλειστικά τις επαγγελματικές γνώσεις του αιτούντος και διενεργείται από την κατά περίπτωση αρμόδια αρχή για να αξιολογηθεί η ικανότητα του αιτούντος να εξασκήσει νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα στην Ελλάδα. Για τη διενέργεια του ελέγχου αυτού, η αρχή του άρθρου 54, μετά από σύγκριση της εκπαίδευσης του αιτούντος με αυτήν που απαιτείται σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία καταρτίζει κατάλογο των τομέων γνώσεων, οι οποίοι δεν καλύπτονται από το δίπλωμα ή τον τίτλο ή τίτλους εκπαίδευσης που κατέχει ο αιτών.

Στη δοκιμασία επάρκειας συνεκτιμάται το γεγονός, ότι ο αιτών είναι αναγνωρισμένος επαγγελματίας στο κράτος μέλος καταγωγής ή προέλευσης.

 

Η δοκιμασία αυτή καλύπτει τομείς γνώσεων που επιλέγονται μεταξύ εκείνων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, και των οποίων η γνώση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος στην Ελλάδα. Η εν λόγω δοκιμασία μπορεί επίσης να καλύπτει και τη γνώση της δεοντολογίας, η οποία ισχύει για τις οικείες δραστηριότητες στην Ελλάδα. Οι λεπτομερείς κανόνες της δοκιμασίας επάρκειας καθορίζονται από την αρχή του άρθρου 54 του παρόντος. Ως προς το νομικό καθεστώς στο οποίο υπάγεται ο αιτών που επιθυμεί να ετοιμαστεί για τη δοκιμασία επάρκειας εφαρμόζονται οι διατάξεις της

κείμενης νομοθεσίας.

 

Ο δεύτερος δρόμος

Όπου κατάλογοι γνώσεων που δεν έχει κάνει ο αιτών = Μαθήματα .

Ακόμα και με αναγνώριση των Ε.Δ στην χώρα προέλευσης του τίτλου .

 

Επιπλέον γνώση της δεοντολογίας σημαίνει το τι ακριβώς κάνει με τον τίτλο που θα αναγνωριστεί στην Ελλάδα = Ε.Δ

 

Λαμβάνονται λοιπόν υπόψη και τα δικαιώματα που θα έχει ο αιτών στην Ελλάδα με την αναγνώριση και συγκρίνονται με βάση αυτά που έχει ο ξένος τίτλος έξω .

 

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι και με τους δύο δρόμους υπάρχει δικαίωμα υποβολής μαθημάτων από τις επιτροπές και από το επιμελητήριο .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είπαμε εξαρχής πως θα κάνει πρακτική άσκηση με προδιαγραφές. Αν ο άλλος είναι τόσο κάφρος που με πτυχίο από κολέγιο και πρακτική σε σουβλατζίδικο θέλει να ονομαστεί μηχανικός, τι να πω... Περαστικά του...

Link to comment
Share on other sites

Τώρα μην ανοίγεις θέμα αξιολόγησης πανεπιστημίων γιατί εδώ γίνεται χαμός με αυτό το θέμα και είναι χρόνια το πρόβλημα , από το 70 με τις ιταλίες-παραλίες και τις κομματικές φιλίες και το πολιτικό 5 .

 

Δεν καταλαβα,να γινει,γιατι να μην γινεται αξιολογηση.Δλδ ελιωσα στην πραγματικοτητα να βγαλω το UCL και να ερχεται ενα Deree να μου το παιζει ιστορια?

 

Επισης,τι θα συμβαινει στα επαγγελματα τα οποια δεν εχουν ΝΠΔΔ αλλα οι εκαστοτε αδειες ασκησεως επαγγελματος βγαινουν απο τις νομαρχειες?

 

Αναφερομαι φυσικα στον τομεα της Ψυχολογιας.Εβγαλα αδεια ασκησεως στην Ελλαδα μεσω της οικειας νομαρχιας,αυτο που λετε για το 2013 πως θα μπορουσε να εναρμονιστει για τους Ψυχολογους?Δλδ θα ιδρυσουν ΝΠΔΔ?

 

Απο οσο γνωριζω its out of the question να ιδρυθει νεο ΝΠΔΔ στην Ελλαδα,λογω κρισης ΔΝΤ κοκ

Link to comment
Share on other sites

PanosPsy

 

Όσα επιμελητήρια δεν λειτουργούν ως Ν.Π.Δ.Δ οι αναγνωρίσεις των κολλεγίων θα παιρνάνε από το ΣΑΕΠ και όχι από αυτά , το οποίο ΣΑΕΠ θα συνεχίσει να λειτουργεί για να καλύψει αυτά τα επαγγέλματα .

 

Όσον αφορά την άδεια από την Περιφέρεια , η Περιφέρεια θα είναι υποχρεωμένη να ζητάει από αυτόν που ζητάει να πάρει την άδεια το χαρτί της αναγνώρισης των Ε.Δ του από το ΣΑΕΠ .

Link to comment
Share on other sites

konst

 

Επί της ουσίας δεν λέει κάτι καινούργιο.

Όσον αφορά την αναγνώριση σε τρεις μήνες βάλε καλύτερα χρόνο .

Το ίδιο γράφει και το Π.Δ του ΔΟΑΤΑΠ εντός 3 μηνών κάτι το οποίο όμως δεν εφαρμόζεται .

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Π.Δ άρθρο 56 παράγραφος 16

οι επιτροπές που εξετάζουν τους ατομικούς φακέλους είναι τριμελείς και αποτελούνται :

1.Εκπρόσωπο του ΔΟΑΤΑΠ .

2.Εκπρόσωπο του ΤΕΕ στην περίπτωση κλάδου Μηχανικού .

3.Εκπρόσωπο από το Υπουργείο .

Όλοι οι υπόλοιποι που αποτελούν την Ολομέλεια θα αποφασίζουν και θα εξετάζουν την απόφαση που θα έχει πάρει είδη η τριμελής επιτροπή .

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται κάτι καινούργιο!!Το θέμα είναι ότι τα κολέγια ήρθαν και ρίζωσαν κανονικότατα!!Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό από αυτό

Link to comment
Share on other sites

Οι 3 μήνες είναι ρυθμισμένο νομικά χρονικό όριο. Η επιτροπή δεν μπορεί να καθυστερεί αδικαιολόγητα τις αιτήσεις αλά ΔΙΚΑΤΣΑ. Επίσης αν δείτε στο esos αναφέρει πως αναγνωρίζεται πτυχίο, άρα σιγά σιγά θα γίνεται και ακαδημαϊκή αναγνώριση...

Link to comment
Share on other sites

Γιατί STAYRO υπάρχει κάποιος που να μην το βλέπει ότι τα κολέγια ήρθαν απαίτησαν και αναγνωρίστηκαν σαν πανεπιστήμια??Ας μην κολλάμε σε αυτονόητα πράγματα τα κολέγια πλέον και ρητά αναγνωρίζονται σαν πανεπιστήμια όλα τα άλλα είναι ανύπαρκτες ελπίδες που ψάχνουμε για το αντίθετο

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.