Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάταξη οπλισμού διάτρησης


 

Recommended Posts

Υπολογίζω τοιχείο σε διάτρηση και ο έλεγχος επάρκειας πλάκας μου βγαίνει. Βρίσκω ότι χρειάζομαι οπλισμό διάτρησης και υπολογίζω τους συνδετήρες. Η απορία ειναι η εξής:

Οι συνδετήρες τοποθετούνται μόνο εντος κρισιμου περιοχής όπως ορίζεται για τον υπολογισμό της κρίσιμης περιμέτρου (u) ή και εκτος και αν ναι πόσο. Γαιτί είναι πολλοι και δε μου χωρανε!

Link to comment
Share on other sites

Εχω πλάκα την οποία υπολογιζω με πεπερασμένα και κανω έλεγχο διατρησης (εξαιτίας της Vsd που παραλαμβάνει απο το ίδιο βάρος της πλάκας, μόνιμο και κινητό) με το χερι στα υποστυλώματα και τα τοιχεία. Μόνο στο τοιχείο απαιτείται οπλισμός διάτρησης.

Link to comment
Share on other sites

Yπάρχει κρίσημη περιοχή και εκεί τοποθετείται ο οπλισμός διάτρησης. Παλιά βάζανε σπαστά σίδερα σήμερα βάζουν συνδετήρες και Halfen-DEHA. Η πλάκα εδράζεται και σε τοιχείο αν κατάλαβα σωστά (Δηλαδή εκτός και από υποστυλώματα)

Link to comment
Share on other sites

Εχω υπόψιν μου τα DEHA τα οποία όμως είναι πολύ ακριβά αλλά βέβαια δεν αυξάνουν το πάχος της πλάκας όταν το φορτίο είναι πολύ μεγάλο (έχει συντελεστή 1,9 ή και 2,2 αναλόγως κανονισμού αντί 1,6 για την VRD2). Το προγραμματάκι όμως της εταιρείας υπολογίζει με έναν τρόπο δικό του το μήκος της λάμας πάνω στα οπόια εδράζονται τα "καρφιά".

Στον ΕΚΩΣ όμως η κρίσιμη περιοχή είναι αυτή σε απόσταση 1,5d από την παρειά του τοιχείου δηλαδή στην περίπτωσή μου 30εκ. και θέλω 38Φ10 τετράτμητους συνδετήρες (συνολικά 38x4=152 κατακόρυφα σκέλη) να μοιράσω σε απόσταση 30εκ εκατέρωθεν του τοιχείου. Απλά δεν χωράνε!

Μήπως μπορείς να μου υποδείξεις την διάταξη; Στέλνω ένα αρχείο autocad με τη μορφή που του δίνω.

Η πλάκα όντως εδράζεται και σε τοιχείο.

Link to comment
Share on other sites

Δες εδώ :

 

http://www.michanikos.gr/ftopic1345.html

 

Το site δεν επιτρέπει στα αρχεία *.dwg να γίνουν upload. Zip-άρησε το και ξαναπροσπάθησε...

 

Εναλλακτικά μπορείς να το ανεβάσεις στο rapidshare ή σε κάποιο παρόμοιο site.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις export το αρχείο του AutoCAD σε αρχείο φωτογραφίας jpg (δεν θυμάμαι αν αυτό γίνετε σε όλες τις εκδόσεις και σε ποιες, πάντως σε εκδόσεις 2007 και άνω γίνεται) και μετά ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες:

http://www.michanikos.gr/ftopic1345.html

Αν πάλι δεν τα καταφέρεις και θέλεις να σε βοηθήσω, στείλε το αρχείο cad στο e-mail μου (φαίνετε στο προφίλ μου) και το ανεβάζω εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Οταν βλέπεις γενικά τέτοιο πυκνό οπλισμό διάτρησης το΄τε καλύτερα να αυξήσεις την πλάκα. Πλάκες τέτοιου τύπου με ανοίγματα 5m-7m από την προσωπική εμπειρία που έχω ξεκινάνε με 35cm. Μετά ανάλογα την κατάσταση αυξάνεις το πάχος της πλάκας. Ο οπλισμός που βγάζεις είναι παρα πολύ μεγάλος. το προγραμματάκι της εταιρέιας δεν υπολογίζει μόνο το πάχος της λάμας και το μήκος αλλά ανάλογα την θέση των υποστυλωμάτων και τον απαιτούμενο αριθμό ύλων σε διάμετρο και διάταξη. Είναι πολύ καλύτερο σε συμπεριφορά από ότι οι συνδετήρες και οι "πάπιες" σίδερα που βάζανε παλιά.

Παρακάτω μερικές εικόνες διάταξης του οπλισμού Halfen-DEHA

 

http://www.halfen-deha.de/icms/mod_img/a/1/a1667e05e0755a0c7f93cb8e4cd25d0d.jpg

 

http://www.halfen-deha.de/icms/mod_img/d/b/dbf2722c3585d4b18ef73a75f2c9cbb9.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις πληροφορίες. Οι συνδετήρες που επέλεξα φαίνονται στο σχήμα αλλα δεν επαρκούν και επιπρόσθετα είναι τοποθετημένοι και εκτος κρισίμου. Δυστυχώς στο συγκεκριμένο έργο δεν μπορώ να τοποθετήσω DEHA αν και θα θελα (με έτοιμο το προγραμματακι τους και την γερμανική εγγύηση αν και χωρις ευροκώδικα). Το πάχος της πλάκας δε μπορώ να το αυξήσω πολύ και απο ροπές δεν έχω πρόβλημα.

Στην περίπτωση που βάλω κρυφοδοκούς το πρόβλημα της διάτρησης αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο?

 

_.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.